Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pieczarki obieralem ale nie przysmazalem przed, surowe powedrowaly na pizze - wg mnie lepiej

ser nazywa sie natan - ja go uzywam do kanapek i chleba, nie chcialo mi sie spejalnie leciec do marketu po ser stricke pod pizze wiec na spontana poszedl ten

Opublikowano (edytowane)

kurde ja dziś jadłem dobrego burgera ale to był jedyny posiłek i było to dosyć dawno, już jest późno ale chyba pojde do tesco po jakieś ciasto i zrobie pizze, bo jak patrze na tą fote to mi ślinka cieknie

Edytowane przez Yano
Opublikowano

W biedronce widziałem mozzarellę w jakiejś zaprawie

galbani-mozarella.jpg

Nada się takie coś do pizzy?

Nie, taka mozarella nie nadaje się do pizzy. Do pizzy potrzebujesz taka zwykłą, nie w zalewie. Jest też w Biedrze wiórkowana.

Nadaje sie ta mozarella i w większości dobrych włoskich pizzeri używa sie wlasnie tego rodzaju sera

Opublikowano

Nadaje sie ta mozarella

No moglibyśmy się o to pospierać, ale mi się nie chce. No i podpisuję się rękami i nogami pod tym co ktoś tu kiedyś napisał - prawdziwa włoska pizza nie jest najsmaczniejsza.

Opublikowano

Widać marnuje dobry gen - może gdyby ruszył się sprzed kompa byłby znamienitym sportowcem przy takiej przemianie materii i zdrowiu.

być może ale tego sie nigdy nie dowiemy be09fbffde1640c0.jpg

Gość mate5
Opublikowano

Yano nie jest rudy, tak po prostu swiatlo padalo, na jednym... dwoch..., no wszystkich wlasciwie zdjeciach.

Opublikowano

A to prawda że jak poszedles ostatnio do parku to kaczki rzucały ci chleb?

Wracając do tematu. Wczoraj z lenistwa nie zrobilem pizzy ale dziś juz napewno zrobie. Wlasnie jade do sklepu. O czym nie zapomnieć? co do ciasta to raczej nie zrobie sam od zera.. bede staral sie kupic gotową kulke ciasta o ktorej tu byla mowa pare razy

Opublikowano

bede staral sie kupic gotową kulke ciasta o ktorej tu byla mowa pare razy

No ja polecam ciasto z Auchan, jest idealne - mąka z wodą i drożdżami. Nie kupuj takich paczkowanych ciast tylko robione u nich w piekarni na miejscu.

Gość mate5
Opublikowano

Jakie skladniki polecacie do pizzy z ananasem oprocz standardowej szynki i oliwek?

Opublikowano

Dla mnie to by bylo jeszcze suszone oregano na sama gore. Ale w zasadzie po co jeszcze wiecej skladnikow? Cala filozofia polega na tym, zeby wlasnie nie zrobic z pizzy knyszy.

Gość mate5
Opublikowano

Wlasnie taka robie, ale mialem na mysli co bedzie pasowalo do pizzy z ananesem BEZ szynki i oliwek. Znudzila mi sie ta podstawowa kombinacja.