Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Obierales pieczarki?

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 229,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

pieczarki obieralem ale nie przysmazalem przed, surowe powedrowaly na pizze - wg mnie lepiej

 

ser nazywa sie natan - ja go uzywam do kanapek i chleba, nie chcialo mi sie spejalnie leciec do marketu po ser stricke pod pizze wiec na spontana poszedl ten

Opublikowano

Imho wyszla bardzo fajnie. Nienacpane dodatkami, duzo sera (w tym na bokach), ladnie wypieczona. Jadlbym.

Opublikowano

kurde ja dziś jadłem dobrego burgera ale to był jedyny posiłek i było to dosyć dawno, już jest późno ale chyba pojde do tesco po jakieś ciasto i zrobie pizze, bo jak patrze na tą fote to mi ślinka cieknie

Edytowane przez Yano

Opublikowano

pisałem ostatnio że pare miesiecy temu miałem całościowe badania krwi i wyszło że jestem uber zdrowy (sam byłem zdziwiony)

Opublikowano

To podziwiam w takim razie. Ja jedząc tyle fast foodów i tłustych rzeczy czułbym się mega chvjowo.

Opublikowano

Widać marnuje dobry gen - może gdyby ruszył się sprzed kompa byłby znamienitym sportowcem przy takiej przemianie materii i zdrowiu.

Opublikowano

W biedronce widziałem mozzarellę w jakiejś zaprawie

 

galbani-mozarella.jpg

 

Nada się takie coś do pizzy?

  

Nie, taka mozarella nie nadaje się do pizzy. Do pizzy potrzebujesz taka zwykłą, nie w zalewie. Jest też w Biedrze wiórkowana.

Nadaje sie ta mozarella i w większości dobrych włoskich pizzeri używa sie wlasnie tego rodzaju sera

Opublikowano

Nadaje sie ta mozarella

No moglibyśmy się o to pospierać, ale mi się nie chce. No i podpisuję się rękami i nogami pod tym co ktoś tu kiedyś napisał - prawdziwa włoska pizza nie jest najsmaczniejsza.

Opublikowano

Widać marnuje dobry gen - może gdyby ruszył się sprzed kompa byłby znamienitym sportowcem przy takiej przemianie materii i zdrowiu.

 

być może ale tego sie nigdy nie dowiemy be09fbffde1640c0.jpg

Opublikowano

nie wysilaj sie, twoje teksty są naprawde biedne

Opublikowano

Yano nie jest rudy, tak po prostu swiatlo padalo, na jednym... dwoch..., no wszystkich wlasciwie zdjeciach.

Opublikowano

nie wysilaj sie, twoje teksty są naprawde biedne

 Yano to prawda co piszą o rudych?Że jak ostatnio formatowałeś kompa to złapałeś wirusa?

Opublikowano

A to prawda że jak poszedles ostatnio do parku to kaczki rzucały ci chleb?

 

 

 

Wracając do tematu. Wczoraj z lenistwa nie zrobilem pizzy ale dziś juz napewno zrobie. Wlasnie jade do sklepu. O czym nie zapomnieć? co do ciasta to raczej nie zrobie sam od zera.. bede staral sie kupic gotową kulke ciasta o ktorej tu byla mowa pare razy

Opublikowano

A to prawda że jak poszedles ostatnio do parku to kaczki rzucały ci chleb?

 

 

 

 

To tak jakby napisać że Yano ma celne riposty.

 

Uderz w stół a odezwą się nożyce ;)

Opublikowano

bede staral sie kupic gotową kulke ciasta o ktorej tu byla mowa pare razy

No ja polecam ciasto z Auchan, jest idealne - mąka z wodą i drożdżami. Nie kupuj takich paczkowanych ciast tylko robione u nich w piekarni na miejscu.

Opublikowano

właśnie w takie ciasto celuje, chociaz auchana mam daleko wiec raczej bede chciał je kupić w innym sklepie, mam nadzieje że coś znajdę

Opublikowano

Jakie skladniki polecacie do pizzy z ananasem oprocz standardowej szynki i oliwek?

Opublikowano

Dla mnie to by bylo jeszcze suszone oregano na sama gore. Ale w zasadzie po co jeszcze wiecej skladnikow? Cala filozofia polega na tym, zeby wlasnie nie zrobic z pizzy knyszy.

Opublikowano

Wlasnie taka robie, ale mialem na mysli co bedzie pasowalo do pizzy z ananesem BEZ szynki i oliwek. Znudzila mi sie ta podstawowa kombinacja.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.