Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doskonały przepis na ciasto: 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cieplej wody, 1 paczka drożdży w proszku, pół łyżeczki cukru, 3 łyżki oleju, szczypta soli i pieprzu. Wyrobić, odstawić aż podrośnie, wyrobić znów przez chwilkę i do piekarnika na blache wyłożoną papierem do pieczenia. 15-20 minut (zależy od grubości i tego co na wierzchu) na 200 stopni.

Robie taki od lat i zawsze jest pyszne :)

A właśnie za 5 minut będę wyciągał z pieca taką pizze z szynką prosciutto, mozarellą i sosem pomidorowym, to od razu lekko posypię serem grana padano i rukolą

Już żona woła że pachnie, mniam! ;)

• Plusik 2
  • Minusik 1
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

W Warszawie jest od dosyc dawna.

Jesli chodzi o pizze w stylu amerykanskim, to:

Pizza Hut > dlugo nic > Dominos (cena jak w PH) > Dominium > Psia kupa > Tele Pizza

Jako, ze kazda z nich mam o rzut beretem, to jesli juz kupuje, grana jest PH w opcji 24,9 za prostokat + litr napoju, bo po prostu zadna inna nie ma do niej startu. Rozplywa sie w ustach. Nie ma nic lepszego na chuyowy dzien.

Dominos jest podoba do Dominium, czyli spoko, ale gaci nie zrywa. Niestety nieadekwatnie droga.

Ostatnio mieli promocje na duza pepperoni za 30 pln. I lold.

Edytowane przez Dave Czezky
Opublikowano

Pizza Hut spoko bo można weganską na luzie wciągnać. 

Opublikowano

Telepizza jest spoko. Dawno tam nie zarlem, ale pamietam ze jeszcze kiedys mieli promki, zamawiasz duza pizze i litr coli i to samo dostajesz gratis. Poza tym smaczna mieli.

Ale i tak pizza hut > wszystko. Farmerska albo peperoni ;o

Opublikowano

Raz jadlem pizze z Pizza Hut i to była chyba najgorsza pizza jaką miałem w ustach. Cienkie toto i chrupie tak że prawie zęby mi wypadły. BTW Wczoraj jadłem tam spaghetti i też było cienkie. Zimne i makaron pływał w sosie. Wole już DaGrasso.

Opublikowano

Potwierdzam. A sosy w DaGrasso to zlewki od poprzednich klientów. Domyślam się, że tak jest wszędzie ale tutaj byłem raz naocznym świadkiem a raz miałem kawałek mięsa i pizzy w sosie. Chociaż sama pizza najgorsza nie jest.

Opublikowano

a mi nie smakuje ani pizza z PH ani z TelePizza ani z Dagrasso(choć fakt z tych trzech to PH najlepsza). Każda pizza z sieciówek jest słaba, znam kilka malutkich pizerri  w okolicach Chorzowa lub w samym Chorzowie, które biją na łeb te z tych sieciówek

Opublikowano

Pizza w PH jest spoko, ale na pewno nie warta swojej ceny. Wartość jest zdecydowanie zawyżona. Również jestem zwolennikiem małych pizzerii. Ostatnio zamknęli moją ulubioną, która była tuż obok mojego bloku :(

Opublikowano

Ja ostatnio jak mam ochote na pizze to biore z Biesiadowa. Duza pizza jest naprawde duza i maja zaje.bisty sos czosnkowy. Moja ulubiona pizzeria

Opublikowano

Guseppe jak i same Ristorante z Dr.Oetkera są wypas jeśli chodzi o gotowe mrożonki. Baa powiem więcej - to jedyne pizze mrożone jakie mi smakują bo innych po prostu nie potrafie przełknąć. Z tych dwóch bardziej mi smakuje Guseppe. Ogólnie obie startu nie mają do pizz z pizzerii lub do takich co sami robimy ale jeśli ktoś nie ma czasu to combo pizza za 6-7zł + kilka składników z lodówki(zawsze daje kawałki sera+szynki) jest jak najbardziej zjadliwe.

ps. gdzie teraz jest promocja na Guseppe za 6zł bez grosza?

Opublikowano

o cie ch'uj jak tutaj są koneserzy mrożonego gó'wna i jeszcze nazywają to coś pizza to ja odpadam O_o