Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś przepis na pizze jak w pizza hut? chodzi o  to by była tak pyszna, wiadomo  ze potrzeba najwyzszej klasy mozarelli i  dobrej  wołowinki, ale co z sosem i  ciastem? Mejm?

Niestesty hutowej nie umim bo nie robilem. Ale wujjek ma racje, to ciasto przylazi prawie gotowe, dodaje sie wode, wpier.dala pol smalcu borsuczego do brytfanny i jakos sie to tam juz piecze. Poszukaj przepisow na chicago pizza albo po prostu zrob zwykle ciasto klasyczne tylko nie rozwalkuj na cienko. 

Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek

Dostanie guwniakiem w morde i się skonczy kawalerowanie.

ponoć można pieluchy jednorazowe zakładać na 4 sposoby :) ponoć ktoś wymyślił piaty i guwniak implodował

nie wiem czemu to napisałem.

Edytowane przez Orzeszek
Odnośnik do komentarza

@Mejm

 

Ciasto nie przychodzi gotowe. Gotowa jest mieszanka drożdży. Mąkę z wodą i drożdżami mieszają w takim dużym wyrabiaku do ciasta. Wszystko określone proporcje, czas itp. Później ciasto się kroi, rozwałkowuje i wkłada do naoliwionej patelni. Ciasto trafia do takich szafek gdzie panuje temperatura odpowiednia do wyrastania. Po około godzinie ciasto trafia do chłodni a stamtąd biorą je ludziki, smarują sosem i nakładają dodatki, do pieca i smacznego. :)

Odnośnik do komentarza

przepis na pizza hut? kup cebule i pokrój, kup whiskas, wypłucz pod wodą i podsmaż, kup ciasto do pizzy i oderwij z jedną trzecią, wrzuć wszystko na miesiąc albo kilkanaście do zamrażarki, wyjmij. Ciasto rozmroź w mikrofali, rozwałkuj gołą dupą na blaszce, wysmaruj konentratem pomidorowym, posyp cebulą i whiskasem, daj jakąś kukurydzę i ser, polej olejem i wrzuć do piekarnika

  • Minusik 1
Odnośnik do komentarza

@Mejm

 

Ciasto nie przychodzi gotowe. Gotowa jest mieszanka drożdży. Mąkę z wodą i drożdżami mieszają w takim dużym wyrabiaku do ciasta. Wszystko określone proporcje, czas itp. Później ciasto się kroi, rozwałkowuje i wkłada do naoliwionej patelni. Ciasto trafia do takich szafek gdzie panuje temperatura odpowiednia do wyrastania. Po około godzinie ciasto trafia do chłodni a stamtąd biorą je ludziki, smarują sosem i nakładają dodatki, do pieca i smacznego. :)

Toc napisalem ze 'prawie' i ze trzeba dodac wode.
Odnośnik do komentarza
  • 2 tygodnie później...

Próbował ktoś spodów do pitcy z biedry? Gotowe za 3,99 zł, ok pół kilo ciasta. Rozważam awaryjnie, gdy nie będzie mi się chciało lepić potwora od zera. Znośne to, czy smakuje jak twarde ciasta budżetowych mrożonych picek smarowanych keczupem?

Ale chodzi o te rozwijane surowe czy te już wstępnie podpieczone? Bo jak te pierwsze to polecam, wystarczą na całą blachę i są na grubość w sam raz. Jakie drugie to omijać.

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...