Figaro 8 246 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 ano, to właśnie oni. No nic, przejedziemy się. Będzie na krupka. Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 Jak coś to nie jadłem już tam dobre 3 lata, a wiadomo jak pandemia wpłynęła na jakoś w niektórych lokalach Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 11 godzin temu, Figaro napisał: Jadł ktoś w pizzerii NYPD? Mam mega ochotę na nowojorską pizzę, ale w Poznaniu nie ma... ani jednej. Tylko właśnie NYPD pod Poznaniem która ma lokale po całej Polsce, ale nie wiem czy chce mi się jechać jak jest chujowa Gunwo. Swego czasu pootwierali tych lokali pod tą marką, ale w każdym dawali inną pizzę, która baaaaaardzo daleko stała od nowojorskiej. Więc o ile ktoś kumaty tego nie prowadzi to raczej nie nastawiałbym się na jakiś szał. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 W Opolu jest, bardzo słaba pizza nie polecam, nie byłem w nowym Jorku ale zakładam że ta NYPD nie ma z nia nic wspólnego. Zresztą to jakaś polska franczyza https://nowojorska.pizza/franczyza/ Cytuj
Plugawy 3 697 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Trochę oszukana bo na spodzie do pizzy z jakiegoś tygodnia włoskiego w biedrze. Ciasto coś jak podpłomyk. W sumie bardzo dobra wyszła. Tylko bazylii mi brakuje. Nie posiałem nowej bo nie mogę znaleźć nasion nigdzie już. 1 Cytuj
Mejm 15 335 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Ser nie jest za rzadki? Wyglada jak sos czoskowy. Cytuj
Plugawy 3 697 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Właśnie chciałem, żeby ten pleśniowy się trochę mocniej rozpuścił, ale nie był całkiem plynny. Ogólnie myślałem, że za mało sera dałem ale wyszło ok, więcej bym dał i by była sraka. 1 Cytuj
Mejm 15 335 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Aaa, bo to jest plesniak. No dobra, to troche zmienia postac. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Pizza z serem plesniowym, beka 2 Cytuj
mozi 1 980 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 W dniu 22.08.2022 o 14:00, WisnieR napisał: No właśnie jakiś tip na te ciasto z thermomixa do pizzy? Dla mnie jest za grube i średnie w smaku, a można teraz sobie samemu modyfikować przepisy i nadpisywać w książce, to może jest coś sprawdzonego? Spróbuj tej mąki 1 Cytuj
benito82pl 198 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 (edytowane) Najlepsze ciasto do pizzy z termomixa to pizza z szynką parmenska. Do tego maka Basia do pizzy 00. Moje gowniaki jak i ja nie zamawiamy już pizzy robimy sami. Używamy też tego kamienia do pizzy z lidla Edytowane 13 października 2022 przez benito82pl Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 o co chodzi z tym termomixem? dlaczego ciasto z tego czegoś jest jakkolwiek lepsze? Cytuj
Boomcio 4 104 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Może dlatego, że termomix kosztuje 5K? Cytuj
WisnieR 2 750 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Nie wiem. Nikt tak nie napisał. Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 5 listopada 2022 Opublikowano 5 listopada 2022 z nudów zrobiłem sobie kolejną pizzę nowojorską 5 2 Cytuj
Grze(pipi) 521 Opublikowano 7 listopada 2022 Opublikowano 7 listopada 2022 Wygląda idealnie, szczególnie z tymi małymi plastrami kiełbasy/pepperoni/czegokolwiek w sam raz na chapsa. Nowojorska tradycyjnie ma wprawdzie większe plastry*, ale Twoja wersja pewnie smaczniejsza. * - tak sądzę, bo widziałem parę razy na platformie YouTube, jak ludzie jedli. Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 7 listopada 2022 Opublikowano 7 listopada 2022 dzięki, wkleiłem fotkę też na amerykańskim forum pizzowym i paru nowojorczyków się podjarało więc jest dobrze. Godzinę temu, Grze(pipi) napisał: Nowojorska tradycyjnie ma wprawdzie większe plastry*, ale Twoja wersja pewnie smaczniejsza. tradycyjnie to jest sam sos i ser, ale ogólnie to zazwyczaj są małe oczka salami. Less is more, jeśli chodzi o piccki. 1 Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 8 listopada 2022 Opublikowano 8 listopada 2022 Zacny NY slice. A przepis to gdzie? Jaki ser? Spowiadaj się. Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 8 listopada 2022 Opublikowano 8 listopada 2022 mozzarella galbani w zalewie nie no, jakaś świeża sucha, nie pamiętam nazwy. Nie można kupować poszatkowanej, trzeba samemu przed pieczeniem. Ogółem jak się nie ma pieca który ci jebnie 500C, to najlepiej olać mąkę 00 i pójść z MOCNĄ chlebową, będzie lepszy wynik. 1 Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 To przez te Laysy taka droga, pewnie w Żabce je kupują. Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 ktoś serio sypie czipsy na pizzę? cokurwa Cytuj
Mejm 15 335 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 To chyba w ramach jakiegos crossa bo juz sa laysy o smaku pizza hut. Widzialem margarite wiec pewnie zwykly smak keczupu ale 4zl wiecej na paczce. Cytuj
second 3 706 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 Te Lays o smaku Pizzy też się spodziewałem głównie keczupu lub ziół, ale smakują inaczej niż inne pizzowe chipsy, które jadłem do tej pory. Faktycznie czuć coś w stylu sera i sosu, dość kojarzą się z picką Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 2 godziny temu, Figaro napisał: ktoś serio sypie czipsy na pizzę? cokurwa XXI wiek. Tutaj chipsy na pizzy to nic dziwnego gdy od dawna jest znana ta wykwintna potrawa 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.