Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Figaro napisał:

Jadł ktoś w pizzerii NYPD? Mam mega ochotę na nowojorską pizzę, ale w Poznaniu nie ma... ani jednej. Tylko właśnie NYPD pod Poznaniem która ma lokale po całej Polsce, ale nie wiem czy chce mi się jechać jak jest chujowa :wujaszek:

 

Gunwo.

 

Swego czasu pootwierali tych lokali pod tą marką, ale w każdym dawali inną pizzę, która baaaaaardzo daleko stała od nowojorskiej. Więc o ile ktoś kumaty tego nie prowadzi to raczej nie nastawiałbym się na jakiś szał.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

IMG_20221011_155459_564.thumb.jpg.760d6b44cc97ca95d19ebc36f9c96216.jpg

 

IMG_20221011_155539.thumb.jpg.8d713359cded34a9fb4121baa0c2646e.jpg

 

Trochę oszukana bo na spodzie do pizzy z jakiegoś tygodnia włoskiego w biedrze. Ciasto coś jak podpłomyk. W sumie bardzo dobra wyszła. Tylko bazylii mi brakuje. Nie posiałem nowej bo nie mogę znaleźć nasion nigdzie już. 

  • Plusik 1
Opublikowano
W dniu 22.08.2022 o 14:00, WisnieR napisał:

 

No właśnie jakiś tip na te ciasto z thermomixa do pizzy? Dla mnie jest za grube i średnie w smaku, a można teraz sobie samemu modyfikować przepisy i nadpisywać w książce, to może jest coś sprawdzonego?

Spróbuj tej mąki

image.jpeg.b863b58f882a918432297e6c90d6bb43.jpeg

 

  • Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda idealnie, szczególnie z tymi małymi plastrami kiełbasy/pepperoni/czegokolwiek w sam raz na chapsa. Nowojorska tradycyjnie ma wprawdzie większe plastry*, ale Twoja wersja pewnie smaczniejsza.

 

* - tak sądzę, bo widziałem parę razy na platformie YouTube, jak ludzie jedli.

Opublikowano

dzięki, wkleiłem fotkę też na amerykańskim forum pizzowym i paru nowojorczyków się podjarało więc jest dobrze.

 

Godzinę temu, Grze(pipi) napisał:

Nowojorska tradycyjnie ma wprawdzie większe plastry*, ale Twoja wersja pewnie smaczniejsza.

 

tradycyjnie to jest sam sos i ser, ale ogólnie to zazwyczaj są małe oczka salami. Less is more, jeśli chodzi o piccki.

  • Plusik 1
Opublikowano

mozzarella galbani w zalewie :nosacz3: nie no, jakaś świeża sucha, nie pamiętam nazwy. Nie można kupować poszatkowanej, trzeba samemu przed pieczeniem.

Ogółem jak się nie ma pieca który ci jebnie 500C, to najlepiej olać mąkę 00 i pójść z MOCNĄ chlebową, będzie lepszy wynik.

  • Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To chyba w ramach jakiegos crossa bo juz sa laysy o smaku pizza hut. Widzialem margarite wiec pewnie zwykly smak keczupu ale 4zl wiecej na paczce.

Opublikowano

Te Lays o smaku Pizzy też się spodziewałem głównie keczupu lub ziół, ale smakują inaczej niż inne pizzowe chipsy, które jadłem do tej pory. Faktycznie czuć coś w stylu sera i sosu, dość kojarzą się z picką

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...