Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym.

Edytowane przez _Be_

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 227,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Sos czosnkowy do pizzy, to chyba tylko w Polsce podają. tez nie rozumiem, dlaczego mam tym mazać mój placek.

Opublikowano

Bo w pl musi byc na bogato 40cm, 5 skladnikow, ciasto grube na 3cm i wszystko zalane sosem. A potem po klaskaniu w samolocie wychodza na ulice italii i sie dziwia, ze pizza cienka i 2 skladniki. Ale, o tym, ze pizza powstala z powodu biedy juz nikt oczywiscie nie pamieta.

Opublikowano

Yano nie wie co to bieda!

Opublikowano

tez zależy od przepisu, orginalna pizza to placek + mozarella + sos pomidorowy+ bazylia, my znamy amerykańska na bogato wersje serwowaną z sieciówek. mój kuzyn przejechał całe włochy, i tez miał zdziwko że  pizze to marnie tam wyglądają, ale tak ma być.

tak jak w polsce też jest inna tradycja przepisowa, dajmy na to pierogi mojej babci =/= sie tym na z zakopca to samo w italii pizza np z neapolu (braciak określil to jako zelówe z pomidorem i serem) z innymi regionami włoch jak sycylia

Opublikowano

Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym.

 

Jedzenie sosu czosnkowego do jakiegokolwiek dania to zbrodnia. Zabija cały smak plus smakuje paskudnie i z ryja wali poł dnia nawet po myciu zębów.

Opublikowano

Co z tego, że tak ma być, skoro twarde ciasto pokropione sosem pomidorowym i odrobiną sera jest po prostu mało smaczne? Nie jestem fanem robienja śmietnika z pizzy, ale mój faworyt to z salami i sporą ilością sera oraz odrobiną sosu czosnkowego.

 

Pamiętam, że też byłem zaskoczony ubogą pizzą we Włoszech.

Opublikowano

 

Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym.

 

Jedzenie sosu czosnkowego do jakiegokolwiek dania to zbrodnia. Zabija cały smak plus smakuje paskudnie i z ryja wali poł dnia nawet po myciu zębów.

 

Jak zrobisz pyszny sos z jogurtu naturalnego, odrobiny oliwy z oliwek, drobno zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu to rewelacja. Polałem takim właśnie burgery wołowe domowej roboty i myślałem, że odpłynę ze smaku. Co innego tłuste guwno z butelki plastikowej składające się w 90% z oleju.

Opublikowano

Nie no, te sosy czosnkowe w sklepach to porażka jest.

Opublikowano

Tej, a w sosie czosnkowym to nie powinien jeszcze majonez byc?

Opublikowano

Majonez u Yano, bo w jogurcie za mało tłuszczu.

Opublikowano

No ja zawsze robilem majo+jogurt+czosnek+przyprawy. Z samym jogurtem wydaje mi sie za rzadki. Chyba, ze uzyto typu greckiego.

Opublikowano

Co z tego, że tak ma być, skoro twarde ciasto pokropione sosem pomidorowym i odrobiną sera jest po prostu mało smaczne? Nie jestem fanem robienja śmietnika z pizzy, ale mój faworyt to z salami i sporą ilością sera oraz odrobiną sosu czosnkowego.

 

Pamiętam, że też byłem zaskoczony ubogą pizzą we Włoszech.

No właśnie nie. Zakładasz po prostu, że coś co ma mało składników jest mało smaczne, bo tak.
Opublikowano

No we Włoszech mi pizza nie smakowała, a Margherittę lubię. Lubię jak jest dużo sera, takie ubogi mi nie podchodzą. No chyba, że wiesz lepiej, co mi smakuje...

Opublikowano

u nas w chorzowie byla (chyba do dzis jest) taka pizzeria osiedlowa co serwowala taka margheritte ze szczeka opadala - sos pomidorowy i ser byly tak pyszne ze po prostu brak slow, pizza wygrywala z wszystkimi innymi na bogato....oczywiscie po kilku miesiacach by ciac koszty zaj.ebisty ser zastapili czyms seropodobnym, ktore smakowalo jak kapec, nie ciaglo sie, a po wszystkim mialo sie bol brzucha

Opublikowano

W sumie to jest poważna i czesta bolączka. Znalem wiele knajp na przestrzeni lat ktore na poczatku bardzo mi smakowaly a potem wyraźnie obniżyły jakość :/

Opublikowano

No ja zawsze robilem majo+jogurt+czosnek+przyprawy. Z samym jogurtem wydaje mi sie za rzadki. Chyba, ze uzyto typu greckiego.

Mialem jogurt Pilos 2.5% z Lidla i albo mi skwasnial w cieplym bagazniku, albo juz fabrycznie byl gesty. Przyjal ksztalt idealnego walca po tym jak wylecial w calosci z kubeczka.

Opublikowano

Serdecznie polecam 'jogurt nadbużański' z firmy Bieluch. Ma fantastyczną konsystencję, smak i skład. Do sosów się świetnie nadaje.

Opublikowano

rozpier.dala mnie to

 

B_naturalny.jpg

Opublikowano

Bieluch już zawsze będzie mi się kojarzył tylko z tym

848636c8cffb5c43427a7207f44b3f88,640,0,0

Opublikowano

Logo wyraznie stylizowane na kkk. Wlasciciel nie lubi murzynow. Bojkotuje jak ciechana. Tfu.

Opublikowano

Kiedyś go kupowałem i za każdym razem myślałem sobie, że producent powinien wypuścić wersję o smaku czekoladowym pod adekwatną nazwą.

Opublikowano

Kurczę bieluch często był  u mnie w lodówce i nigdy nie skojarzyłem tego z KKK. Kanapka z serkiem już nigdy nie będzie taka sama. Dzięku forumku.

Opublikowano

wpis krupek :D zawsze myslalem zartowalem czemu biali nie oskarza firmy o nazwe bieluch z uwagi na rasizm bo przeciez murzyni od razu by lecieli do sadow jakby nazwac deser czekoladowy czarnuch czy tam czernuch :D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.