grabipl 150 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca W dniu 14.06.2024 o 23:51, Shen napisał(a): Wziąłem dziś na testy gotowca z lidla i chyba najlepsza mrożonka jaką jadłem. Po wyjęciu z piekarnika dowaliłem jeszcze na gore burrate lidlowska i rozsmarowalem, z gotowców chyba wiecej sie nie da wycisnac. Podbijam, też twierdze że to najlepsza mrożona pizza jaką jadłem. Najlepsze ciasto ma ze wszystkich a mozzarella z pomidorami i sosem elegancko zgrywa sie razem Cytuj
Tynio 1 021 Opublikowano 11 lipca Opublikowano 11 lipca A ja dalej trzaskam swoją pizzę, ale tym razem z warzywami sezonowymi genialna pizza ze szparagami i jajkiem Pizza z serem typu burrata klasycznie z łososiem, cebulką oraz serem camembert, bo nie miałem pilśniowego typu blue To nie pierogi w wersji XXL tylko pizza calzone 5 2 1 Cytuj
ginn 803 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września (edytowane) Kto testował Vito Lacopelliego? Po obejrzeniu jego filmu, od razu wjechał sub. Mega sympatyczny Włoch ze świetnym przepisem na pizzę. Aktualnie dobijam do 8/10 w neapolitańskiej. Edytowane 13 września przez ginn Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 13 września Opublikowano 13 września Lata temu go ogladalem, wiekszosc filmikow na jedno kopyto no ale nie dziwne z uwagi co robi. Pare miesiecy temu sobie wlaczylem akurat jak postawil te swoja knajpe nazwana od jego onelinera. Lipy pewnie nie ma patrzac po tym jak mu te pizze wychodza. No i zawsze zulil o like i subscribe i przewalil milion. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ginn 803 Opublikowano 24 października Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 października (edytowane) No bawię się ostatnio trochę i dochodzę już do tego etapu, gdzie raczej więcej nie wycisnę w warunkach domowych z piekarnikiem elektrycznym. Dzisiaj poczyniłem sobie 3 takie same picki. Jest soft and crunchy. Edytowane 25 października przez ginn 7 3 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada W dniu 24.10.2024 o 20:46, ginn napisał(a): No bawię się ostatnio trochę i dochodzę już do tego etapu, gdzie raczej więcej nie wycisnę w warunkach domowych z piekarnikiem elektrycznym. Dzisiaj poczyniłem sobie 3 takie same picki. Jest soft and crunchy. Poproszę o przepis Cytuj
ginn 803 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada (edytowane) 23 godziny temu, balon napisał(a): Poproszę o przepis Zamiast tego wrzucę Ci filmik, w którym jest przepis i cały proces, w tym metoda ubijania ciasta i formowania już samego placka. Wykręcisz z niego 8 kulek, które bardzo łatwo można zamrozić i wykorzystać nawet za miesiąc (ciasto nie traci na jakości) Przed wstawieniem pizzy, rozgrzewam kamień w piecu przez 40 min w temperaturze 300 stopni. Ważne jest to, żeby pizze piec przez 2-3 minuty z samym sosem, a dopiero później dodać składniki. Sos - testowałem różne i najlepiej sprawdza mi się gotowy Mutti, do którego dodaje kilka listków świeżej bazylii. Do klasycznej mozarelli dodaje najczęściej gorgonzolę (łagodną - polecam z biedry). Inną moją ulubioną opcją jest dodanie gruszki, gorgnozoli i polanie tego sosem balsamicznym, a na koniec rukola. Aa i co mi się fajnie sprawdza - semolina do podsypywania placka w trakcie formowania. Edytowane 12 listopada przez ginn 2 1 Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada Podjarałeś mnie, że to z piekarnika taka sztos pizza, a potem, że go do 300C nagrzaleś Ech trzeba chuya w końcu wymienić na coś lepszego. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada Słyszałem, że przy 250 też da się wyciągnąć dobre ciacho. Grunt to solidnie przypiec kamień. Może wtedy nie 40 min, a 1h? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.