Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Shankor napisał:

A BYŁ SOS CZOSNKOWY?!

 

Sosu czosnkowego niestety nie było :(

Jednak zawszę robię sos pomidorowy do smarowania ze świeżych pomidorów lub z puszki i dodaję 2 ząbki czosnku oraz pół cebuli.

Przemycam coś zdrowego w tym sosie :)

 

 

2 godziny temu, Rudiok napisał:

Jajo na pizzy, nie wiem sam jak się z tym czuć. 

 

Moja żona lubi, więc zawsze przynajmniej połowa pizzy ma jajka :)

 

Opublikowano
5 godzin temu, Rudiok napisał:

Jajo na pizzy, nie wiem sam jak się z tym czuć. 

No. A po upieczeniu wyglada identycznie jak przed. Pewnie polozyl, zrobil zdjecie, zdjal, upiekl i dorzucil.

Opublikowano
13 minut temu, MichAelis napisał:

Tynio, co masz za blat w kuchni? Fajnie wygląda.

Konglomerat chyba, polecany do zdjeć pizz

11 minut temu, Mejm napisał:

No. A po upieczeniu wyglada identycznie jak przed. Pewnie polozyl, zrobil zdjecie, zdjal, upiekl i dorzucil.

zdecydowanie lepszy by był  efekt gdyby rozbić jajko na pizze w  połowie

Opublikowano
Godzinę temu, MichAelis napisał:

Tynio, co masz za blat w kuchni? Fajnie wygląda.

 

Zwie się to Grafit Elemental 8833 CER

Jakaś nowość 2017/2018 

Są foty w necie, ale nie oddają jak to w całości wygląda (tym bardziej, że my daliśmy jeszcze na ścianę taki sam kolor)

Z białymi frontami wygląda naprawdę nieźle. 

 

ZBMkuXN.jpg

 

 

45 minut temu, milan napisał:

Konglomerat chyba, polecany do zdjeć pizz

zdecydowanie lepszy by był  efekt gdyby rozbić jajko na pizze w  połowie

 

Nie tylko dobrze pizzę się robi, ale inne potrawy też dobrze wyglądaną na tym :) 

 

A wiesz, że już kiedyś myślałem by rozbić ze 2-3 szt. jajka przepiórcze na wierzch pizzy i na to położyć tylko jakiś dodatek (pieczarka/pomidorek/papryka)

Może to ciekawie wyglądać bo smak to by miało taki lekko jajecznicowaty. 

--

 

17 minut temu, Rudiok napisał:

O właśnie, jak @milan pisze, taką pitze z rozbitym świeżym jajem jadłem i nawet ok była. Za to nigdy mi nie przyszło do głowy na twardo dać. Zainspirowałeś mnie @Tynio teraz się okaże czy pozytywnie czy nie :ninja:

 

Też własnie widziałem z rozbitym jajkiem.

Spróbuj ze zwykłym jajkiem gotowanym, ale nie na twardo tylko z takim lekko ściętym żółtkiem, które jeszcze się zapieka na pizzy, ja zabrałem 2 jajka takie przygotowane do sałatki warzywnej. 

 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Tynio napisał:

Dawno nikt nie zapodawał pizzy.

 

Wczoraj zrobiłem trzy 

 

Zapach w domu przez ponad godzinę był genialny :yes:

 

 

Ciasto sam robiles?

Edytowane przez basbot11
Opublikowano (edytowane)

Tak sam robiłem ciasto, które wyrabiam ręcznie przez około 10-12 minut.

Jak już kiedyś napisałem z mąki typu 00

Odstawiam na mininum 1h w ciepłe miejsce po wyrosnieciu  nie wałkuje tylko ręką formuje takie placki.

Dzięki temu spód pizzy jest puszysty. 

Edytowane przez Tynio
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nie ma to jak samoróbka :banderas:

No i cienka, tak jak lubie.

 

4221923cce6f9a97med.jpg

 

Składniki najwyższej jakości, których nie pożałowałem jak inni userzy, pomimo zarobków sięgających 8k netto.

  • Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Haha 5
  • WTF 3
  • Smutny 1
Opublikowano
1 godzinę temu, D.B. Cooper napisał:

prawdziwa pizza ma nie regularny kształt. 

 

odwołaj swoją reakcję. 

Nieregularny.

 

Sam wygląd piz,dy to mocne 3/10, oby smakowała lepiej.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...