Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 226,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Jak coś to nie jadłem już tam dobre 3 lata, a wiadomo jak pandemia wpłynęła na jakoś w niektórych lokalach :sadkek:

Opublikowano
11 godzin temu, Figaro napisał:

Jadł ktoś w pizzerii NYPD? Mam mega ochotę na nowojorską pizzę, ale w Poznaniu nie ma... ani jednej. Tylko właśnie NYPD pod Poznaniem która ma lokale po całej Polsce, ale nie wiem czy chce mi się jechać jak jest chujowa :wujaszek:

Gunwo.

Swego czasu pootwierali tych lokali pod tą marką, ale w każdym dawali inną pizzę, która baaaaaardzo daleko stała od nowojorskiej. Więc o ile ktoś kumaty tego nie prowadzi to raczej nie nastawiałbym się na jakiś szał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

IMG_20221011_155459_564.thumb.jpg.760d6b44cc97ca95d19ebc36f9c96216.jpg

IMG_20221011_155539.thumb.jpg.8d713359cded34a9fb4121baa0c2646e.jpg

Trochę oszukana bo na spodzie do pizzy z jakiegoś tygodnia włoskiego w biedrze. Ciasto coś jak podpłomyk. W sumie bardzo dobra wyszła. Tylko bazylii mi brakuje. Nie posiałem nowej bo nie mogę znaleźć nasion nigdzie już. 

Opublikowano

Ser nie jest za rzadki? Wyglada jak sos czoskowy. 

Opublikowano

Właśnie chciałem, żeby ten pleśniowy się trochę mocniej rozpuścił, ale nie był całkiem plynny. Ogólnie myślałem, że za mało sera dałem ale wyszło ok, więcej bym dał i by była sraka. 

Opublikowano

Aaa, bo to jest plesniak. No dobra, to troche zmienia postac.

Opublikowano

Pizza z serem plesniowym, beka :pizza:

Opublikowano
W dniu 22.08.2022 o 14:00, WisnieR napisał:

No właśnie jakiś tip na te ciasto z thermomixa do pizzy? Dla mnie jest za grube i średnie w smaku, a można teraz sobie samemu modyfikować przepisy i nadpisywać w książce, to może jest coś sprawdzonego?

Spróbuj tej mąki

image.jpeg.b863b58f882a918432297e6c90d6bb43.jpeg

Opublikowano

Najlepsze ciasto do pizzy z termomixa to pizza z szynką parmenska. Do tego maka Basia do pizzy 00. Moje gowniaki jak i ja nie zamawiamy już pizzy robimy sami. Używamy też tego kamienia do pizzy z lidla

Edytowane przez benito82pl

Opublikowano

o co chodzi z tym termomixem? dlaczego ciasto z tego czegoś jest jakkolwiek lepsze? 

Opublikowano

Może dlatego, że termomix kosztuje 5K?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda idealnie, szczególnie z tymi małymi plastrami kiełbasy/pepperoni/czegokolwiek w sam raz na chapsa. Nowojorska tradycyjnie ma wprawdzie większe plastry*, ale Twoja wersja pewnie smaczniejsza.

* - tak sądzę, bo widziałem parę razy na platformie YouTube, jak ludzie jedli.

Opublikowano

dzięki, wkleiłem fotkę też na amerykańskim forum pizzowym i paru nowojorczyków się podjarało więc jest dobrze.

Godzinę temu, Grze(pipi) napisał:

Nowojorska tradycyjnie ma wprawdzie większe plastry*, ale Twoja wersja pewnie smaczniejsza.

tradycyjnie to jest sam sos i ser, ale ogólnie to zazwyczaj są małe oczka salami. Less is more, jeśli chodzi o piccki.

Opublikowano

Zacny NY slice. A przepis to gdzie? Jaki ser? Spowiadaj się. :notsure:

Opublikowano

mozzarella galbani w zalewie :nosacz3: nie no, jakaś świeża sucha, nie pamiętam nazwy. Nie można kupować poszatkowanej, trzeba samemu przed pieczeniem.

Ogółem jak się nie ma pieca który ci jebnie 500C, to najlepiej olać mąkę 00 i pójść z MOCNĄ chlebową, będzie lepszy wynik.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

comment_1672229612yb7yL4aHHge0I3TKw5lFMI

:sadkek:

Opublikowano

To przez te Laysy taka droga, pewnie w Żabce je kupują.

Opublikowano

To chyba w ramach jakiegos crossa bo juz sa laysy o smaku pizza hut. Widzialem margarite wiec pewnie zwykly smak keczupu ale 4zl wiecej na paczce.

Opublikowano

Te Lays o smaku Pizzy też się spodziewałem głównie keczupu lub ziół, ale smakują inaczej niż inne pizzowe chipsy, które jadłem do tej pory. Faktycznie czuć coś w stylu sera i sosu, dość kojarzą się z picką

Opublikowano
2 godziny temu, Figaro napisał:

ktoś serio sypie czipsy na pizzę? cokurwa

XXI wiek. Tutaj chipsy na pizzy to nic dziwnego gdy od dawna jest znana ta wykwintna potrawa :hi:

spacer.png

spacer.png

spacer.png