Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Trochę się tego obawiam, dlatego red-quattro-formaggi dałem do głębszej blachy. A miałem jeszcze dwie kulki mozarelki, lecz już odpuściłem bo zabrakło miejsca na cieście ;D

Ostatnim razem dałem za dużo sosu pomidorowego i faktycznie była zupa, teraz tylko pomaziałem, a reszta zostanie do makaronu na jutro.

Odnośnik do komentarza

1 zdanie -  wow jaki rozrzutny!

2 zdanie -  stary dobry red :)

 

smacznego!

 

Mogę Ci oddać resztę sosu by pokazać gest, po prostu ostatnio cały się rozlał i nie było to najlepsze, bo ciasto zmiękło. Opakowanie 500g przecieru to jednak za dużo na kilogram mąki.

 

Ustawię piekarnik na grzanie górne i dolne w 230 stopniach, nie termoobieg. Serek winien wtedy zamienić się w delikatną skorupkę z zewnątrz, z wulkanem tłuszczu w środku.

 

edit:

a czekaj, drugie zdanie to o mozarelli było a nie o sosie :(

Edytowane przez _Red_
Odnośnik do komentarza

Oby, bo mozarella to też raczej się upłynni... gorgonzola chyba też popłynie, gdyby to była mieszanka zwiazana spoiwem hydraulicznym doradziłbym  pewnie dosypanie piasku. Zastanów się czy nie lepiej  zdjąc ser i zrobić te no, coś tam nabite na wykałaczki.


Btw, pare razy jak przesadziłem z ilością mokrego na górze to ciasto nie chciało  się upiec,  wyszedł taki  lekki zakalec, ostro się w(pipi)iłem,  bardzo czesta sytuacja przy tych gotowych  ciastach w rolkach, które , uwazam ze są super.

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...