Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Trochę się tego obawiam, dlatego red-quattro-formaggi dałem do głębszej blachy. A miałem jeszcze dwie kulki mozarelki, lecz już odpuściłem bo zabrakło miejsca na cieście ;D

Ostatnim razem dałem za dużo sosu pomidorowego i faktycznie była zupa, teraz tylko pomaziałem, a reszta zostanie do makaronu na jutro.

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 226,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

1 zdanie -  wow jaki rozrzutny!

2 zdanie -  stary dobry red :)

smacznego!

Opublikowano

Za duzo skladnikow, w sensie ilosci nie roznorodnosci. Ta pierwsza bedziecie jesc lyzkami.

Opublikowano

1 zdanie -  wow jaki rozrzutny!

2 zdanie -  stary dobry red :)

smacznego!

Mogę Ci oddać resztę sosu by pokazać gest, po prostu ostatnio cały się rozlał i nie było to najlepsze, bo ciasto zmiękło. Opakowanie 500g przecieru to jednak za dużo na kilogram mąki.

Ustawię piekarnik na grzanie górne i dolne w 230 stopniach, nie termoobieg. Serek winien wtedy zamienić się w delikatną skorupkę z zewnątrz, z wulkanem tłuszczu w środku.

edit:

a czekaj, drugie zdanie to o mozarelli było a nie o sosie :(

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Oby, bo mozarella to też raczej się upłynni... gorgonzola chyba też popłynie, gdyby to była mieszanka zwiazana spoiwem hydraulicznym doradziłbym  pewnie dosypanie piasku. Zastanów się czy nie lepiej  zdjąc ser i zrobić te no, coś tam nabite na wykałaczki.

Btw, pare razy jak przesadziłem z ilością mokrego na górze to ciasto nie chciało  się upiec,  wyszedł taki  lekki zakalec, ostro się w(pipi)iłem,  bardzo czesta sytuacja przy tych gotowych  ciastach w rolkach, które , uwazam ze są super.

Opublikowano

Zdjąć ser z pizzy xD To było zbyt poznańskie.

"Co tam robisz przy tych pizzach? Zdejmuję ser, będzie więcej na jutro"

240px-Proboscis_monkey_%28Nasalis_larvat

Zrobię foto potem na gotowo, będzie wynik eksperymentu czy warto tyle dawać, czy nie.

Opublikowano

mejm ma mnie w ignorach :sorry:

Chcilem tylko wyrazic swoje, takie samo, zdanie.

Opublikowano

po poznansku  jakbys do sklepu odniosł

Opublikowano

Nie warto, rzekłem ;)

Nie no, szacunek za pomysł, ale faktycznie przy takiej ilości robi się zupa :)

Opublikowano

Red, zupa Ci wyjdzie z tej pizzy, bo za dużo składników

Opublikowano

Tak sobie patrzę na tę pizzę i myślę, że wyjdzie mi zupa, bo jest za dużo składników.

Opublikowano

ludzie będą siorbać pizze

Ale mozna kulturalnie, przez slomke.

Opublikowano

Kiedyś w sumie rozpuściłem sobie w garnku camemberta, sos knorr 4-sery z paczki i zalałem tym makaron. Jadłem całość łyżką i całkiem dobre, chociaż trzeba było robić przerwy na mikrozawały.

Opublikowano

Sami jesteście koreczki. Będziemy żreć picę chochlą.

Opublikowano

Nie mogę się doczekać fotki "po"

Opublikowano

W razie czego od razu dam znać czym najlepiej wycierać przypalony ser z dna piekarnika.

Opublikowano

Ile jeszcze ma się piec?

Opublikowano

W razie czego od razu dam znać czym najlepiej wycierać przypalony ser z dna piekarnika.

podłuż talerz, będzie do fondue