Kosmos 2 710 Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 A jak ktoś nie wie, to bieluch jest duszkiem z legendy z Chełma, gdzie produkują serek http://pl.wikipedia.org/wiki/Bieluch Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 952 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Panowie- moje nowe odkrycie: pizza z gruszką, serem lazur i cebulą. Można ją urozmaicić o boczek, orzechy włoskie lub por. Lub cokolwiek innego, ale gruszka to podstawa. Sos normalny- pomidorowy. Osobiście coraz bardziej lubię łączenie smaków słonych z owocami. Zdjęcie z google: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Podbijam, pizza z grusza i lazurem gorgonzola to najlepsza pizza jaka jadlem w tym roku, a jadlem ja 2 razy w 2 roznych miejscach Edytowane 27 Października 2014 przez BoryzPL Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 284 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Wczoraj po nowych Żółwiach Ninja zapragnąłem zrobić swoją. Sos oczywiście swój. Podsmażyłem cebule z czosnkiem, wkroiłem pomidory, doprawiłem oregano + bazylia + cukier + pieprz, zagęściłem koncentratem pomidorowym, dodałem łyżkę octu i zmieliłem blenderem. Na rogi ciasta wysypałem ser i zawinąłem w takie wałeczki z serem w środku. Tyle w kwestii zawijanych rogów i swojego sosu. Dodatki to już indywidualna sprawa ja lubię pikantne pepperoni z kiełbasą i oliwką. A ciasto na pizze to banał. 250gr mąki 450'tki przesiana do miski, + łyżka stołowa oliwy z oliwek + łyżeczka soli + 200ml wody z rozpuszczonymi drożdżami (15gr na 250gr mąki) z łyżeczką cukru. Ciasto rośnie przez półtorej godziny. Kałabanga!!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ładna wyszła. Jadłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 160 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Przepis z kocham gotowac? Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Panowie- moje nowe odkrycie: pizza z gruszką, serem lazur i cebulą. Można ją urozmaicić o boczek, orzechy włoskie lub por. Lub cokolwiek innego, ale gruszka to podstawa. Sos normalny- pomidorowy. Osobiście coraz bardziej lubię łączenie smaków słonych z owocami. Najlepsza pizza jaką jadłam w pizza hut : gruszka, grillowany kozi ser, rukola, liście szpinaku, żurawina. szkoda, że to była jakaś letnia edycja tylko. a w temacie wyrobów własnych, dość często się w to bawię i znudzona dotychczasowym zestawem składników (plus zainspirowana swoją ulubioną pizzerią) rzuciłam: - bekon (jak ktoś ma grilla elektrycznego, to kilka sekund roboty) - czarne oliwki - suszone pomidory - czerwoną cebulę - mascarpone - najlepsze, co możecie zrobić swojej pizzy <3 - rukolę - mozzarellę + ser w brzegi wszystko to na prostym sosie pomidorowym (pomidory z puchy zagotowane z przyprawami) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nigdy nie rozumiałem fenomenu posypywania pizzy rukolą ale ja starszym panem jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Rukoli kiedyś u nas nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 514 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Zglodnialem. Ser w rantach jakos mnie nie jara, mi on jakos sie wtapial w to ciasto i nie bylo efektu jak na reklamach pizzy hut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Z zielonym jakoś tak ładniej wygląda niż tylko przysypana kiełbasą. Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 wszystko z zielonym jest piękniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 dlatego tylko xbox Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 160 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Rukola ok ale nie w takijej ilosci jak na zdjeciu. Dlatego za caloksztalt osiem snejkow i jeden jano ku przestrodze. :fsg: :fsg: :fsg: :fsg: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 710 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Bardzo lubię rukolę np w sałatkach, ale w niewielkich ilościach, bo ma dosyć intensywny smak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 458 Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Klasyczna (ser, szynka, pieczarki, sosy) od DaGrasso (lubię). Słodkości jako dobicie kaloryczności - zresztą, kto by się na białą czekoladę nie skusił od czasu do czasu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 952 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Pizza jeszcze ok, ale te słodkości zabiły zestaw. Dla mnie słodycze w ciągu dnia mają rację bytu tylko do popołdniowej kawki. I to koniecznie z owocami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 dagrasso - wtf..... ostatnio zamówiłem tą pizze i sie prawie porzygałem nie rozumiem kto moze być fanem da grasso, to jest syf 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 710 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja się prawie porzygałem po magnumach. Nie rozumiem fenemonu tych lodów, są strasznie zapychające i zamulające. Koral>>>>>magnum. A co do pizzy to za da grasso nie przepadam. Jak już jem w sieciówce (bo akurat jestem w galerii i mam ochotę na pizzę) to wybieram dominium: kurczak, oliwki, pieczarki, kukurydza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 468 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 dla sylvana minus za da grasso - okropne sa tam pizze, chyba tylko tellepizza gorsza co do magnum to uwielbiam mietowe - maja fajne grudki twardego karmelu mietowego na polewie i same lody tez sa w srodku o tym smaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 160 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Polecam zielone podroby magnumow z lidla (z migdalami). Po 1,80zl so. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 548 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dokładnie. Ostatnio głodny byłem i najlepsza pizzeria we wroclawiu nie odbierala telefonow (Palermo). Mówie no nic Dagrasso, az tak zle nie bedzie. Bylo. Dzien promocji byl ze gratis powiekszali pizze. Dostalem wielki kawal ciasta bez smaku i kilka pieczarek. Nigdy wiecej. Ochydna i oblesna. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Na fejsbukowym profilu "hejted" mojego miasta, ostatnio ktoś pisał, że się zrzygał po pizzy Dagrasso. Ja nie wiem, co oni tam wyprawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 847 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 DaGrasso to najgorsza sieciówa z pizzeria. Zreszta inne rzeczy z menu też maja paskudne. Dziwie sie że to już tyle czasu funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mi tam dagrasso kiedyś smakowała, ale od wieków nie jadłem. Natomiast w Dominium mi posmakowała pizza kurczak barbecue czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.