Opublikowano 28 września 201410 l Wracajac jeszcze do mojej pizzy, to pierwszy raz zrobilem z sucha mozzarella ktora kupilem na wage, jednak ta z zalewy moim zdaniem jest duzo lepsza.
Opublikowano 1 października 201410 l A ja wczoraj jadłem pierwszy raz ever taka prawdziwa pizze z pieca opalanego drewnem + oliwa. Cudo, szkoda tylko, że mała, na dwie osoby to nie sposób się najeść
Opublikowano 1 października 201410 l Ludzie podniecają siętym piecem na drewno jakby to był jakiś swiety graal a z tego pieca są tak samo dobre jak i ch ujowe pizze jak z innych piecy.
Opublikowano 5 października 201410 l Wpadli koledzy i zrobiliśmy sobie wczoraj pizzę. Żadnych cudów, bo z tego co miałem akurat w lodówce. Nie wygląda rewelacyjnie i świeci tłuszczem, ale naprawdę pysznie wyszło, zabrakło tylko oliwek. Sos pomidorowy z malinowych pomidorów, chilli i bazylii, ser salami, kurczak gotowany w plastrach(wędlina), pieczarki i ta kiełbasa to kiełbasa myśliwska. Niby nie pasuje do pizzy i w ogóle do jakiejkolwiek obróbki termicznej, ale ja ją bardzo lubię i tutaj nadała bardzo fajnego, lekko pikantnego posmaku.
Opublikowano 5 października 201410 l też robie pizze typu "śmieciarka" czyli do placka wrzucam wszystko z lodówki co na dniach będzie niejadalne, do myśliwskiej dobrze pasuje ser pleśniowy z jakimiś ziołami <3
Opublikowano 10 października 201410 l Zrobiłem sobie pizze z czerwoną cebulą i białą kiełbasą, bardzo smaczne połączenie.
Opublikowano 10 października 201410 l ta pizza z biedronki z podwiniętymi brzegami to chyba jedna z gorszych jakie jadłem w życiu, 11zł jak psu w dupe
Opublikowano 10 października 201410 l dla tych co nie wiedza, wlasnie testowalem - 3 kody kreskowe z dowolnej gueaseppe=bilet do multikina na dowolny seans w dowolny dzien na 2d, akcja do konca miesiaca
Opublikowano 11 października 201410 l w hiszpanii jadlem najgorsza pizze na swiecie, szkoda tylko ze nie zrobilem zdjecia. byla sucha jak krakers, sosu byla tyle co kot naplakal, ze serowa skorupa. za jedyne 12€, bo byla to restauracja.
Opublikowano 11 października 201410 l z tymi pizzami w swiecie w ogole dziwnie - w tym roku bylem w grecji na krecie to gdziekolwiek gdzie nie jadlem czy nie przechodzilem to jakies takie bez zycia one byly , za to rok temu w chorwacji to byly tak dobre i nawet z witryn restauracji gdzie sprzedawali na kawalki, krzyczaly "jestem pyszna zjedz mnie", ewidetnie widac, ze grecki fast food nr1 dla turystow to gyros
Opublikowano 11 października 201410 l ewidetnie widac, ze grecki fast food nr1 dla turystow to gyros no bo gyro pita to jest w ogole fast food numer jeden
Opublikowano 11 października 201410 l czy najlepszy rzecz dyskusyjna bo kazdy ma inny gust, ale mam wielki wielki bol ze w polsce ta grecka pita jest tak malo popularna, w katowicach i okolicach nie znam knajpki gdzie moglbym zjesc ta grecka wariacje kebaba, za to bud z polskimi keberami na peczki
Opublikowano 11 października 201410 l Bo ogólnie pizza np we Włoszech jest dość sucha, cieńka , sos to tylko naturalny pomidorowy, a ilość składników nie raz może zdumieć polskiego pizzowego janusza. Ciekawostka, raz byłem z Włochem u nas na Pizzy, takiej polskiej czyli dużo składników, sosy itp. bardzo mu smakowała:)
Opublikowano 11 października 201410 l Tylko ze taka włoska pizza wcale nie jest i nie misi być zła. jeśli produkty były dobre, koleś w kuchni jest ogarnięty, to i efekt końcowy będzie przyzwoity.
Opublikowano 11 października 201410 l No ja nie mówie, że zła tylko inna, no i może też nie podejść miłośnikom pizzy "czym więcej składników i sosu to lepiej". Edytowane 11 października 201410 l przez balon
Opublikowano 11 października 201410 l Dla miłośników koniecznie 50 cm i 8 składników za 20 zł.#wiejska #bierzcochcesz