Ukukuki 7 010 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Wiadomo ,że mrożonki to jedzenie ostateczne i awaryjne ale jak już trzeba to polecam Italiamo z lidla. O te: Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 OPy, jakieś dobre przpeisy na Neapolitane? Mam jeden swój, stały ale bym poekepryementowal trochę. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 https://www.klubmilosnikowpizzy.pl/kalkulator-pizzy/ Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 10 czerwca 2023 Opublikowano 10 czerwca 2023 Spoiler tu ze stworami 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Dzisiejsza wizyta w Olio, jak zawsze 10/10. Wersja z guanciale i kurkami smażonymi z tymiankiem obłędna: Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Dziś ulepię taką biancę (bez pomidorów) z kurkami - mam od teściowej zapas kurek usmażonych w maśle i zamkniętych w słoiku Tylko idę na łatwiznę z ciastem i użyję to chłodzone Donatello z biedry, a tak reszta to: śmietana 18%, czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie, cebulka szalotka, tarta mozzarella, świeże zielsko (koper, bazylia), trochę boczusia wędzonego w kostce. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Prowokowałeś tak samo kiedyś chyba z burgerkiem, a potem było zdziwko, więc uważaj sobie Rozeszła się w 5 minut, więc tylko ostatni kawałek uchwyciłem. Bardzo spoko (bo grzyby były przygotowane rewelacyjnie już wcześniej), ale chyba wolę klasykę z sosem pomidorowym. Te pizze na białym sosie są dość męczące przy większej ilości kawałków, przychodzi mi do głowy np. jeszcze carbonara, jaką ostatnio brałem w Dominos. Dobra, ale zamulająca od tej kremowości. 2 Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Fajny podplomyk. Robil by furore na bozonarodzeniowym wroclawskim rynku jako wariant "na grubym ciescie". Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Ja ostatnio robiłem pizzę z resztek w lodówce, wyszła jak opalana drewnem. Papier do pieczenie dotykał grzałek. 1 Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Było trochę kręcone w weekend. Ciasto krótkie bo kilka godzin jedynie (tak to jest jak się ma nieplanowaną ochotę na pizzunie), ale wyszło ładne. I to z bieda-piekarnika, który de facto rozgrzał się na dobre dopiero po którymś placku. Do tego trochę składników prosto z Italii i domowa rukola. Z salami i z marynowaną cebulką; z serem gorgonzola, gruszką, orzechami włoskimi i miodem; z tuńczykiem, owocami morza i cebulką i jeszcze była capriciosa, ale tę to wpierdolili zanim zdjęcie zrobione 4 1 1 Cytuj
mcp 2 017 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 ta gruszka to coś jak ananas, tylko dla szukających dodatkowych wrażeń? Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Gruszka bo ser plesniowy. Z sama to bylby kek. 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Plus orzechy i miód? No nie wiem, nie wiem... Ale chętnie bym spróbował. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Gruszka i ser spoko. Niedawno jadłem lody gorgonzola & gruszka. Pleśniawa ze słodkim owocem, miodzio. Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Gruszka na pizzy bardzo spoko. Ja raz jadłem z bananem i kurczakiem na festiwalu pizzy w Krakowie i była sztos. Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 W Malechowie, wiosce między Słupskiem, a Koszalinem jest taka spoko karczma Malchow, w której od dłuższego czasu na trendzie jest pizza z kaszanką. Nie jadłem, bo to trasa do roboty, średnio staniesz, ale kurwa, z kaszanką? Ciekawe jaki sos do tego. Chyba smalec Cytuj
Rudiok 3 370 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Godzinę temu, Okie from Muskogee napisał: Plus orzechy i miód? No nie wiem, nie wiem... Ale chętnie bym spróbował. Ser pleśniowy plus orzechy włoskie, gruszką i miód do kompozycja wręcz książkowa na deskę serów. A na pizzuni niewiele gorzej. Oczywiście miodem polewam na samym końcu i tylko odrobinę. Na wierzch jeszcze zielenina i jest goty. 1 Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 6 września 2023 Autor Opublikowano 6 września 2023 Z ziół rozmaryn super pasuje. Cytuj
michal 558 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 ostatnio jadlem z sasiadem meksykanska z pepperoni i mam do siebie zal ze zostawilem 2 kawalki Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Pisz lepiej jak się randka skończyła Ty ogierze. Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Sąsiadowi trudno było jeść będąc przywiązanym do krzesła. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Legendarna Gdynianka musi wjechać raz na jakiś czas, klasycznie kolejka aż na zewnątrz 1 2 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Nadal mam traumę po wizycie. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 To smakuje tak jak wyglada? 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.