Opublikowano 13 października 201410 l A jak ktoś nie wie, to bieluch jest duszkiem z legendy z Chełma, gdzie produkują serek http://pl.wikipedia.org/wiki/Bieluch
Opublikowano 27 października 201410 l Autor Panowie- moje nowe odkrycie: pizza z gruszką, serem lazur i cebulą. Można ją urozmaicić o boczek, orzechy włoskie lub por. Lub cokolwiek innego, ale gruszka to podstawa. Sos normalny- pomidorowy. Osobiście coraz bardziej lubię łączenie smaków słonych z owocami. Zdjęcie z google:
Opublikowano 27 października 201410 l Podbijam, pizza z grusza i lazurem gorgonzola to najlepsza pizza jaka jadlem w tym roku, a jadlem ja 2 razy w 2 roznych miejscach Edytowane 27 października 201410 l przez BoryzPL
Opublikowano 27 października 201410 l Wczoraj po nowych Żółwiach Ninja zapragnąłem zrobić swoją. Sos oczywiście swój. Podsmażyłem cebule z czosnkiem, wkroiłem pomidory, doprawiłem oregano + bazylia + cukier + pieprz, zagęściłem koncentratem pomidorowym, dodałem łyżkę octu i zmieliłem blenderem. Na rogi ciasta wysypałem ser i zawinąłem w takie wałeczki z serem w środku. Tyle w kwestii zawijanych rogów i swojego sosu. Dodatki to już indywidualna sprawa ja lubię pikantne pepperoni z kiełbasą i oliwką. A ciasto na pizze to banał. 250gr mąki 450'tki przesiana do miski, + łyżka stołowa oliwy z oliwek + łyżeczka soli + 200ml wody z rozpuszczonymi drożdżami (15gr na 250gr mąki) z łyżeczką cukru. Ciasto rośnie przez półtorej godziny. Kałabanga!!!
Opublikowano 27 października 201410 l Panowie- moje nowe odkrycie: pizza z gruszką, serem lazur i cebulą. Można ją urozmaicić o boczek, orzechy włoskie lub por. Lub cokolwiek innego, ale gruszka to podstawa. Sos normalny- pomidorowy. Osobiście coraz bardziej lubię łączenie smaków słonych z owocami. Najlepsza pizza jaką jadłam w pizza hut : gruszka, grillowany kozi ser, rukola, liście szpinaku, żurawina. szkoda, że to była jakaś letnia edycja tylko. a w temacie wyrobów własnych, dość często się w to bawię i znudzona dotychczasowym zestawem składników (plus zainspirowana swoją ulubioną pizzerią) rzuciłam: - bekon (jak ktoś ma grilla elektrycznego, to kilka sekund roboty) - czarne oliwki - suszone pomidory - czerwoną cebulę - mascarpone - najlepsze, co możecie zrobić swojej pizzy <3 - rukolę - mozzarellę + ser w brzegi wszystko to na prostym sosie pomidorowym (pomidory z puchy zagotowane z przyprawami)
Opublikowano 27 października 201410 l Nigdy nie rozumiałem fenomenu posypywania pizzy rukolą ale ja starszym panem jestem.
Opublikowano 27 października 201410 l Zglodnialem. Ser w rantach jakos mnie nie jara, mi on jakos sie wtapial w to ciasto i nie bylo efektu jak na reklamach pizzy hut.
Opublikowano 27 października 201410 l Z zielonym jakoś tak ładniej wygląda niż tylko przysypana kiełbasą.
Opublikowano 27 października 201410 l Rukola ok ale nie w takijej ilosci jak na zdjeciu. Dlatego za caloksztalt osiem snejkow i jeden jano ku przestrodze. :fsg: :fsg: :fsg: :fsg:
Opublikowano 27 października 201410 l Bardzo lubię rukolę np w sałatkach, ale w niewielkich ilościach, bo ma dosyć intensywny smak.
Opublikowano 29 października 201410 l Klasyczna (ser, szynka, pieczarki, sosy) od DaGrasso (lubię). Słodkości jako dobicie kaloryczności - zresztą, kto by się na białą czekoladę nie skusił od czasu do czasu.
Opublikowano 30 października 201410 l Autor Pizza jeszcze ok, ale te słodkości zabiły zestaw. Dla mnie słodycze w ciągu dnia mają rację bytu tylko do popołdniowej kawki. I to koniecznie z owocami.
Opublikowano 30 października 201410 l dagrasso - wtf..... ostatnio zamówiłem tą pizze i sie prawie porzygałem nie rozumiem kto moze być fanem da grasso, to jest syf
Opublikowano 30 października 201410 l Ja się prawie porzygałem po magnumach. Nie rozumiem fenemonu tych lodów, są strasznie zapychające i zamulające. Koral>>>>>magnum. A co do pizzy to za da grasso nie przepadam. Jak już jem w sieciówce (bo akurat jestem w galerii i mam ochotę na pizzę) to wybieram dominium: kurczak, oliwki, pieczarki, kukurydza.
Opublikowano 30 października 201410 l dla sylvana minus za da grasso - okropne sa tam pizze, chyba tylko tellepizza gorsza co do magnum to uwielbiam mietowe - maja fajne grudki twardego karmelu mietowego na polewie i same lody tez sa w srodku o tym smaku
Opublikowano 30 października 201410 l Polecam zielone podroby magnumow z lidla (z migdalami). Po 1,80zl so.
Opublikowano 30 października 201410 l Dokładnie. Ostatnio głodny byłem i najlepsza pizzeria we wroclawiu nie odbierala telefonow (Palermo). Mówie no nic Dagrasso, az tak zle nie bedzie. Bylo. Dzien promocji byl ze gratis powiekszali pizze. Dostalem wielki kawal ciasta bez smaku i kilka pieczarek. Nigdy wiecej. Ochydna i oblesna.
Opublikowano 30 października 201410 l Na fejsbukowym profilu "hejted" mojego miasta, ostatnio ktoś pisał, że się zrzygał po pizzy Dagrasso. Ja nie wiem, co oni tam wyprawiają.
Opublikowano 30 października 201410 l DaGrasso to najgorsza sieciówa z pizzeria. Zreszta inne rzeczy z menu też maja paskudne. Dziwie sie że to już tyle czasu funkcjonuje.
Opublikowano 30 października 201410 l Mi tam dagrasso kiedyś smakowała, ale od wieków nie jadłem. Natomiast w Dominium mi posmakowała pizza kurczak barbecue czy jakoś tak
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.