Opublikowano 20 czerwca 20195 l Specjalnie dla Roziego, pizza z piekarnika elektrycznego [emoji6]Moja dzisiejsza kolacja
Opublikowano 20 czerwca 20195 l Bardzo ladna. Ja bym jednak dluzej potrzymal az brzegi by sie mocniej zarumienily.
Opublikowano 20 czerwca 20195 l 9 minut temu, Mejm napisał: Na co moda? Na pizze z pieca opalanego drewnem? Chyba u was w Gdansku. na N E A P O L I T A N S K A piekny kawalerze
Opublikowano 20 czerwca 20195 l 19 minut temu, schabek napisał: Neapolitanska oczywiscie najlepsza ale tylko i wylacznie z pieca opalanego drewnem. Zadne tam kombinacje. W Gdansku ostatnio odkrylem Pizzerie Napoli na Oruni. Prawie tak dobra jak Francesco w Gdyni. Ogolnie to tego typu pitce jeszcze chyba malo popularne u nas, pewnie niedlugo dopiero zacznie sie moda Koło pracy kiedyś miałem, mega dobre gość robił. Piec opalany drewnem, czynne tylko w godzinach 8:30-15 od pon do piątku xD Typowy lokal pod przerwę w pracy dla okolicznej strefy. Jednak słabo szły i zostały tylko burgery z pieca, ciasto na domowy chleb. Burgery bardzo dobre no ale wolałem jednak pizzę. Te godziny otwarcia funkcjonują już od 7 lat, gość tłumaczy ,że chce też żyć a nie tylko pracować. Poleci ktoś dobry lokal z pizzą neapolitańską w Krakowie albo Rzeszowie? Od siebie polecam te domowe piece na pizzę. Mają prawie dwa razy większą temperaturę niż piekarnik więc neapolitańska wychodzi super. Można też trochę pokombinować ale to nie to samo: A tutaj ogólny poradnik co prawda po włosku ale po filmiku widać o co chodzi plus napisy z google też ułatwiają sprawę.
Opublikowano 20 czerwca 20195 l 26 minut temu, Mejm napisał: Jaka roznica? Taka jak na fotce z grubszym brzegiem i mega cienkim srodkiem, nawet troche lejacym sie do tego stopnia ze nie da rady podniesc kawalka bo wszystko by spadlo. Trzeba zwinac albo zlozyc. Placek laduje w piecu nagrzanym do +450 stopni na 90sek i jest niebo w gebie @Ukukuki za niecale 700zl mozna taki maly piecyk sobie sprawic i nawet nad tym myslalem tylko ze jak znam siebie zrobie raz czy dwa i piec bedzie sie kurzyl. No i tez jakis przepis kozacki na ciasto trzeba ogarnac Edytowane 20 czerwca 20195 l przez schabek
Opublikowano 20 czerwca 20195 l Tynio robi lepsze pizzę niż te co ciasto dojrzewa 72h i są opalane gazem :))
Opublikowano 20 czerwca 20195 l 46 minut temu, schabek napisał: Placek laduje w piecu nagrzanym do +450 stopni na 90sek i jest niebo w gebie To jest akurat warunek temperaturowy dla kazej pizzy.
Opublikowano 20 czerwca 20195 l Godzinę temu, Ukukuki napisał: Koło pracy kiedyś miałem, mega dobre gość robił. Piec opalany drewnem, czynne tylko w godzinach 8:30-15 od pon do piątku xD Typowy lokal pod przerwę w pracy dla okolicznej strefy. Jednak słabo szły i zostały tylko burgery z pieca, ciasto na domowy chleb. Burgery bardzo dobre no ale wolałem jednak pizzę. Te godziny otwarcia funkcjonują już od 7 lat, gość tłumaczy ,że chce też żyć a nie tylko pracować. Poleci ktoś dobry lokal z pizzą neapolitańską w Krakowie albo Rzeszowie? Od siebie polecam te domowe piece na pizzę. Mają prawie dwa razy większą temperaturę niż piekarnik więc neapolitańska wychodzi super. Można też trochę pokombinować ale to nie to samo: A tutaj ogólny poradnik co prawda po włosku ale po filmiku widać o co chodzi plus napisy z google też ułatwiają sprawę. Rzeszów miastem kebaba i choć niektóre pizzerie są ok, to dobrej neapolitańskiej jeszcze nie spotkałem. Najbliżej jest chyba Al Metro, dobre składniki, nieprzekombinowane, ciasto w punkt. Polecam za to w ramach eksperymentu udać się do pobliskiej Boguchwały na pizzę rzymską do Pippo. Jedyna w swoim rodzaju i niezmienna od lat.
Opublikowano 20 czerwca 20195 l Ktoś mi już tą pizzerię w Boguchwale polecał, czas się tam wybrać. Z tymi kebsami bym nie przesadzał, punktów jest masa a jakościowo tak średnio bym powiedział.
Opublikowano 20 czerwca 20195 l Muszę poszukać we Wrocku Neapolitanskiej. Co do mojej to fakt tylko tylko 24h ale też robiona w gazowym piecu w którym udało się uzyskać ponad 260 C potem skala się skończyła. Nawet nie wiecie jak ciężko teraz znaleźć dobry piekarnik gazowy. Wszystko teraz robią w elektryku i do tego czekałem ponad 2 miesiące na dostawę jednak warto było. Szybko się nagrzewa a i pizza nieźle wychodzi i szybko.
Opublikowano 21 czerwca 20195 l 12 godzin temu, Tynio napisał: Muszę poszukać we Wrocku Neapolitanskiej. https://www.facebook.com/niezlydym/
Opublikowano 21 czerwca 20195 l To już lepszy Piec na Szewskiej, Pizza Pany albo Pizzeria Si (mój faworyt, szczególnie salami neapolitano).
Opublikowano 21 lipca 20195 l Ostatnio się otworzyli w Kato, ale z tego co widzę, to jest to sieciówka, bo we Wrocławiu też np. jest, mowa o Express Pizza. Co ją wyróżnia? Jest to pizza w stylu detroit pizza, czyli prostokątna, na grubym, puszystym cieście, z dużą ilością sera. Właśnie czegoś takiego mi brakowało.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.