DamianGrecky 477 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 to i ja się pochwalę picką, bo raz na jakiś czas zdarzy mi się ugnieść placka Sosik z pomidorków Mutti ze świeżą bazylią, do tego rzuciłem francuskie salami z orzechami laskowymi i elegancko wyszło w smaku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 891 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Panowie, od jakiegod czasu moja ulubiona pizza jest pizza z: spaghetti, boczkiem, jajkiem, cebula i pieczarkami. Osobiscie polecam chociaz mam pytanie, ma ktos pomysl jak ja ulepszyc? Sam taka pizze skladam od zera po zamowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Dodaj kebab i frytki. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Albo kał szefa kuchni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 W dniu 11.04.2021 o 18:32, Sven Froost napisał: Panowie, od jakiegod czasu moja ulubiona pizza jest pizza z: spaghetti, boczkiem, jajkiem, cebula i pieczarkami. Osobiscie polecam chociaz mam pytanie, ma ktos pomysl jak ja ulepszyc? Sam taka pizze skladam od zera po zamowieniu No nie wiem jak to smakuje ale w Azji już wcześniej wpadli na taki pomysł i wygląda to smacznie. może pieczarki zastąp jakimiś azjatyckimi grzybami, posyp szczypiorkiem i strzelam że w tym wypadku może imbir by dał ciekawy smak, ale boje się że to już za bardzo azjatycko by było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Dzieki, co do tej pizzy to na zdjeciu jest o wiele wiecej spaghetti a jajko powinno byc ugotowane na pizzy, tak glownie zamawialem. Raczej zostawie tak jak jest bo widze ze i tak juz mocno kombinowalem, moze cos pomysle z kebabem i frytkami czyli np jakies mieso jeszcze i ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zdecydowanie najlepsza moja pizza na zakwasie, mimo że zasnąłem między stretch/foldami. Na górze nawaliłem resztki tego co było w lodówce, więc mozarella, ser edamski, szyneczka i suszone pomidory. O jezu jaki dobry skurvesyn. Trzeba spróbować mąki 00. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Ja dziś zrobiłem pizzę w stylu Chicago. Zawsze chciałem jej spróbować i nadszedł ten dzień. Jako że było to moje pierwsze podejście to oczywiście nie wyszło do końca tak jak powinno. Teraz już wiem, że muszę odparować sos ponieważ po odkrojeniu pierwszego kawałka okazał się za rzadki i zaczął spływać z resztą składników. Prócz tego błędu smak okazał się bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Magiczny algorytm youtube mi polecił, nie mam pojęcia dlaczego, ale musze do starej zadzwonic i jej powiedziec, ze za dzieciaka robila mi pizze w stylu detroit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 28 minut temu, Shen napisał: Magiczny algorytm youtube mi polecił, nie mam pojęcia dlaczego, ale musze do starej zadzwonic i jej powiedziec, ze za dzieciaka robila mi pizze w stylu detroit Dobry typ. Muszę go obczaić xD Cytuj Odnośnik do komentarza
DamianGrecky 477 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 12 godzin temu, Shen napisał: musze do starej zadzwonic i jej powiedziec, ze za dzieciaka robila mi pizze w stylu detroit Chyba każdy dzieciak jadł w Polsce domową pizzę w stylu detroit. Pamiętam jak raz matka pozwoliła mi samemu dobrać i ułożyć składniki. Najebałem z pół kilograma sera liliputa, kukurydzy, tuńczyka z puszki, wędliny, papryki, cebuli i chyba fasoli rzyganko po niej pamiętam do dzisiaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Jak matka robila pizze pierwszy raz, to dała za duzo drozdzy i wyszła drozdzowka z serem i pieczarkami Cytuj Odnośnik do komentarza
DamianGrecky 477 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Moja w ogóle nie patrzyła na proporcje składników do pizzy. Z tego co kojarzę to na dwie blachy dawała całą kostkę, nakłuwała ciasto widelcem, a i tak rosło jak sam skurwesyn do niebotycznych rozmiarów, że ledwo za dzieciaka do ust to mogłem wsadzić. Na ciasto żadne sosiki tylko chamski keczap, składniki, tona sera i po upieczeniu znowu keczap. Teraz ja się bawię w jakieś odmierzanie, mąki 00, kamienie i inne oryginalne składniki z Włoch, ale te placki naszych mam miały w sobie więcej radości. Z tego co wiem, to matka ciągle się czasami bawi w tego typu wypieki, to chyba podjadę do niej i zjem PRAWDZIWĄ POLSKĄ PICKĘ a nie jakieś przebierańce Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Pitza? Tylko na grubym. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 2 godziny temu, Shen napisał: Jak matka robila pizze pierwszy raz, to dała za duzo drozdzy i wyszła drozdzowka z serem i pieczarkami I wtedy otworzyła Gdyniankę xD I knew it. Pamietam z dzieciństwa jak moja robila pitce na grubym to chyba w ogóle nie znała pojecia sosu pomidorowego. Ciasto, na to prosto ser, kielbasa, pieczarki. Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 oj dawno nie jadłem Gdynianki, trzeba się wybrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
DamianGrecky 477 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Godzinę temu, _Red_ napisał: Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było ale że nawet keczapu nie dała? Gdynianka xD ale tyle lat się to trzyma, średnia ocen na google wyższa niż nie jednej knajpy z gwiazdką. Coś w tym zakalcu jest magicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 35 lat na rynku i zawsze kolejki ostatnio z nowa duperka wzielismy sobie na wynos i zjedlismy na plazy, przyjezdna ale jej smakowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Niezłe wariaty. Jeszcze nie zebrałem się na odwagę aby spróbować tego specyfiku, no ale kto wie. Nie ukrywam, żę nie wygląda to zbyt apetycznie. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Ciastem mozna się udławić jak za dużo się wezmie do japy xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Średnia której perfect blue pana Czezkiego by się nie powstydziło Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 W sensie drożdżówka z serem i keczupem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Nie ukrywam, żę nie wygląda to zbyt apetycznie. xd Co? Jak chrupiacy placek z zapieczonym, gumowatym serem moze byc nieapetyczny? Do tego ten sosik pomidorowy, pewnie rozwodniony koncentrat z "ziolami". Ale bym to oje.bal. 5 godzin temu, _Red_ napisał: Pamietam z dzieciństwa jak moja robila pitce na grubym to chyba w ogóle nie znała pojecia sosu pomidorowego. Ciasto, na to prosto ser, kielbasa, pieczarki. Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było Twoj junior tez nie bedzie mial dobrych wspomnien z pizza domowa Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Rodzinną tradycję chujowej piccy trzeba podtrzymywać. Ale burgerki trzaskamy ostatnio z młodym na poziomie zadowalającym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.