Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Specjalnie dla Roziego, pizza z piekarnika elektrycznego [emoji6]
Moja dzisiejsza kolacja

c94a82e1691eee373a15e0b3ed89a101.jpg

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 227,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Bardzo ladna. Ja bym jednak dluzej potrzymal az brzegi by sie mocniej zarumienily.

Opublikowano
9 minut temu, Mejm napisał:

Na co moda? Na pizze z pieca opalanego drewnem? Chyba u was w Gdansku.

 

na N E A P O L I T A N S K A piekny kawalerze

Opublikowano
19 minut temu, schabek napisał:

Neapolitanska oczywiscie najlepsza ale tylko i wylacznie z pieca opalanego drewnem. Zadne tam kombinacje.

 

W Gdansku ostatnio odkrylem Pizzerie Napoli na Oruni. Prawie tak dobra jak Francesco w Gdyni. Ogolnie to tego typu pitce jeszcze chyba malo popularne u nas, pewnie niedlugo dopiero zacznie sie moda

 

Koło pracy kiedyś miałem, mega dobre gość robił. Piec opalany drewnem, czynne tylko w godzinach 8:30-15 od pon do piątku xD Typowy lokal pod przerwę w pracy dla okolicznej strefy. Jednak słabo szły i zostały tylko burgery z pieca, ciasto na domowy chleb.  Burgery bardzo dobre no ale wolałem jednak pizzę. Te godziny otwarcia funkcjonują  już od 7 lat, gość tłumaczy ,że chce też żyć a nie tylko pracować. 

 

Poleci ktoś dobry lokal z pizzą neapolitańską w Krakowie albo Rzeszowie? 

 

Od siebie polecam te domowe piece na pizzę. Mają prawie dwa razy większą temperaturę niż piekarnik więc neapolitańska wychodzi super. Można też trochę pokombinować ale to nie to samo:

 

A tutaj ogólny poradnik co prawda po włosku ale po filmiku widać o co chodzi plus napisy z google też ułatwiają sprawę. 

 

 

 

Opublikowano
26 minut temu, Mejm napisał:

Jaka roznica?

 

Taka jak na fotce z grubszym brzegiem i mega cienkim srodkiem, nawet troche lejacym sie do tego stopnia ze nie da rady podniesc kawalka bo wszystko by spadlo. Trzeba zwinac albo zlozyc. Placek laduje w piecu nagrzanym do +450 stopni na 90sek i jest niebo w gebie

 

Optimized-A1E7A33D-F3DC-44BA-A59D-960E5D

 

 

 

 

@Ukukuki za niecale 700zl mozna taki maly piecyk sobie sprawic i nawet nad tym myslalem tylko ze jak znam siebie zrobie raz czy dwa i piec bedzie sie kurzyl. No i tez jakis przepis kozacki na ciasto trzeba ogarnac

0b8769ff4835b30513acc54d337b

Edytowane przez schabek

Opublikowano

Tynio robi lepsze pizzę niż te co ciasto dojrzewa 72h i są opalane gazem :))

Opublikowano
46 minut temu, schabek napisał:

Placek laduje w piecu nagrzanym do +450 stopni na 90sek i jest niebo w gebie

To jest akurat warunek temperaturowy dla kazej pizzy.

Opublikowano
Godzinę temu, Ukukuki napisał:

 

Koło pracy kiedyś miałem, mega dobre gość robił. Piec opalany drewnem, czynne tylko w godzinach 8:30-15 od pon do piątku xD Typowy lokal pod przerwę w pracy dla okolicznej strefy. Jednak słabo szły i zostały tylko burgery z pieca, ciasto na domowy chleb.  Burgery bardzo dobre no ale wolałem jednak pizzę. Te godziny otwarcia funkcjonują  już od 7 lat, gość tłumaczy ,że chce też żyć a nie tylko pracować. 

 

Poleci ktoś dobry lokal z pizzą neapolitańską w Krakowie albo Rzeszowie? 

 

Od siebie polecam te domowe piece na pizzę. Mają prawie dwa razy większą temperaturę niż piekarnik więc neapolitańska wychodzi super. Można też trochę pokombinować ale to nie to samo:

 

A tutaj ogólny poradnik co prawda po włosku ale po filmiku widać o co chodzi plus napisy z google też ułatwiają sprawę. 

 

 

 

 

Rzeszów miastem kebaba i choć niektóre pizzerie są ok, to dobrej neapolitańskiej jeszcze nie spotkałem. Najbliżej jest chyba Al Metro, dobre składniki, nieprzekombinowane, ciasto w punkt. 

 

Polecam za to w ramach eksperymentu udać się do pobliskiej Boguchwały na pizzę rzymską do Pippo. Jedyna w swoim rodzaju i niezmienna od lat. 

Opublikowano

Ktoś mi już tą pizzerię w Boguchwale polecał, czas się tam wybrać. Z tymi kebsami bym nie przesadzał, punktów jest masa a jakościowo tak średnio bym powiedział. 

Opublikowano

Muszę poszukać we Wrocku Neapolitanskiej.

Co do mojej to fakt tylko tylko 24h ale też robiona w gazowym piecu w którym udało się uzyskać ponad 260 C potem skala się skończyła. 

Nawet nie wiecie jak ciężko teraz znaleźć dobry piekarnik gazowy. Wszystko teraz robią w elektryku i do tego czekałem ponad 2 miesiące na dostawę jednak warto było. 

Szybko się nagrzewa a i pizza nieźle wychodzi i szybko. 

Opublikowano
12 godzin temu, Tynio napisał:

Muszę poszukać we Wrocku Neapolitanskiej.

 

https://www.facebook.com/niezlydym/

Opublikowano

To już lepszy Piec na Szewskiej, Pizza Pany albo Pizzeria Si (mój faworyt, szczególnie salami neapolitano).

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio się otworzyli w Kato, ale z tego co widzę, to jest to sieciówka, bo we Wrocławiu też np. jest, mowa o Express Pizza. Co ją wyróżnia? Jest to pizza w stylu detroit pizza, czyli prostokątna, na grubym, puszystym cieście, z dużą ilością sera. Właśnie czegoś takiego mi brakowało.

 

bg.jpg

59388912_2442472199096624_34784064944818

66511040_2567527659924410_23011408532482

Opublikowano

A czym sie rozni od chicagowskiej deepdish ktos wie?

Opublikowano

jest gdzieś w warszawie taka pizza? spróbowałbym chętnie

Opublikowano

W grubym benku serwują

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.