Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 289 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 U mnie kobita robi pizzę odkąd podałem jej prosty przepis na ciasto z kwestiasmaku.PL Wczoraj była mąka typowa do pizzy i ciasto wyszło lepiej niż zwykle, do tego myślę ze baza sosu „na bazie” tego z firmy mutti, wychodzi lepiej niż od zera. No i składniki, to akurat różnie: ostatnio było z jalapeno i salami wiec „góra” lepiej mi smakowała. Trza eksperymentować i wciąż szukać idealnego rozwiązania 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 ładna picka, ale z cheddarem? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 no z cheddarem... druga była jeszcze z fetą:) Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 26 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 On 1/16/2023 at 10:20 AM, grzybiarz said: U mnie kobita robi pizzę odkąd podałem jej prosty przepis na ciasto z kwestiasmaku.PL Wczoraj była mąka typowa do pizzy i ciasto wyszło lepiej niż zwykle, do tego myślę ze baza sosu „na bazie” tego z firmy mutti, wychodzi lepiej niż od zera. No i składniki, to akurat różnie: ostatnio było z jalapeno i salami wiec „góra” lepiej mi smakowała. Trza eksperymentować i wciąż szukać idealnego rozwiązania sliczna. Doceniaj swoja dziewczyne... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Pizza sycylijska, przepis z Thermomixa Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 O tak, zagrajmerki moje. Zaraz zaczyna się sezon na pizzowanie. Wstępne materiały zakupione, a w maju nowy, większy piecyk do piccki. Jest eksajt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Jest i on <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Ach ta miniaturyzacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Chciałoby się taki kopułowy z szamotowych cegieł. Ciekawe jak tam cirexowi poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Raczej się nie dowiemy. Ani co tam u szurów i całej reszty. Topic zdechł gdy mściwa moderatura skasowała c1pexa. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Będzie wyzwanie z pieczeniem drewnem i węglem. Dobrze że można też gazem, bo to jednak dużo mniej roboty. Pierwsze wypieki w tym roku 5/10, trzeba wrócić do wprawy. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Porada majówkowa - węgiel drzewny > brykiet. Robienie ciasta 16 calowego to zupełnie inny level trudności 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 pierwsza próba detroit style pizza. Ciężko będzie znaleźć konkretny ser dla autentycznej pizzy, ale użyłem mozzarelii i cheddara. Blacha ze stali niebieskiej. Jak zwykle, wygląda średnie, ale smakowała zajebiście, ser aż topił się w ustach z tym miękkim ciastem. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Dodatków więcej niż moja mama dodaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Hortex wszedl w mrozone pizze. Widzialem plakat i postanowilem sprobowac. Na reklamie mamy piekna, duza pizze z mala raczka sugerujaca wielkosc. W pudelku 20paro centymentrowy, plaski dysk mazniety keczupem i posypany serem. Da sie zjesc ale 12zl za to go.wno to zbrodnia, zwlaszcza ze 10x lepsze giuseppe kosztuje niecala dyche. Unikac. A marketingowcy hortexa powinni pojsc siedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Sukcesilianę spróbuj, jak na mrożonkę jest bardzo dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 14 minut temu, Mejm napisał: Hortex wszedl w mrozone pizze. Widzialem plakat i postanowilem sprobowac. Na reklamie mamy piekna, duza pizze z mala raczka sugerujaca wielkosc. W pudelku 20paro centymentrowy, plaski dysk mazniety keczupem i posypany serem. Da sie zjesc ale 12zl za to go.wno to zbrodnia, zwlaszcza ze 10x lepsze giuseppe kosztuje niecala dyche. Unikac. A marketingowcy hortexa powinni pojsc siedziec. Z szynką i pieczarkami jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Zrobcie sobie może własną pizzę co? zamiast te guwna jeść? Nie mówię że ma być ala Makłowicz, ale gotowy spod od pizzy (ten kwadratowy z biedry może być) przecier pomidorowy, starty ser, kukurydza, salami dobrej jakości, może być trochę pieczarek (wcześniej zrobionych na patelni) i znowu starty ser. Smacznego. Edytowane 8 Czerwca 2023 przez oFi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Ja pierdole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 4 minuty temu, Rozi napisał: Z szynką i pieczarkami jest dobra Z salami jadlem i nadal podtrzymuje, ze cena do jakosci jest z dopy. 5zl moge za to dac. 5 minut temu, oFi napisał: Zrobcie sobie może własną pizzę co? zamiast te guwna jeść? 6 minut temu, oFi napisał: gotowy spod od pizzy (ten kwadratowy z biedry może być) :milangif: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 I jeszcze kukurydza XD Mejmior, z salami jest chujowa, bo to salami jest chujowe. Ja lubię, bo jest ciasto fajne w miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Przyznam, ze po wyjeciu z folii myslalem, ze ten cienki placek upiecze sie na suchara i bedzie twardy. Ale nie byl, mial tylko 4mm grubosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Z mrożonek to z grubasów Giuseppe a z cieniasów Ristorante szczególnie w tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Przecież te mrożonki typu Giuseppe i Hortex na grubym cieście są mega słabe. Ciasta tyle jakby chleb żarł. Najlepsze mrożona pizza to pizza z netto premieur. Za 15 zł kawał dobrej mrożonki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 No niektórzy tak lubią a grube ciasto to nic nowego w pizzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.