Opublikowano 11 października 201410 l Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym. Edytowane 11 października 201410 l przez _Be_
Opublikowano 12 października 201410 l Sos czosnkowy do pizzy, to chyba tylko w Polsce podają. tez nie rozumiem, dlaczego mam tym mazać mój placek.
Opublikowano 12 października 201410 l Bo w pl musi byc na bogato 40cm, 5 skladnikow, ciasto grube na 3cm i wszystko zalane sosem. A potem po klaskaniu w samolocie wychodza na ulice italii i sie dziwia, ze pizza cienka i 2 skladniki. Ale, o tym, ze pizza powstala z powodu biedy juz nikt oczywiscie nie pamieta.
Opublikowano 12 października 201410 l tez zależy od przepisu, orginalna pizza to placek + mozarella + sos pomidorowy+ bazylia, my znamy amerykańska na bogato wersje serwowaną z sieciówek. mój kuzyn przejechał całe włochy, i tez miał zdziwko że pizze to marnie tam wyglądają, ale tak ma być. tak jak w polsce też jest inna tradycja przepisowa, dajmy na to pierogi mojej babci =/= sie tym na z zakopca to samo w italii pizza np z neapolu (braciak określil to jako zelówe z pomidorem i serem) z innymi regionami włoch jak sycylia
Opublikowano 12 października 201410 l Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym. Jedzenie sosu czosnkowego do jakiegokolwiek dania to zbrodnia. Zabija cały smak plus smakuje paskudnie i z ryja wali poł dnia nawet po myciu zębów.
Opublikowano 12 października 201410 l Co z tego, że tak ma być, skoro twarde ciasto pokropione sosem pomidorowym i odrobiną sera jest po prostu mało smaczne? Nie jestem fanem robienja śmietnika z pizzy, ale mój faworyt to z salami i sporą ilością sera oraz odrobiną sosu czosnkowego. Pamiętam, że też byłem zaskoczony ubogą pizzą we Włoszech.
Opublikowano 12 października 201410 l Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym. Jedzenie sosu czosnkowego do jakiegokolwiek dania to zbrodnia. Zabija cały smak plus smakuje paskudnie i z ryja wali poł dnia nawet po myciu zębów. Jak zrobisz pyszny sos z jogurtu naturalnego, odrobiny oliwy z oliwek, drobno zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu to rewelacja. Polałem takim właśnie burgery wołowe domowej roboty i myślałem, że odpłynę ze smaku. Co innego tłuste guwno z butelki plastikowej składające się w 90% z oleju.
Opublikowano 13 października 201410 l No ja zawsze robilem majo+jogurt+czosnek+przyprawy. Z samym jogurtem wydaje mi sie za rzadki. Chyba, ze uzyto typu greckiego.
Opublikowano 13 października 201410 l Co z tego, że tak ma być, skoro twarde ciasto pokropione sosem pomidorowym i odrobiną sera jest po prostu mało smaczne? Nie jestem fanem robienja śmietnika z pizzy, ale mój faworyt to z salami i sporą ilością sera oraz odrobiną sosu czosnkowego. Pamiętam, że też byłem zaskoczony ubogą pizzą we Włoszech. No właśnie nie. Zakładasz po prostu, że coś co ma mało składników jest mało smaczne, bo tak.
Opublikowano 13 października 201410 l No we Włoszech mi pizza nie smakowała, a Margherittę lubię. Lubię jak jest dużo sera, takie ubogi mi nie podchodzą. No chyba, że wiesz lepiej, co mi smakuje...
Opublikowano 13 października 201410 l u nas w chorzowie byla (chyba do dzis jest) taka pizzeria osiedlowa co serwowala taka margheritte ze szczeka opadala - sos pomidorowy i ser byly tak pyszne ze po prostu brak slow, pizza wygrywala z wszystkimi innymi na bogato....oczywiscie po kilku miesiacach by ciac koszty zaj.ebisty ser zastapili czyms seropodobnym, ktore smakowalo jak kapec, nie ciaglo sie, a po wszystkim mialo sie bol brzucha
Opublikowano 13 października 201410 l W sumie to jest poważna i czesta bolączka. Znalem wiele knajp na przestrzeni lat ktore na poczatku bardzo mi smakowaly a potem wyraźnie obniżyły jakość
Opublikowano 13 października 201410 l No ja zawsze robilem majo+jogurt+czosnek+przyprawy. Z samym jogurtem wydaje mi sie za rzadki. Chyba, ze uzyto typu greckiego. Mialem jogurt Pilos 2.5% z Lidla i albo mi skwasnial w cieplym bagazniku, albo juz fabrycznie byl gesty. Przyjal ksztalt idealnego walca po tym jak wylecial w calosci z kubeczka.
Opublikowano 13 października 201410 l Serdecznie polecam 'jogurt nadbużański' z firmy Bieluch. Ma fantastyczną konsystencję, smak i skład. Do sosów się świetnie nadaje.
Opublikowano 13 października 201410 l Logo wyraznie stylizowane na kkk. Wlasciciel nie lubi murzynow. Bojkotuje jak ciechana. Tfu.
Opublikowano 13 października 201410 l Kiedyś go kupowałem i za każdym razem myślałem sobie, że producent powinien wypuścić wersję o smaku czekoladowym pod adekwatną nazwą.
Opublikowano 13 października 201410 l Kurczę bieluch często był u mnie w lodówce i nigdy nie skojarzyłem tego z KKK. Kanapka z serkiem już nigdy nie będzie taka sama. Dzięku forumku.
Opublikowano 13 października 201410 l wpis krupek zawsze myslalem zartowalem czemu biali nie oskarza firmy o nazwe bieluch z uwagi na rasizm bo przeciez murzyni od razu by lecieli do sadow jakby nazwac deser czekoladowy czarnuch czy tam czernuch
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.