Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
On 1/16/2023 at 10:20 AM, grzybiarz said:

U mnie kobita robi pizzę odkąd podałem jej prosty przepis na ciasto  z kwestiasmaku.PL :)

Wczoraj była mąka typowa do pizzy i ciasto wyszło lepiej niż zwykle, do tego  myślę ze baza sosu „na bazie” tego z firmy mutti, wychodzi lepiej niż od zera. No i składniki, to akurat różnie: ostatnio było z jalapeno i salami wiec „góra” lepiej mi smakowała. Trza eksperymentować i wciąż szukać idealnego rozwiązania :lapka:

 

8CF4EF8A-4100-4183-81BE-CCD50C862D26.jpeg

sliczna. Doceniaj swoja dziewczyne...

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pierwsza próba detroit style pizza. Ciężko będzie znaleźć konkretny ser dla autentycznej pizzy, ale użyłem mozzarelii i cheddara. Blacha ze stali niebieskiej. Jak zwykle, wygląda średnie, ale smakowała zajebiście, ser aż topił się w ustach z tym miękkim ciastem. 

 

350361324_255707363794370_82702711642782

 

350248388_822835399443425_64339334125740

 

 

  • Plusik 2
  • Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hortex wszedl w mrozone pizze. Widzialem plakat i postanowilem sprobowac. Na reklamie mamy piekna, duza pizze z mala raczka sugerujaca wielkosc. W pudelku 20paro centymentrowy, plaski dysk mazniety keczupem i posypany serem. Da sie zjesc ale 12zl za to go.wno to zbrodnia, zwlaszcza ze 10x lepsze giuseppe kosztuje niecala dyche. Unikac. A marketingowcy hortexa powinni pojsc siedziec.

Opublikowano
14 minut temu, Mejm napisał:

Hortex wszedl w mrozone pizze. Widzialem plakat i postanowilem sprobowac. Na reklamie mamy piekna, duza pizze z mala raczka sugerujaca wielkosc. W pudelku 20paro centymentrowy, plaski dysk mazniety keczupem i posypany serem. Da sie zjesc ale 12zl za to go.wno to zbrodnia, zwlaszcza ze 10x lepsze giuseppe kosztuje niecala dyche. Unikac. A marketingowcy hortexa powinni pojsc siedziec.

Z szynką i pieczarkami jest dobra :)

Opublikowano (edytowane)

Zrobcie sobie może własną pizzę co? zamiast te guwna jeść?

Nie mówię że ma być ala Makłowicz, ale gotowy spod od pizzy (ten kwadratowy z biedry może być) przecier pomidorowy, starty ser, kukurydza, salami dobrej jakości, może być trochę pieczarek (wcześniej zrobionych na patelni) i znowu starty ser.

 

Smacznego.

Edytowane przez oFi
  • beka z typa 3
Opublikowano
4 minuty temu, Rozi napisał:

Z szynką i pieczarkami jest dobra :)

Z salami jadlem i nadal podtrzymuje, ze cena do jakosci jest z dopy. 5zl moge za to dac.

 

5 minut temu, oFi napisał:

Zrobcie sobie może własną pizzę co? zamiast te guwna jeść?

6 minut temu, oFi napisał:

gotowy spod od pizzy (ten kwadratowy z biedry może być)

:milangif:

Opublikowano

I jeszcze kukurydza XD

 

Mejmior, z salami jest chujowa, bo to salami jest chujowe. Ja lubię, bo jest ciasto fajne w miarę.

Opublikowano

Przyznam, ze po wyjeciu z folii myslalem, ze ten cienki placek upiecze sie na suchara i bedzie twardy. Ale nie byl, mial tylko 4mm grubosci. 

Opublikowano

Przecież te mrożonki typu Giuseppe i Hortex na grubym cieście są mega słabe. Ciasta tyle jakby chleb żarł. Najlepsze mrożona pizza to pizza z netto premieur. Za 15 zł kawał dobrej mrożonki. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...