Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu jadłem z Biedry tę lodówkową, niemrożoną, wersję bez glutenu i laktozy, z szynką. Smakuje w porządku, nie mam porównania do mrożonek, bo już kilka lat nie jadłem żadnej, a i takie jadam rzadko. Jedynie mogę porównać od tej pełnoziarnistej i trochę gorzej wypada.

Opublikowano

 

Na poważnie wyglądają tak samo, serio.

I tez taka gruba jak sugeruje bok opakowania?

 

Jest takiej grubości jak na obrazku, bardziej przypomina klasyczną pizzę.

Opublikowano (edytowane)

Red jak zaszlał z tymi serami :obama: Świętujecie już narodziny dziecka? Bo cięzko mi uwierzyć w taką rozrzutność dla gości ot tak.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

 

Włoska pizza? Nie dziękuję, wolę na bogato z potrójnym serem i mięchem i papryką

 

 

Goście wpadają za godzinę, to szarpnąłem się na gest. Jebać cienką pizzę z jednym składnikiem.

 

Ulepiłem jedną wege z poczwórnym serem (żółty, mozarella, lazur, camembert :ohboy: ), druga mięsna fiesta z kabanosami, kurczakiem, salami :banderas: Do każdej smażone pieczarki, pikle w zalewie z chilli, cebulka. Własny sos pomidorowy z ziołami, czosnkiem i oliwą z oliwek. Ciasto też swojskie, spędziło noc w lodówce.

Nie jadłem celowo nic od południa, robię miejsce w kichach i tonę we własnej ślinie już xD

 

 odfP4ip.jpgXE3RZkO.jpg

 

Co tu kuur wa za uposledzeni ludzie pisza.

Opublikowano

Jak zapowiadalem tak wrzucam. Z 0,5kg maki wyszly 3 pizze po 260g. Liczylem, ze placki beda mniejsze (takie chcialem) niz blacha a okazaly sie idealne. Skladniki na gorze: sos, gouda tarta, mozzarela, szynka szwarcwaldzka, pieczarki, cebula, oliwki, bazylia na sam koniec. Tym razem kupilem make typu 00 (wczesniej zawsze 550) bo miala byc konkretnie do robienia pizzy i chyba jest to lepszy wybor niz zawsze polecana 550ka, ale za ch.uja nigdy mi nie chce wyjsc takie ciasto jak na yt, ze kolesie nim kreca na lapie a ono jakby sie rozlewa. Moje jest sztywniejsze i raczej sie sciaga przy formowaniu kolka. Jak ktos wie czemu albo ma jakies tipy to pisac.

 

Pierwsze dwa foto pizza nr 1 przed i po, ostatnie pizza nr 2 po. 3ki juz mi sie nie chcialo cykac. Smacznego.

 

20170913_160424.jpg

 

20170913_161921.jpg

 

20170913_164159.jpg

za mało składników - spójrz jak to powinno wyglądać

 

odfP4ip.jpgXE3RZkO.jpg

  • Plusik 4
Opublikowano

W piątki średnie telepizze z serii classic po 13 zl.

 

Taka pepperoni weszla jak masło, więc muszę przyznać, ze dobry deal. Ciasto serio przyzwoite, a jadłem na trzeźwo.

 

Inb4

"ehehehe hurr lepsza niz twoja?" no nawet troszkę, ale mniej składników

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...