grabipl 150 Opublikowano 16 czerwca 2024 Opublikowano 16 czerwca 2024 W dniu 14.06.2024 o 23:51, Shen napisał(a): Wziąłem dziś na testy gotowca z lidla i chyba najlepsza mrożonka jaką jadłem. Po wyjęciu z piekarnika dowaliłem jeszcze na gore burrate lidlowska i rozsmarowalem, z gotowców chyba wiecej sie nie da wycisnac. Podbijam, też twierdze że to najlepsza mrożona pizza jaką jadłem. Najlepsze ciasto ma ze wszystkich a mozzarella z pomidorami i sosem elegancko zgrywa sie razem Cytuj
Tynio 1 021 Opublikowano 11 lipca 2024 Opublikowano 11 lipca 2024 A ja dalej trzaskam swoją pizzę, ale tym razem z warzywami sezonowymi genialna pizza ze szparagami i jajkiem Pizza z serem typu burrata klasycznie z łososiem, cebulką oraz serem camembert, bo nie miałem pilśniowego typu blue To nie pierogi w wersji XXL tylko pizza calzone 5 2 1 Cytuj
ginn 834 Opublikowano 13 września 2024 Opublikowano 13 września 2024 (edytowane) Kto testował Vito Lacopelliego? Po obejrzeniu jego filmu, od razu wjechał sub. Mega sympatyczny Włoch ze świetnym przepisem na pizzę. Aktualnie dobijam do 8/10 w neapolitańskiej. Edytowane 13 września 2024 przez ginn Cytuj
Mejm 15 427 Opublikowano 13 września 2024 Opublikowano 13 września 2024 Lata temu go ogladalem, wiekszosc filmikow na jedno kopyto no ale nie dziwne z uwagi co robi. Pare miesiecy temu sobie wlaczylem akurat jak postawil te swoja knajpe nazwana od jego onelinera. Lipy pewnie nie ma patrzac po tym jak mu te pizze wychodza. No i zawsze zulil o like i subscribe i przewalil milion. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ginn 834 Opublikowano 24 października 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 października 2024 (edytowane) No bawię się ostatnio trochę i dochodzę już do tego etapu, gdzie raczej więcej nie wycisnę w warunkach domowych z piekarnikiem elektrycznym. Dzisiaj poczyniłem sobie 3 takie same picki. Jest soft and crunchy. Edytowane 25 października 2024 przez ginn 7 3 Cytuj
PiotrekP 1 978 Opublikowano 11 listopada 2024 Opublikowano 11 listopada 2024 I myk do piekarnika 1 1 Cytuj
balon 5 392 Opublikowano 11 listopada 2024 Opublikowano 11 listopada 2024 W dniu 24.10.2024 o 20:46, ginn napisał(a): No bawię się ostatnio trochę i dochodzę już do tego etapu, gdzie raczej więcej nie wycisnę w warunkach domowych z piekarnikiem elektrycznym. Dzisiaj poczyniłem sobie 3 takie same picki. Jest soft and crunchy. Poproszę o przepis Cytuj
ginn 834 Opublikowano 12 listopada 2024 Opublikowano 12 listopada 2024 (edytowane) 23 godziny temu, balon napisał(a): Poproszę o przepis Zamiast tego wrzucę Ci filmik, w którym jest przepis i cały proces, w tym metoda ubijania ciasta i formowania już samego placka. Wykręcisz z niego 8 kulek, które bardzo łatwo można zamrozić i wykorzystać nawet za miesiąc (ciasto nie traci na jakości) Przed wstawieniem pizzy, rozgrzewam kamień w piecu przez 40 min w temperaturze 300 stopni. Ważne jest to, żeby pizze piec przez 2-3 minuty z samym sosem, a dopiero później dodać składniki. Sos - testowałem różne i najlepiej sprawdza mi się gotowy Mutti, do którego dodaje kilka listków świeżej bazylii. Do klasycznej mozarelli dodaje najczęściej gorgonzolę (łagodną - polecam z biedry). Inną moją ulubioną opcją jest dodanie gruszki, gorgnozoli i polanie tego sosem balsamicznym, a na koniec rukola. Aa i co mi się fajnie sprawdza - semolina do podsypywania placka w trakcie formowania. Edytowane 12 listopada 2024 przez ginn 2 1 Cytuj
Bartolinsky 1 805 Opublikowano 12 listopada 2024 Opublikowano 12 listopada 2024 Podjarałeś mnie, że to z piekarnika taka sztos pizza, a potem, że go do 300C nagrzaleś Ech trzeba chuya w końcu wymienić na coś lepszego. Cytuj
ginn 834 Opublikowano 12 listopada 2024 Opublikowano 12 listopada 2024 Słyszałem, że przy 250 też da się wyciągnąć dobre ciacho. Grunt to solidnie przypiec kamień. Może wtedy nie 40 min, a 1h? 1 Cytuj
benito82pl 215 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia (edytowane) Polecam do pieczenia pizzy piec -tańsza opcja kopułkowy np Ariette g3ferrari średnica pizzy 30cm i rozgrzewa się do 400 czyli do vlassicy starczy cena od 250 do 350 -droższa diavola pro 2 z bissiotto srednica pizzy 32 rozgrzewa sie do ponad 500 stopni i wychodzi legancka neapoletana. Cena od 1200 na promocji do 1550 bez Szkoda piekarnika, bo żeby nagrzać kamien to min godzinę trzeba na maksa grzać przy kopulkowych zazwyczaj wystarczy 15min Edytowane 6 stycznia przez benito82pl 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.