Gość _Be_ Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 (edytowane) Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym. Edytowane 11 października 2014 przez _Be_ Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Sos czosnkowy do pizzy, to chyba tylko w Polsce podają. tez nie rozumiem, dlaczego mam tym mazać mój placek. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Bo w pl musi byc na bogato 40cm, 5 skladnikow, ciasto grube na 3cm i wszystko zalane sosem. A potem po klaskaniu w samolocie wychodza na ulice italii i sie dziwia, ze pizza cienka i 2 skladniki. Ale, o tym, ze pizza powstala z powodu biedy juz nikt oczywiscie nie pamieta. 3 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Yano nie wie co to bieda! Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 tez zależy od przepisu, orginalna pizza to placek + mozarella + sos pomidorowy+ bazylia, my znamy amerykańska na bogato wersje serwowaną z sieciówek. mój kuzyn przejechał całe włochy, i tez miał zdziwko że pizze to marnie tam wyglądają, ale tak ma być. tak jak w polsce też jest inna tradycja przepisowa, dajmy na to pierogi mojej babci =/= sie tym na z zakopca to samo w italii pizza np z neapolu (braciak określil to jako zelówe z pomidorem i serem) z innymi regionami włoch jak sycylia Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym. Jedzenie sosu czosnkowego do jakiegokolwiek dania to zbrodnia. Zabija cały smak plus smakuje paskudnie i z ryja wali poł dnia nawet po myciu zębów. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Do gyrosa tzatziki musza być. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Co z tego, że tak ma być, skoro twarde ciasto pokropione sosem pomidorowym i odrobiną sera jest po prostu mało smaczne? Nie jestem fanem robienja śmietnika z pizzy, ale mój faworyt to z salami i sporą ilością sera oraz odrobiną sosu czosnkowego. Pamiętam, że też byłem zaskoczony ubogą pizzą we Włoszech. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Jedzenie pizzy zaje.banej sosem czoskowy to zbrodnia. Nigdy nie kumalem zajawki iść na pizzę i jeść ciasto z sosem czosnkowym. Jedzenie sosu czosnkowego do jakiegokolwiek dania to zbrodnia. Zabija cały smak plus smakuje paskudnie i z ryja wali poł dnia nawet po myciu zębów. Jak zrobisz pyszny sos z jogurtu naturalnego, odrobiny oliwy z oliwek, drobno zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu to rewelacja. Polałem takim właśnie burgery wołowe domowej roboty i myślałem, że odpłynę ze smaku. Co innego tłuste guwno z butelki plastikowej składające się w 90% z oleju. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Nie no, te sosy czosnkowe w sklepach to porażka jest. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Tej, a w sosie czosnkowym to nie powinien jeszcze majonez byc? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Majonez u Yano, bo w jogurcie za mało tłuszczu. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 No ja zawsze robilem majo+jogurt+czosnek+przyprawy. Z samym jogurtem wydaje mi sie za rzadki. Chyba, ze uzyto typu greckiego. Cytuj
Gość Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Co z tego, że tak ma być, skoro twarde ciasto pokropione sosem pomidorowym i odrobiną sera jest po prostu mało smaczne? Nie jestem fanem robienja śmietnika z pizzy, ale mój faworyt to z salami i sporą ilością sera oraz odrobiną sosu czosnkowego. Pamiętam, że też byłem zaskoczony ubogą pizzą we Włoszech. No właśnie nie. Zakładasz po prostu, że coś co ma mało składników jest mało smaczne, bo tak. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 No we Włoszech mi pizza nie smakowała, a Margherittę lubię. Lubię jak jest dużo sera, takie ubogi mi nie podchodzą. No chyba, że wiesz lepiej, co mi smakuje... Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 u nas w chorzowie byla (chyba do dzis jest) taka pizzeria osiedlowa co serwowala taka margheritte ze szczeka opadala - sos pomidorowy i ser byly tak pyszne ze po prostu brak slow, pizza wygrywala z wszystkimi innymi na bogato....oczywiscie po kilku miesiacach by ciac koszty zaj.ebisty ser zastapili czyms seropodobnym, ktore smakowalo jak kapec, nie ciaglo sie, a po wszystkim mialo sie bol brzucha Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 W sumie to jest poważna i czesta bolączka. Znalem wiele knajp na przestrzeni lat ktore na poczatku bardzo mi smakowaly a potem wyraźnie obniżyły jakość Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 No ja zawsze robilem majo+jogurt+czosnek+przyprawy. Z samym jogurtem wydaje mi sie za rzadki. Chyba, ze uzyto typu greckiego. Mialem jogurt Pilos 2.5% z Lidla i albo mi skwasnial w cieplym bagazniku, albo juz fabrycznie byl gesty. Przyjal ksztalt idealnego walca po tym jak wylecial w calosci z kubeczka. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Serdecznie polecam 'jogurt nadbużański' z firmy Bieluch. Ma fantastyczną konsystencję, smak i skład. Do sosów się świetnie nadaje. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 rozpier.dala mnie to Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Bieluch już zawsze będzie mi się kojarzył tylko z tym 2 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Logo wyraznie stylizowane na kkk. Wlasciciel nie lubi murzynow. Bojkotuje jak ciechana. Tfu. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Kiedyś go kupowałem i za każdym razem myślałem sobie, że producent powinien wypuścić wersję o smaku czekoladowym pod adekwatną nazwą. 2 Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Kurczę bieluch często był u mnie w lodówce i nigdy nie skojarzyłem tego z KKK. Kanapka z serkiem już nigdy nie będzie taka sama. Dzięku forumku. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 wpis krupek zawsze myslalem zartowalem czemu biali nie oskarza firmy o nazwe bieluch z uwagi na rasizm bo przeciez murzyni od razu by lecieli do sadow jakby nazwac deser czekoladowy czarnuch czy tam czernuch Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi