Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

to i ja się pochwalę picką, bo raz na jakiś czas zdarzy mi się ugnieść placka

 

Sosik z pomidorków Mutti ze świeżą bazylią, do tego rzuciłem francuskie salami z orzechami laskowymi i elegancko wyszło w smaku. 

 

 

pycka1.jpeg

pycka2.jpeg

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 227,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, od jakiegod czasu moja ulubiona pizza jest pizza z: spaghetti, boczkiem, jajkiem, cebula i pieczarkami. Osobiscie polecam chociaz mam pytanie, ma ktos pomysl jak ja ulepszyc? Sam taka pizze skladam od zera po zamowieniu

Opublikowano

Dodaj kebab i frytki.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 11.04.2021 o 18:32, Sven Froost napisał:

Panowie, od jakiegod czasu moja ulubiona pizza jest pizza z: spaghetti, boczkiem, jajkiem, cebula i pieczarkami. Osobiscie polecam chociaz mam pytanie, ma ktos pomysl jak ja ulepszyc? Sam taka pizze skladam od zera po zamowieniu

 

No nie wiem jak to smakuje ale w Azji już wcześniej wpadli na taki pomysł i wygląda to smacznie.

 

rp-1-1.png

 

może pieczarki zastąp jakimiś azjatyckimi grzybami, posyp szczypiorkiem i strzelam że w tym wypadku może imbir by dał ciekawy smak, ale boje się że to już za bardzo azjatycko by było. 

Opublikowano

Dzieki, co do tej pizzy to na zdjeciu jest o wiele wiecej spaghetti a jajko powinno byc ugotowane na pizzy, tak glownie zamawialem. Raczej zostawie tak jak jest bo widze ze i tak juz mocno kombinowalem, moze cos pomysle z kebabem i frytkami czyli np jakies mieso jeszcze i ziemniaki

Opublikowano

Zdecydowanie najlepsza moja pizza na zakwasie, mimo że zasnąłem między stretch/foldami. Na górze nawaliłem resztki tego co było w lodówce, więc mozarella, ser edamski, szyneczka i suszone pomidory. O jezu jaki dobry skurvesyn.

 

Trzeba spróbować mąki 00.

 

178491082_305571687622856_72045136478978

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dziś zrobiłem pizzę w stylu Chicago. Zawsze chciałem jej spróbować i nadszedł ten dzień. Jako że było to moje pierwsze podejście to oczywiście nie wyszło do końca tak jak powinno. Teraz już wiem, że muszę odparować sos ponieważ po odkrojeniu pierwszego kawałka okazał się za rzadki i zaczął spływać z resztą składników. Prócz tego błędu smak okazał się bardzo dobry.

 

IMG20210518203746.jpg

Opublikowano

Magiczny algorytm youtube mi polecił, nie  mam pojęcia dlaczego, ale musze do starej zadzwonic i jej powiedziec, ze za dzieciaka robila mi pizze w stylu detroit

 

Opublikowano
28 minut temu, Shen napisał:

Magiczny algorytm youtube mi polecił, nie  mam pojęcia dlaczego, ale musze do starej zadzwonic i jej powiedziec, ze za dzieciaka robila mi pizze w stylu detroit

 

Dobry typ. Muszę go obczaić xD

Opublikowano
12 godzin temu, Shen napisał:

musze do starej zadzwonic i jej powiedziec, ze za dzieciaka robila mi pizze w stylu detroit

 

Chyba każdy dzieciak jadł w Polsce domową pizzę w stylu detroit. 

 

Pamiętam jak raz matka pozwoliła mi samemu dobrać i ułożyć składniki. Najebałem z pół kilograma sera liliputa, kukurydzy, tuńczyka z puszki, wędliny, papryki, cebuli i chyba fasoli :ohboy:  rzyganko po niej pamiętam do dzisiaj. 

Opublikowano

Jak matka robila pizze pierwszy raz, to dała za duzo drozdzy i wyszła drozdzowka z serem i pieczarkami

Opublikowano

Moja w ogóle nie patrzyła na proporcje składników do pizzy. Z tego co kojarzę to na dwie blachy dawała całą kostkę, nakłuwała ciasto widelcem, a i tak rosło jak sam skurwesyn do niebotycznych rozmiarów, że ledwo za dzieciaka do ust to mogłem wsadzić. Na ciasto żadne sosiki tylko chamski keczap, składniki, tona sera i po upieczeniu znowu keczap. Teraz ja się bawię w jakieś odmierzanie, mąki 00, kamienie i inne oryginalne składniki z Włoch, ale te placki naszych mam miały w sobie więcej radości. 

 

Z tego co wiem, to matka ciągle się czasami bawi w tego typu wypieki, to chyba podjadę do niej i zjem PRAWDZIWĄ POLSKĄ PICKĘ a nie jakieś przebierańce :banderas:

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał:

Jak matka robila pizze pierwszy raz, to dała za duzo drozdzy i wyszła drozdzowka z serem i pieczarkami

 

I wtedy otworzyła Gdyniankę xD I knew it.

 

Pamietam z dzieciństwa jak moja robila pitce na grubym to chyba w ogóle nie znała pojecia sosu pomidorowego. Ciasto, na to prosto ser, kielbasa, pieczarki. Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było :(

 

Opublikowano

oj dawno nie jadłem Gdynianki, trzeba się wybrać :banderas:

Opublikowano
Godzinę temu, _Red_ napisał:

Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było :(

 ale że nawet keczapu nie dała? :pechowiec:

 

Gdynianka xD  ale tyle lat się to trzyma, średnia ocen na google wyższa niż nie jednej knajpy z gwiazdką. Coś w tym zakalcu jest magicznego. 

 

Gdynianka, Gdynia - recenzje restauracji - Tripadvisor

Opublikowano

35 lat na rynku i zawsze kolejki :obama: ostatnio z nowa duperka wzielismy sobie na wynos i zjedlismy na plazy, przyjezdna ale jej smakowalo.

Opublikowano

Ciastem mozna się udławić jak za dużo się wezmie do japy xD

Opublikowano

Średnia której perfect blue pana Czezkiego by się nie powstydziło :obama:

 

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

W sensie drożdżówka z serem i keczupem?

Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie ukrywam, żę nie wygląda to zbyt apetycznie. xd

Co? Jak chrupiacy placek z zapieczonym, gumowatym serem moze byc nieapetyczny? Do tego ten sosik pomidorowy, pewnie rozwodniony koncentrat z "ziolami". Ale bym to oje.bal.

 

5 godzin temu, _Red_ napisał:

Pamietam z dzieciństwa jak moja robila pitce na grubym to chyba w ogóle nie znała pojecia sosu pomidorowego. Ciasto, na to prosto ser, kielbasa, pieczarki. Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było

Twoj junior tez nie bedzie mial dobrych wspomnien z pizza domowa :frog:

Opublikowano

Rodzinną tradycję chujowej piccy trzeba podtrzymywać. Ale burgerki trzaskamy ostatnio z młodym na poziomie zadowalającym :sir:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.