Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koles się tłumaczył, ze to dopiero pierwszy dzień i on uczył się robić i stres był i dużo zamówień. I że zapraszają jeszcze raz.

Odpisał po włosku komenta, ale użyłem Google translate.

Opublikowano

Koles się tłumaczył, ze to dopiero pierwszy dzień i on uczył się robić i stres był i dużo zamówień. I że zapraszają jeszcze raz.

Odpisał po włosku komenta, ale użyłem Google translate.

ale wsadzil do kartonika z nadzieja ze taka fuszera przejdzie i zjedza i nic nie powiedza - polactwo

Opublikowano

Oj tam oj tam, kupił za duże pudełka i się #januszabiznesu czepiacie... ;)

Ja pochwalę NYPD Pizza, bo się u mnie na wsi kilka tygodni temu otworzyli w ramach franczyzy. Fajnie cienkie i miękkie ciasto, w cholerę dodatków i szybka dostawa. Najwięcej lokali mają w Krakowie więc może ktoś się też wypowie.

Opublikowano

A moze ty nie jadles? Pomijajac juz braku wyczucia ironii, sa rozne szkoly robienia wloskiej pizzy. Ja rozumiem, ze znow ci dupa zostawiła ale nie musisz wylewac swoich zalow na mnie.

20110722-pizzarte-primary-thumb-500x375-

Opublikowano

Moi rodzice jak byli w Rzymie i pierwszego dnia poszli na pizze to dostali taką z ziemniakami i prawdziwkami. Tak im zasmakowało, że codziennie na nią chodzili xd Ale jak wyglądała to nie pytałem. Standby pokaż fotki jak na prawdę wyglądają pizze we włoskich pizzeriach.

Opublikowano

Pizza wyglada tak jak sobie ja ukrecisz. Moze byc kwadratowa albo szesciokatna jak masz talent. Nie ma to znaczenia. Pytanie jest jednak takie czy typ co zaserwowal te pizzerki faktycznie mial taki zamiar, czy dopiero sie uczy obslugi walka.

Opublikowano

No ja mieszkalem we Wloszech i takiej pizzy nigdy nie widzialem lol

No ale gdzie mieszkałeś? Mówie, że są różne szkoły to akurat jest pizza neapolitańska

Opublikowano

Mój starszy w połowie lat 90-tych jak zrobił pizzę, to właśnie na takim grubym cieście.

Ale to były inne czasy, nawet kebabów tyle nie było na mieście, a jedynie hod dogi i zapiekanki, zero jakichś burgerowni, czy pizzerii (no może dwie w mieście były).

---

A ta pizzeria, co wkleiłem foto, to ma całkiem dziwne, polskie menu, np. pizza ze śmietaną i ziemniakami, sam skład brzmi odpychająco.

Gość Orzeszek
Opublikowano

Są ludzie, dla których to jest prawdziwa pizza:

chicago-deep-dish-pizza.jpg

I CO TERAS!?!?

jadłbym. ale mi smaka na pizze zrobiliście

Opublikowano

No ja mieszkalem we Wloszech i takiej pizzy nigdy nie widzialem lol

No ale gdzie mieszkałeś? Mówie, że są różne szkoły to akurat jest pizza neapolitańska

Mieszkalem w Bolonii. Pokaze wam zdjecia jak wroce z pracy.
Opublikowano

To, ze ktoś mieszkał we Włoszech niczego nie oznacza, bo sami włosi robią setki rodzajów pizzy i nie ma jednej prawilnej. Już pomijam fakt, ze większość i tak robi pod klienta.

DSC_2804.jpg

Jedna z najlepszych pizz jakie jadłem, tu akurat foto z Maka i Woda w Warszawie.

Niżej foto z Non Solo, prowadzonej w Wawie przez Włochów od ponad 16 lat.

DSC_8677-640x427.jpg

Nie wiem czy byli oni lustrowani i czy maja certyfikat Prawdziwego Retro Classical Włocha znawcy jedynej prawdziwej pizzy, ale żarcie u nich również było tip top.

Poniżej inne foto z Bella Napoli, również prowadzonej przez Włochów, pizze formowane są w małym lokalu a plackami zajmują się jacyś młodzi włoscy imigranci z tatuażami, prawdopodobnie chuligani. Również było bardzo dobre.

de9b404a64d4aefb22098e2cb7d96fe2.jpg

Nie wiem czy powyższe pizze były pieczone w piecu opalanym poćwiartowanym w kostkę baobabem, pod ktorym Nel była leczona chininą przez Stasia czy może robili ją w piecu gazowym z termoobiegiem marki LG. Prawdę mówiąc je bie mnie to całkowicie.

• Plusik 8