Shen 9 636 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Jeszcze lepiej, 36 lat tradycji, 4,7 na meta Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 1 godzinę temu, _Red_ napisał: Nadal mam traumę po wizycie. Jak ludzie spoza Trójmiasta idą tam z polecenia to po wizycie myślą, że tubylcy trollują przyjezdnych z tą pizzerią xd 2 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Czy ciasto na te pizze jest gniecione czy lane? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Toruń ma bardzo podobne miejsce Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 W dniu 10.11.2023 o 17:49, Shen napisał: Legendarna Gdynianka musi wjechać raz na jakiś czas, klasycznie kolejka aż na zewnątrz To kolejka? Myślałem, że stoją przed lokalem patrząc przez szybę jak inni jedzą i ich nie stać bo hajp wyjebał cenę w kosmos. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 najdroższa pizza 24zł, tyle co drwal, biorąc pod uwagę, że to najdroższa ulica w Gdyni, to cena raczej normalna Cytuj
mcp 2 013 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 spaniała drożdżówka z serem i keczupem 1 4 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 Kurwa, co to jest? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 ktos juz wkleil, w toruniu jest podobna rzecz w picollo. to jest po prostu zapiekanka z toną sera, pieczarek i keczupu. jadam raz do roku bo: a) smak dziecinstwa b) maja wykurwisty barszczyk do tego Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Potwierdzam, "pizzeria" Piccolo. Obok picki nie leżało, ale jest zajebiste i z barszczykiem wchodzi jak złoto. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 4 godziny temu, Kogut napisał: Potwierdzam, "pizzeria" Piccolo. Obok picki nie leżało, ale jest zajebiste i z barszczykiem wchodzi jak złoto. Oczywiście mówisz o "pizzerii" Piccolo w Szczecinie - potężne ciacho https://piccolo.szin.pl Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Oczywiście że jedyna oryginalna w T O R U N I U . U kolegi zaszła jakaś pomyłka. https://piccolo.net.pl/piccolo/index Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 w pizza hut znowu wersja z laysami. Kiedyś już była i ktoś tutaj chyba zdawał "relację". Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Ależ wyśmienitą pizzerię trafiłem w Gdańsku. Grazie Mille na Obrońców Wybrzeża. Zupełnie niepozorna budko-altanka, skrywająca włoskie specjały na wybitnym poziomie. Lokal prowadzi i pizze przygotowuje Włoch, który zdecydowanie potrafi przyrządzać znakomite, pomysłowe kompozycje. Cienkie ciasto, wysokiej jakości składniki, po prostu poezja. Pizzowy top jak dla mnie, polecam serdecznie. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia Czasami bezpieczniej 50 minut temu, LeifErikson napisał: Ależ wyśmienitą pizzerię trafiłem w Gdańsku. Grazie Mille na Obrońców Wybrzeża. Zupełnie niepozorna budko-altanka, skrywająca włoskie specjały na wybitnym poziomie. Lokal prowadzi i pizze przygotowuje Włoch, który zdecydowanie potrafi przyrządzać znakomite, pomysłowe kompozycje. Cienkie ciasto, wysokiej jakości składniki, po prostu poezja. Pizzowy top jak dla mnie, polecam serdecznie. Miałem właśnie polecić też Oliwa i Trufle w pobliżu na Kołobrzeskiej, ale widzę, że na dniach się zamknęli Grazie Mille kojarzę, ale nigdy nie korzystałem. Już trochę się tam utrzymuje, więc muszą mieć popyt. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 11 stycznia Opublikowano 11 stycznia 1 godzinę temu, krupek napisał: Czasami bezpieczniej O Ty gnoju Ty 1 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego Dobra pany, home pitca podejście drugie wg przepisu na ciasto neapolitańskie z https://kuchnialidla.pl/pizza-neapolitanska-przepis-na-klasyczna-neapolitane Monka włoska typ 00 (ciasto dojrzewało od wczoraj), własny sos długo gotowany z pomidorów z ziołami, przyprawami, oliwą, ser mozzarella, podsmażone pieczarki z cebulką, wędzony boczek, chorizo. Wg wskazówek w przepisie robiłem z użyciem patelni, by wpierw podpalić spód ciasta do ciemnych plamek, a potem całość włożona wysoko do piekarnika na 250C na grzanie górne. W sumie nigdy na to nie wpadłem, a zwykle jak podgrzewam gotowce to góra już brązowa, a spód miękki. Minusy? Nichuja nie da się zapamiętać, by po wyjęciu gorącej patelni na kuchenkę i zdjęciu rękawic ochronnych nie dotykać uchwytu przez kwadrans xd Odruch bezwarunkowy - dziś pewnie już joypada nie chwycę Plusy? Naprawdę zajebista w smaku (dużo bardziej od gotowca IMHO), ciasto pulchne i kruche na brzegach Cztery takie spore wyszły przy użyciu 1kg mąki. Zielenina ujowa, bo został tylko jakiś mix liści w sklepie, a chciałem rukolę. Nie udało mi się też ulepić takich fajnych wałeczków dookoła jak na stronie Lidla. Spoiler 5 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 11 lutego Opublikowano 11 lutego https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/piece-do-pizzy/piec-do-pizzy-unold-luigi-68816-srebrnySpoko piecyk, 400 stopni, znajomy ma, poleca i chyba też się nad nim zastanowię. Bardzo dobra cena. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 9 czerwca Opublikowano 9 czerwca Przymierzam się do kupna porządnego kamienia do picki. Co polecają smakosze? Przyznam się, że miałem już jedno podejście do kamienia (najtańszy z lidla bodajże za 30 zł), ale nie spisał się za bardzo i dramatycznie ciężko się go czyściło - po kilku razach się poddałem. Cytuj
Figaro 8 216 Opublikowano 9 czerwca Opublikowano 9 czerwca A po co czyścić kamień? Chyba że mówisz o resztkach jedzenia które wylazły na kamień. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 9 czerwca Opublikowano 9 czerwca Właśnie o tym mówię, czasami zdarzało mi się za dużo sera nawrzucać do placka, więc to chyba bardziej kwestia uwagi i kręcenia trochę mniejszej pizzy. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Wziąłem dziś na testy gotowca z lidla i chyba najlepsza mrożonka jaką jadłem. Po wyjęciu z piekarnika dowaliłem jeszcze na gore burrate lidlowska i rozsmarowalem, z gotowców chyba wiecej sie nie da wycisnac. Cytuj
Figaro 8 216 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Meczykowe pizzki marinara. Kozak smak. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.