Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 228,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Wedlina sojowa.

Opublikowano

soja

soja.jpg

to musi być istny bóg wegan, robią z niej wszysto, ser, mięso, mleko, a to tylko początek

"wegańska wędlina" - litości

bluber

przebij tego gościa

http://joemonster.org/art/27250/Glodny_Coz_z_nim_sie_raczej_nie_najesz

zamiast zwierząt albo sojowych podróbek wpierdziela gruz, niczym rasowy cygan

Opublikowano

i pewnie smakuje jak prawdziwa?

Nie, ale i tak jest zayebista.

Opublikowano

Skład, wbrew pozorom, jest w porządku, na zdrowiu się nie odbije, raka też się raczej nie dostanie. Porzygać się jedynie można.

Opublikowano

no wlasnie to jest najsmieszniejsze, ze veganie odrzucaja to wszystko, a potem z jakiegos dziadostwo robia zamienniki i pseuprodukty.

nie jedza sera, wiec robia pseudoser sojowy.

Opublikowano

Soja?

Opublikowano

Wyobrazacie sobie jak wyglada kanapka z maslem, kiełbasą, serem i majonezem wg wegana? - kanapka z soją, soją, soją i soją...

Opublikowano

Wyobrazacie sobie jak wyglada kanapka z maslem, kiełbasą, serem i majonezem wg yano? - kanapka z tłuszczem, tłuszczem, tłuszczem i tłuszczem...

Troszke naprawilem twojego posta.

Opublikowano

Moje jedzenie nie sklada sie z samego tłuszczu

Opublikowano

Wyobrazacie sobie jak wyglada kanapka z maslem, kiełbasą, serem i majonezem wg wegana? - kanapka z soją, soją, soją i soją...

A do picia mleko.

sojowe.

Opublikowano

Nieprawda bo jest ich dużo odmian typu owsiane, ryżowe, migdałowe, lniane, konopne itp

Skąd weganie biorą białko ?

lol

Opublikowano

A może mi ktoś powiedziec czemu oni nie wperdalaja serów, mleka np?. Krówkom jakas krzywda sie wtedy dzieje?.

Opublikowano

W reklamie Milka mowili ze szczesliwe krowy daja dobre mleko wiec raczej nie.

Opublikowano

O, konopnego mleka to bym się napil:)

Maniek: jest różnica między weganem, a wegetarianem(-ianinem?).

Jedząc takie zamienniki, chyba bardziej szkodzą swojemu zdrowiu. Patrząc na skład sera: "aromat sera mozzarella (wegański)", zastanawiam się jak smakuje weganski ser, który ma aromat sera (weganskiego).

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Ciekawe skąd weganie biorą wystarczająca ilość witaminy B12? No tak, zapomniałem, że muszą stosować tabletkową suplementację bo 60% ma niedobory tej witaminy.

Jak patrzę na tą pizze i myślę o tych wędlinach sojowych czy wegańskich serach to dochodzę do wniosku, że ci ludzie nie są zbyt zdrowi psychicznie ;/

Opublikowano

zastanawiam się jak smakuje weganski ser, który ma aromat sera (weganskiego).

Ale wiesz, że to są wszystko ogólnodostępne rzeczy, a nie że trzeba ich szukać na księżycu? :D Ja naprawdę proponuję po prostu popróbować takich wegetariańskich/wegańskich rzeczy i wyrobić sobie o nich konkretne zdanie, inne niż to na zasadzie 'a bo mi się wydaje'. Ja tak po prostu robię i wiem co z takich rzeczy mi podchodzi, co nie, co lubię, a co mi nie smakuje zupełnie. To naprawdę jest prosta sprawa ;)

Opublikowano

Wiem, widziałem np. w Rossmanie żarcie dla wegan, czy ćwiczących, tylko to tak dziwnie brzmi "ser, który ma w składzie aromat sera (wegańskiego)". Ciekawe czy kotlet sojowy, ma aromat kotleta sojowego? Może to ściema i nie ma aromatu wegańskiego sera, a zwykłego, ale napisali tak by weganie jedli w spokoju.

Opublikowano

Ale tam jest napisane, że aromat jest wegański, a nie że aromat sera wegańskiego ;)

Opublikowano

Btw ser weganski nie jest z soi.

@tabaluga sprawdź lepiej swój niedobór b12.

Opublikowano

A pocalujcie mnie w czubek pindola Z B12 i soja. Wlasnie zjadlem kilogramowa miche spaghetti z rurkami penne na pysznym zmielonym miesku z lopatki. CZUJE, ZE ZYJE! :)