Mejm 15 310 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Ser na spod, skladniki na gore Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Tak mi jakos lepiej smakuje, składniki się przypieką a nie duszą pod serem. 1 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Mejm dotychczas był w mojej opinii bardzo ogarniętym człowiekiem, więc i tutaj nie sądzę, by sobie robił jaja, gdyż ułożenie typu ser na spodzie (w sensie, że składniki na górze) to faktycznie jest bardzo dobre ułożenie. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 No ale kciuk w gore to nie dlatego zeby wysmiac tylko, ze ja faktycznie popieram ;/ Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 No zrozumiałem twoje intencje, nie musisz się tłumaczyć. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Pozazdrościłam e-kolegom fotorelacji z przygotowywania domowej pizzy, więc tym razem też cyknęłam foty przed pieczeniem:po: i ostatnia, trochę napchana, bo zrzuciłam na nią resztę składników jakie zostały (w tym dużo sera, więc trochę zawinęłam w brzegi) 8 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Chyba najladniejsza pizza jaka tu widzialem. Pewnie dzieki brokulom. DO WANT. Cytuj
michal 558 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 świetnie assasine, punktujesz u mnie po raz kolejny. Najpierw Buk, pozniej Camus, teraz pizza, brawo, oby tak dalej. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 świetnie assasine, punktujesz u mnie po raz kolejny. Najpierw Buk, pozniej Camus, teraz pizza, brawo, oby tak dalej. assasine pewnie kamień z serca właśnie spadł, tyle czasu trzymałeś ją w niepewności Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Gdy M bierze Cie pod uwage, to lepiej tego nie spartolić. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Jaki przepis na ciasto? W jakiej temp robilas? Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 (edytowane) (robiłam sporo, wyszło mi z tej ilości 5 okrągłych blaszek do pizzy)przepis to nic odkrywczego. pół kostki drożdży rozrobionych w letniej wodzie (ok. 300ml) odpowiednio na 1 kg mąki poznańskiej typu 500 łyżka solipodsypywałam później pełnoziarnistą (nie zawsze jej używam) i podlewałam letnią wodą do uzyskania odpowiedniej konsystencji (miękkiej, ale nie lejącej i nie klejącej). odrobina oliwy / oleju podczas wyrabiania (po oliwie ciasto jest bardziej chrupiące) na koniec posmarowałam kulkę bardzo małą ilością oleju żeby nie wyschła i odstawiłam przykrytą w ciepłe miejsce na 1-1,5h. edit: piekłam w temp. 250 stopni, 10 minut. jeśli piekarnik nagrzeje się za mocno, z ciasta może zrobić się krakers. mój ma taką tendencję, więc później zmniejszyłam do 230. Edytowane 19 kwietnia 2014 przez assassine 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Opublikowano 19 kwietnia 2014 thx. pytam bo pierwsza upieczona wyglada mega pro. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 27 kwietnia 2014 Opublikowano 27 kwietnia 2014 Bede robil dzisiaj pizze i mam dwa pytania - jaka temperature ustawiacie w piekraniku i przez ile trzymacie tam pizze oraz czy moge uzyc tej pakowanej, 'mokrej' mozzarelli jako dodatku do zwyklego sera zoltego? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 27 kwietnia 2014 Opublikowano 27 kwietnia 2014 Ja ustawiam zawsze max na co pozwala mi piekarnik (u mnie 250 stopni) i wstawiam pizzę na najniższy poziom. Dzięki temu ciasto jest przypieczone i chrupiące, a składniki się nie przypalają. Mokrą mozaarellę przełóż na chwilę z wody do np. plastikowego pojemnika, a potem jeszcze odsącz przy użyciu ręczników papierowych. Dzięki temu nie puści Ci wody w trakcie pieczenia. 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 kwietnia 2014 Opublikowano 27 kwietnia 2014 Ja daje max u mnie 300 stopni, pizzę daje na środek + termoobieg, Mozarella jak najbardziej pasuje tylko zrób jak Lucek pisze Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 28 kwietnia 2014 Opublikowano 28 kwietnia 2014 Najlepsza pizza świata. Jan Pepperoni II 1 Cytuj
konsolopececiarz 7 Opublikowano 3 maja 2014 Opublikowano 3 maja 2014 Włoch z pizzerii na mojej dzielni o smakowicie brzmiącym imieniu Carmelio ser układa na spodzie a resztę dodatków właśnie na wierzchu. A ponieważ jego pizza jest genialna w smaku to właśnie jemu wierzę w "prawidłowość" tego ułożenia. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 3 maja 2014 Opublikowano 3 maja 2014 Zaraz przyjdzie tu jakiś forumowy kucharz i powie Ci, że tak jest źle. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 8 lipca 2014 Opublikowano 8 lipca 2014 Ktos kiedys pisal tutaj na forumku o tych "swiezych" podkladach do pizzy z tesco, dzisiaj awaria na chacie i wymuszone wolne sprawilo ze musialem zrobic szybko strzalowy obiad i generalnie powiem ze placek z tego wyszedl niczego sobie, nieduza roznica od niektorych ciast samorobionych a kuchnia zostaje czysta Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 lipca 2014 Opublikowano 8 lipca 2014 (edytowane) Masz na mysli kulke ciasta na pizze z reala? Czy gotowy placek z tesco? O ktorym ja pisalem swoją drogą. Wg mnie byl naprawde marny za to ciasto z reala bardzo fajne Edytowane 8 lipca 2014 przez Yano Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.