Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli bus jest gdzies przy zamkowej? Ta marynka tam wlasnie sie znajduje, a jesli wejscie jest przez parking to tam obok byl swietny bar pilkarzykowy "drukarnia" [*].

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Polecam pizze z kruczej, ale nie kojarzę nazwy pizzerii, a szukac jak jakis lamus nie będę.

Edytowane przez WiekszyZiemniak
Gość yaczes
Opublikowano

juz? wyszumiales sie?

A, sorry, zapomnialem ze bedziesz mial szumy w uszach juz do konca zycia :(

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

 

Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii.

Edytowane przez Solderowy123
Opublikowano

Mieszkam teraz na terenach leśnych i pizzę dostarczają tu słabą. Ale jak ktoś ma okazję kiedyś niech sprawdzi Palermo na Złotnikach Wrocławskich. Bardzo dobra pizza, lepszej Salami dawno nie jadłem. Klasa. <3 Stołuję się tam od lat.

Opublikowano

Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii.

dawaj przepis tej

Gość Orzeszek
Opublikowano

też polecam cisto za zeta z carrefoura aczkolwiek ciągle kombinuje jak je dobrze upiec xd

Opublikowano

 

Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii.

dawaj przepis tej

 

 

na co potrzebujesz przepis? na zrobienie ciasta? xD

Opublikowano

też polecam cisto za zeta z carrefoura aczkolwiek ciągle kombinuje jak je dobrze upiec xd

W sensie w mikrofali czy na ognisku? U nas na wsi w piekarniku pieczemy, ale to już prawie Ukraina więc nie wiem czy mogę polecić taki sposób.

Opublikowano

 

 

Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii.

dawaj przepis tej

 

 

na co potrzebujesz przepis? na zrobienie ciasta? xD

 

No tak, jakoś proporcji nigdy nie udalo mi sie spoko odmierzyc tak abym ciasto uważał za "kapitalne"

Opublikowano

Proporcje maka:woda sa zawsze 2:1 czyli na 250g maki 125ml wody. A potem jak wyrabiasz i ciasto masz za suche to dolewasz wody, jak za mokre to dosypujesz maki. Docelowo ciasto musi byc elastyczne jak plastelina i nie lepic sie do rak (pomaga lyka oliwy). Reszta to cukier, sol, drozdze. I to cala tajemnica ciasta na pizze.

Opublikowano

najwazniejsza w ciescie do pizzy jest maka, btw polecam zrobic ciasto z zimna woda tzw opozniona fermentacja tylko trzeba ciasto najlepiej dzien przed wlozyc do lodowki i na drugi dzien wyciagnac na ok 2h przed robieniem pizzy zeby nabralo pokojowej temperatury

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

 

też polecam cisto za zeta z carrefoura aczkolwiek ciągle kombinuje jak je dobrze upiec xd

W sensie w mikrofali czy na ognisku? U nas na wsi w piekarniku pieczemy, ale to już prawie Ukraina więc nie wiem czy mogę polecić taki sposób.

 

HEHHEHEHEHEHHE

 

problem jest z kosrolm ciasta. jest blade, a ja chce mieć zarumienione, próbowałem dodawać masełka na brzegach, mąki kukurydzianej, piec na dwa razy i lipa

 

(pipi)a xd srol= l.o.r.e

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Trzeba piec w max temperaturze, w nagrzanym piekarniku, ile fabryka dała, 250° to minimum. Niektóre piekarniki mają specjalny program do pieczenia pizzy.

 

Beka z ludzi co pieką pizzę w 180° ;)

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...