Opublikowano 30 marca 201411 l Zawsze mozesz zastąpić szynkę grillowaną piersią kurczaka lub boczkiem, rowniez fajnie pasuje szpinak, kozi ser no i papryka
Opublikowano 30 marca 201411 l Kupilem w realu ciasto na pizze takie jak mowiliscie. Za 1.49zl 300gram dwa pytania - ile w piecu musi lezec ? (Planuje robic cieniutkie) Czy jest sens zamrazac część ktora mi zostanie? Bo pewnie nie zjem calosci dzis. Czy po zamrożenia sie spieprzy i bedzie do wywalenia?
Opublikowano 30 marca 201411 l Z takiego 300g ciasta powinna Ci wyjść jedna 'średnia' pizza na cienkim cieście, więc wątpię żeby Ci coś zostało. Ja ustawiam piekarnik na maxymalną temperaturę (250 stopni u mnie), grzanie od góry i z dołu, kładę blachę z pizzą na najniższym poziomie - dzięki temu po około 10 minutach wszystkie składniki są ładnie upieczone (a nie przypalone), tak samo jak ciasto od dołu. Bardzo mocno polecam obtoczyć ciasto podczas wyrabiania w semolinie - efekt jest niesamowity.
Opublikowano 30 marca 201411 l nie mam semoliny, pizza własnie jest w piekarniku, ciesto wyszło mi mega cieńki (użyłem połowe) pizza ok 25cm wiec dosyć mała, pewnie zaraz potem zrobie drugą xD kurfa nie moge sie doczekac, jeszcze kilka minut
Opublikowano 30 marca 201411 l Jakie skladniki polecacie do pizzy z ananasem oprocz standardowej szynki i oliwek? Ja bym zaczął od wywalenia ananasa, ale jeśli już uparłeś się na pizzę na słodko, to może być z kurczakiem i brzoskwinią. Jeśli nie ma być słodka, to (podobno) z ananasem świetnie współgra niebieski ser.
Opublikowano 30 marca 201411 l @Yano, to następnym razem koniecznie kup przy okazji - efekt jest naprawdę przegenialny. Sam się nie spodziewałem jak to pierwszy raz robiłem
Opublikowano 30 marca 201411 l zjadłem, wyszła świetnie, jednak takie kupione ciasto (w dodatku za jedyne 1.49zł wiec jak za darmo) zdejmuje z człowieka mase roboty i ryzykowania że cos nie wyjdzie ciasto może nie było najlepsze na świecie ale było bardzo dobre i napewno bede częściej kupował z dodatków to dałem - 3 rodzaje ser (mozarella, cheddar i pleśniowy) - kiełbase pepperoni - oliwki - odrobine suszonych pomidorów fotki przed i po była dosyć niewielka ale w sumie to całkiem sie najadłem, chociaż wyszła tak dobrze że odczekam troche i chyba na kolacje zrobie drugą, tym razem z pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi no kurde jestem zadowolony, pierwszy raz domowa pizza wyszła mi tak że nie mam sie do czego przyczepić, zawsze jednak coś było nie halo w dodatku wychodzi to naprawde tanio a żarcie jest świetne, mimo że składniki troche kosztują to starczają na ...hm na oko na jakieś 6-8 pizz (z tych co ja kupiłem) , oczywiście nie licząc ciasta ale ono jest w cenie jednej wiekszej bułki BTW jak ktoś zwracał uwage na takie rzeczy to ser jest pokrojony w bardzo drobną kostke a nie starty (po pierwsze okazalo sie że nie mam tarki a po drugie nie chciało by mi sie jej myć;p), ale i tak sie całkowicie świetnie roztopił (nie mówiac już o tym że niektóre miekkie sery starasznie trudno jest zetrzeć bo sie gniotą i kleją do tarki) Edytowane 30 marca 201411 l przez Yano
Opublikowano 30 marca 201411 l Czemu pizza nie jest okrągła i nie ma zawiniętych końców? e: Aaa to było gotowe ciasto.. Edytowane 30 marca 201411 l przez mate5
Opublikowano 30 marca 201411 l Wlasnie, macie jakies dobre przepisy na ciasto do pizzy, czy tylko kupujecie?
Opublikowano 30 marca 201411 l Czemu pizza nie jest okrągła i nie ma zawiniętych końców? e: Aaa to było gotowe ciasto.. ciasto gotowe ale sam je rozklepywałem, bo kupione było jako kulka a nie jako gotowy blat no ale odpowiadając na pytanie - okrągłe nie jest bo nie jestem cholernym pitagorasem i nie robiłem go od cyrkla, po drugie prawdziwa pizza włoska pizza nie musi być idealnie okrągła (ta amerykańska wprowadziła taki styl) a co do brzegów- były znacznie grubsze niż środek na którym leżały składniki wiec nie widziałem potrzby ich zawijać i dodatkowo pogrubiać btw ciasto nie licząc brzegów było naprawde bardzo cieńkie - 1-3mm , i wyszło bardzo fajnie bałem sie że moze sie rozerwać ale na szczeście nie było żadnej wpadki xD Edytowane 30 marca 201411 l przez Yano
Opublikowano 30 marca 201411 l Wlasnie, macie jakies dobre przepisy na ciasto do pizzy, czy tylko kupujecie? Kubson wrzucil przepis: http://www.psxextreme.info/topic/50493-pizza/?view=findpost&p=3010886
Opublikowano 30 marca 201411 l Wlasnie, macie jakies dobre przepisy na ciasto do pizzy, czy tylko kupujecie? IMO każdy przepis, w którym nie ma nic więcej poza mąką, wodą i drożdżami (ew oliwa, sól i cukier jeszcze) jest dobry. Odkąd odkryłem to ciasto z Auchan to nie robię, bo zwyczajnie szkoda mi czasu, a wychodzi dokładnie to samo.
Opublikowano 31 marca 201411 l Wlasnie, macie jakies dobre przepisy na ciasto do pizzy, czy tylko kupujecie? pizze ktorej zdjecia wrzucalem strone temu robilem wg przepisu bodajze z 5 strony tematu - filmik kolesia co prowadzi videoblog na youtube - wyszla super, pierwszy raz w zyciu uzylem tez tej kaszy manny i efekt super - chrupkie ciasto na koncach wyszlo, italiano mariano po prostu
Opublikowano 31 marca 201411 l Yano to nastepna zrob z wlasnego ciasta (masz przepis kubsona, ja tez swoj gdzies wrzucilem). Fakt, zajmuje wiecej czasu (10min na wyrobienie + tyle ile chcesz aby sobie roslo) ale jest satysfakcja. Tak btw nie mam nic przeciwko ciastom gotowym. Za 1,50 na jedna pizze to fajna cena.
Opublikowano 31 marca 201411 l tez wczoraj zrobiłem własniej roboty pizze, jak na pierwszy raz wyszła spoko, ale dojdzie sie wprawy.
Opublikowano 5 kwietnia 201411 l Idealna konfiguracja. Uwielbiam oliwki, dla mnie pizza bez nich nie istnieje.
Opublikowano 8 kwietnia 201411 l czyli podroba, falsyfikat, myszka miki, zero, (pipi), zegarek mazeo.
Opublikowano 8 kwietnia 201411 l o(pipi)ałeś pizze na całą blache? nic dziwnego że jesteś spasiony mimo jedzenia trawy btw "100% wegan" brzmi obleśnie, ja wczoraj zrobiłem pizze wegetariańską, miała oczywiscie sos pomidorowy (nie z koncentratu tylko z pomidorów), mozarelle + edam, a na wierzchu suszone pomidory i oliwki i wiesz jaka była róznica? ja jak robiłem bez pizze bez mięsa to użyłem pomidorów i oliwek a ty rzucasz jakieś wyroby pseudo-mięsne (bo jak mniemam te okrągłe kawałki po lewej to jakaś niby-kiełbasa), i nawet nie chce wiedzieć czego użyłeś zamiast sera :confused: w ogole jak tak ostatnio myśle... jestem w stanie zrozumieć wegetarian, a nawet przybić im pione, mimo że lubie mięso i bede je jadł, jednak! weganie to jest już kosmiczny poziom szajby, nie mogą jeść praktycznie nic poza warzywami i produkują jakieś pseudo sery, pseudo śmietany, pseudo żarcie, obrzydliwość (zarówno weganie jak ich pseudo żarcie) Edytowane 8 kwietnia 201411 l przez Yano
Opublikowano 8 kwietnia 201411 l Wyglada strasznie, do tego ten pseudo ser i chyba cos co wyglada jak kielbasa?
Opublikowano 8 kwietnia 201411 l Weganski ser został użyty. no właśnie, tylko co to jest ten wegański "ser" ? mix soi + tłuszcze roślinne + chemia? no kurde, nawet jak potrafisz sie pogodzic ze smakiem tego wynalazku to nie może być zdrowe
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.