milan 7 022 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 własnie zjadłem pyszną pizze z kurkami i sosem kurkowym, i kurczakiem. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 po telepizzy jebie z kniapy Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 no ale pizza wiec spoko loko Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 ja bym tego jedzeniem nie nazwał, a co dopiero pizzą xd Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 Przeczytawszy wiele pozytywnych opinii, oszamałem dziś pizzę w Garden Pizza (45cm na dwie osoby): Plusy: - cienkie ciasto, świetnie wypieczone (piec kamienny) - sos pomidorowy interesujący, raczej nie zwykły koncentrat - mozarella, a nie jakieś odpady - ogółem wrażenia smakowe dobre, a po polaniu oliwą z oliwek i dupki od ciasta wchodzą jak masło Minusy: - cena. Wychodzi ok 45 zł z 3 składnikami Tyle za mącznego placka maźniętego sosem to dam najwyżej od święta. Pizza to danie wywodzące się z biedoty, dlatego nadal preferuję januszową studencką knajpę Leoni przy akademikach polibudy, gdzie rozmiar 42cm wychodzi średnio ~20 zł i ser z niej można łopatą jeść, tyle tego nakładają. 50 zł za jedną osobę to typowa cena za pizze w lepszym lokalu. Sa pizzerie, gdzie duza capriciosa kosztuje 16 zł ale jak zapytasz o mozzarelle to kelnerka zwykle odpowiada, ze takiej pizzy w menu nie ma ale jest za to numer 31 z owocami morza. Dobre skladniki w dobrej pizzerii niestety kosztuja. Ile to razy sie spotkalem, ze za mozarelle trzeba doplacic bo pizze sa robione na zwyklym zoltym serze. Czy taka pizza jest zla ? No pewnie ze nie, w dobrej knajpie i taka jest smaczna. Jak ktos jednak chce cos innego, to trzeba zaplacic. Dobra mozzarella w sklepie to ile, 12-15 zł za małą porcje ? Pomijam oczywiscie mozarelle di bufalla ze spoldzielni mleczarskiej w skierniewicach za 2,99 zł brutto. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 (edytowane) Przeczytawszy wiele pozytywnych opinii, oszamałem dziś pizzę w Garden Pizza (45cm na dwie osoby): Plusy: - cienkie ciasto, świetnie wypieczone (piec kamienny) - sos pomidorowy interesujący, raczej nie zwykły koncentrat - mozarella, a nie jakieś odpady - ogółem wrażenia smakowe dobre, a po polaniu oliwą z oliwek i dupki od ciasta wchodzą jak masło Minusy: - cena. Wychodzi ok 45 zł z 3 składnikami Tyle za mącznego placka maźniętego sosem to dam najwyżej od święta. Pizza to danie wywodzące się z biedoty, dlatego nadal preferuję januszową studencką knajpę Leoni przy akademikach polibudy, gdzie rozmiar 42cm wychodzi średnio ~20 zł i ser z niej można łopatą jeść, tyle tego nakładają. 50 zł za jedną osobę to typowa cena za pizze w lepszym lokalu. Sa pizzerie, gdzie duza capriciosa kosztuje 16 zł ale jak zapytasz o mozzarelle to kelnerka zwykle odpowiada, ze takiej pizzy w menu nie ma ale jest za to numer 31 z owocami morza. Dobre skladniki w dobrej pizzerii niestety kosztuja. Ile to razy sie spotkalem, ze za mozarelle trzeba doplacic bo pizze sa robione na zwyklym zoltym serze. Czy taka pizza jest zla ? No pewnie ze nie, w dobrej knajpie i taka jest smaczna. Jak ktos jednak chce cos innego, to trzeba zaplacic. Dobra mozzarella w sklepie to ile, 12-15 zł za małą porcje ? Pomijam oczywiscie mozarelle di bufalla ze spoldzielni mleczarskiej w skierniewicach za 2,99 zł brutto. mozarella raczej nie przekracza ceny 30 zł za kg, np. u mnie 4/10 pizzeri daje mozarelle prawdziwą do pizzy a cena oscyluje w cenach normalnych, tj. 32 cm za 16-22 zł W Posen szczerze mowiać chyba są same kiepskie pizzerie, bo jak pamietam gdy wszystklie przerabiałem z 5 lat temu jak miałem czas to nigdzie nie było takich które osiągały cene nawet 40 za pizze, chyba ze jakis specjal pizzeri, Edytowane 24 listopada 2015 przez ajebisty Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 No ja nie mowie ze tak nie jest jak piszesz, ale sam widzisz ze uogolniajac, mniej niz polowa pizzerii daje mozarelle. Na cene wiadomo ze wplywa bardzo wiele skladnikow i nie jest tak, ze dobrej jakosci wloska mozarella ja zawyza o polowe. Napisalem tylko, ze wiekszosc dobrych lokali to jednak wydatek 50zl na jedna osobe. Jakies dodatki, napoj, napiwek i wychodzi tyle ile red napisal. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 zmyliło mnie to 50 zł za jedną osobę to typowa cena za pizze w lepszym lokalu. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 Jestem w stanie zaakceptowac taka cene za pizze pod warunkiem, ze lokal znajduje miejscu gdzie maja wysoki czynsz. Bo inaczej nie potrafie sobie tej ceny wytlumaczyc. Nawet skladnikami, ktore nawet jesli sa wysokiej jakosci, to wedlug prawidel poprawnej pizzy nie laduja na placku w ilosciach hurtowych. Chyba, ze mowimy tu o jakiejes mace z mielonej recznie zarnami czy wodzie sprowadzanej samolotem a drazonej w samym srodku lodowca. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 zmyliło mnie to 50 zł za jedną osobę to typowa cena za pizze w lepszym lokalu. W tych znanych, nazwijmy to "topowych" pizzeriach to średnio tyle wychodzi jedna pizza z jakimś 1-2 dodatkami, napój i napiwek. W Warszawie byłem w 3 lokalach i w każdym wychodziło 50 dych średnio, w czwartym chyba coś koło 38 zł. W LenArte w Katowicach też średnio wyjdzie prawie 50 zł. W Pizza Hut chyba tez z jakims napojem ale tu nie jestem pewien, dawno tam jedlismy ale chyba rachunek był na prawie stówkę. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 No to w posen chyba tak drogich nie ma, rzeczywiscie najdrożej wyjdzie duża w pizza hut. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 No to w posen chyba tak drogich nie ma, rzeczywiscie najdrożej wyjdzie duża w pizza hut. W Pizzeri la Pezzi jeden kawałek to jakieś 9 ziko. Wszystko niby z włoskich orginalnych produktów, Od sera do warzyw. Pizza jest bardzo dobra ale jednak droga. A kawałki nie są jakiejś dużej wielkości. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 Nie no, pizza na lawałki to w kazdej galeri kosztuje min. 7-8 zyla i jest z gówna. przejrzałem ceny pizz w posen, żadna nie przekracza 30 zł, a są różne, nawet w piecach paloncyh drewnem i ciasto zagniatane przez wargi sromowe dziewic z Sycylii. 3 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 No mnie skroili najbardziej na dodatkach, bo zwykle zamawiam 2 dodatki wiecej i pewnie dlatego takie ceny, bo jak ktoś zamawia z menu tylko po numerku i bez napoju, to wtedy wychodzi rzeczywiscie 20-30 zł za placek. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 pepsi 2l schowane w plecaku. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 I pusta butelka bo naleczowiance + lejek + wielka dolewka. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 albo rurka poprowadzona rękawem, do plecaka. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 A wychodzicie razem do toalety popic zjedzone kawalki coca cola trzymana za pazuchą czy butelke stawiacie za kiblem i raz jedna osoba idzie a potem druga ? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 Nie no, szukamy stolika za jakąś ścianką, i na kucka za krzesłem. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 Coraz trudniej o takie lokale :-( Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 wersja hardcore pijesz wode z kwiatka Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 11 grudnia 2015 Opublikowano 11 grudnia 2015 zrobilbym dzisiaj domowa pizzuche, ale nie moge znalezc przepisu na ciasto, ktore ktos tu kiedys wrzucal help Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 grudnia 2015 Opublikowano 11 grudnia 2015 ciasto drożdze woda mąka sól PROFIT? Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 11 grudnia 2015 Opublikowano 11 grudnia 2015 jedna pizza: 250g maki (typu 550 ale z innej tez wyjdzie), 125ml cieplej wody, drozdze (moga byc suszone, 10g swieze), ok 1/2 lyzki cukru, ok 1 lyzki oliwy, szczypta soli. 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 11 grudnia 2015 Opublikowano 11 grudnia 2015 (edytowane) kupuje gotowe za 1zł w carrefurze na tacce, lepszego sam nie zrobie i mniej yebania sie z przyrządzaniem Edytowane 11 grudnia 2015 przez Orzeszek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.