Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.06.2024 o 23:51, Shen napisał(a):

Wziąłem dziś na testy gotowca z lidla i chyba najlepsza mrożonka jaką jadłem. Po wyjęciu z piekarnika dowaliłem jeszcze na gore burrate lidlowska i rozsmarowalem, z gotowców chyba wiecej sie nie da wycisnac.

Przechwytywanie.JPG.ea3281f8c7abc824efd581eb6b5314f4.JPG

Przechwytywanie2.JPG.16aaef46c7d79c3b1b30158a76f4e9da.JPG

Podbijam, też twierdze że to najlepsza mrożona pizza jaką jadłem. Najlepsze ciasto ma ze wszystkich a mozzarella z pomidorami i sosem elegancko zgrywa sie razem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja dalej trzaskam swoją pizzę, ale tym razem z warzywami sezonowymi

image.thumb.jpeg.533360d6fc3cc5ec54f95e35abfee46a.jpeg

genialna pizza ze szparagami i jajkiem 

image.thumb.jpeg.99902270faeb80aeacb8f0b94f1719da.jpeg

Pizza z serem typu burrata 

image.thumb.jpeg.68157ba5eb3441d7bbe6046dbaa0dbd1.jpeg

klasycznie z łososiem, cebulką oraz serem camembert, bo nie miałem pilśniowego typu blue 

image.thumb.jpeg.ead8f4d62d0bb4e0acc8092924d92d31.jpeg

To nie pierogi w wersji XXL :)

image.thumb.jpeg.4ccacfba9954a04ae839d60cee5594a7.jpeg

tylko pizza calzone

• Plusik 5
  • Lubię! 2
  • Dzięki 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Kto testował Vito Lacopelliego? Po obejrzeniu jego filmu, od razu wjechał sub. Mega sympatyczny Włoch ze świetnym przepisem na pizzę. Aktualnie dobijam do 8/10 w neapolitańskiej.

Edytowane przez ginn
Opublikowano

Lata temu go ogladalem, wiekszosc filmikow na jedno kopyto no ale nie dziwne z uwagi co robi. Pare miesiecy temu sobie wlaczylem akurat jak postawil te swoja knajpe nazwana od jego onelinera. Lipy pewnie nie ma patrzac po tym jak mu te pizze wychodza.

No i zawsze zulil o like i subscribe i przewalil milion.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.10.2024 o 20:46, ginn napisał(a):

No bawię się ostatnio trochę i dochodzę już do tego etapu, gdzie raczej więcej nie wycisnę w warunkach domowych z piekarnikiem elektrycznym.

Dzisiaj poczyniłem sobie 3 takie same picki. Jest soft and crunchy.

20241024_203732.jpg

20241024_200456.jpg

20241024_195510.jpg

20241024_200143.jpg

Poproszę o przepis :)

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, balon napisał(a):

Poproszę o przepis :)

Zamiast tego wrzucę Ci filmik, w którym jest przepis i cały proces, w tym metoda ubijania ciasta i formowania już samego placka. Wykręcisz z niego 8 kulek, które bardzo łatwo można zamrozić i wykorzystać nawet za miesiąc (ciasto nie traci na jakości)

Przed wstawieniem pizzy, rozgrzewam kamień w piecu przez 40 min w temperaturze 300 stopni. Ważne jest to, żeby pizze piec przez 2-3 minuty z samym sosem, a dopiero później dodać składniki. 

Sos - testowałem różne i najlepiej sprawdza mi się gotowy Mutti, do którego dodaje kilka listków świeżej bazylii.

Do klasycznej mozarelli dodaje najczęściej gorgonzolę (łagodną - polecam z biedry). Inną moją ulubioną opcją jest dodanie gruszki, gorgnozoli i polanie tego sosem balsamicznym, a na koniec rukola.

Aa i co mi się fajnie sprawdza - semolina do podsypywania placka w trakcie formowania.

Edytowane przez ginn
  • Plusik 2
  • Dzięki 1