Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

pizza z marketów, ale nie z zamrażarki tylko z lodówki, np pizza z pieca kamiennego, z biedronki po dodaniu swoich składników, a w szczególności większej ilości sera jest całkiem dobra.

Edytowane przez Cosmos
Opublikowano

pizza z marketów, ale nie z zamrażarki tylko z lodówki, np pizza z pieca kamiennego, z biedronki po dodaniu swoich składników, a w szczególności większej ilości sera jest całkiem dobra.

 

No, ale koszt takiej pizzy i składników dodatkowych równa się jednej spoko pizzy w lokalu zazwyczaj.

Opublikowano

dokladnie, kiedys chwalilisie juz tutaj ta biedronkowa z pieca kamiennego - kupilem, dowalilem swoich skladnikow i rowniez uwazam ze za identyczna cene identycznie duza pizze bez trudu zje sie w pizzerii

 

quseppe mozna wyrwac czesto w promoacjach za ok 6zl - tyle to jeszcze idzie za tak smieciowe jedzenie

Opublikowano

To ile wy tych składników i jakie do nich dodajecie, że wam wychodzi drożej niż pizza na telefon albo w lokalu? Przecież ten alfredo kosztuje z 7 zł

 

Prąd, składniki, dojazd do sklepu kontra pizza, która ci przyjezdza do chaty. 

Opublikowano

 

To ile wy tych składników i jakie do nich dodajecie, że wam wychodzi drożej niż pizza na telefon albo w lokalu? Przecież ten alfredo kosztuje z 7 zł

 

Prąd, składniki, dojazd do sklepu kontra pizza, która ci przyjezdza do chaty. 

 

no ale wiele pizzerii (chyba wszystkie jakie znam) przy tak malych kwotach jak 12-14zl za pizze i tak doliczaja oplate za dowoz, do sklepu tez raczej nie chodzi sie tylko po pizze bo w moim przypadku jak juz kupuje mrozonke to wpada ona do koszyka razem z innymi zakupami

Opublikowano

E no wolałbym wydać 20 złotych na ciepłą pizze niż 10zł na jakieś mrożone gó.wno, ale jak tam wolicie.

Opublikowano

Ale to jest oczywiste, że lepiej dołożyć i sobie zamówić po Bożemu. Ale nieraz jest taka sytuacja, że jest człowiek w owym Lidlu/Biedronce/MediaMarkcie, to sobie do zakupków dorzuci tę pizzę. Nie znam nikogo kto by zasuwał po 1 mrożonkę na kolację/obiad.

Opublikowano (edytowane)

Częściej zamawiam pizzę, czasem nawet sam robię, a taką ze sklepu traktuję jako przekąskę. Dorzucam to co mam w lodówce akurat, mi wychodzi taniej. Najbardziej mi smakuje z pizzeri tylko z kliku składników: ser,kurczak,oliwki,pieczarki, kukurydza/papryka/pomdor.

Edytowane przez Cosmos
Opublikowano

jak mieszkałem sam to zdarzało mi się kupować mrożone tylko dlatego jak nie chciało mi się nic innego robić. Guseppe dużo osób zachwala, ale jakoś nie miałem jeszcze okazji zeżreć. W biedrze często jest ona w dwupaku po 11 zeta. Kiedyś kupiłem Ristorante i po tych wszystkich reklamach myślałem, że będzie super, ale pizza mrożona = pizza mrożona nie ważne jaka, co innego te chłodzone.

Opublikowano

 

To ile wy tych składników i jakie do nich dodajecie, że wam wychodzi drożej niż pizza na telefon albo w lokalu? Przecież ten alfredo kosztuje z 7 zł

 

Prąd, składniki, dojazd do sklepu kontra pizza, która ci przyjezdza do chaty. 

 

Jeszcze trzeba dać 5 złotych pizzamanowi.

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo, że najlepsza Pizza to tylko w lokalu i prawdziwa z pieca, a nie jakieś mrożone g.ówno. Jednak czasami sytuacja do tego zmusza aby zjeść jakąś "instant pizze". W takiej sytuacji mam zawsze w lodówce pizze z biedronki 4 sery, pieczona w piecu kamiennym 7,99 zł za ok 400 . Nie mrożona, a normalnie z lodówki. No panowie (i panie) to jest naprawdę dobry shit (dokładam jakąś swoją szynkę, kroję oliwkę). Dla mnie podstawa to aby nie była taka pizza mrożona i miała jak najmniej ichnych składników, a broń Boże żeby nie miała jakiejś wstrętnej szynki czy innych mięs.

 

Podsumowując bardzo polecam taką kombinację no i za takie pieniądze nikt mi nie dowozie, pomijam już fakt, że mieszkam na obrzeżach miasta więc większość pizzerni nie przywiezie albo od 30 zł.

Edytowane przez balon
Opublikowano

Zależy. Ja tam czasami lubię wyjść ze znajomymi na pizzę. Jak jest dobra pizzeria + fajne towarzystwo to + 10 pkt. do smaku.

 

U mnie w mieście jest kozak pizza w restauracji Bella Toscana prowadzonej przez Włocha http://bella-toscana.pl/galeria/  pizza Toscana z wołowiną mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm takiej to w domu sobie nie zrobię.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...