Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsza na telefon jaka teraz jest w pl to oczywiście dominos pizza n1!

Opublikowano

nie dajcie sie nabrać na pizze gusseppe, ja sie nabrałem bo tak ją niby zachwalają i dawno takiego gówna nie jadłem, zero smaku!! musialem polacz keczupem żeby jakikolwiek smak uzyskac (smak keczupu) , byłem srogo zawiedziony

kiedyś kupowalem pizze rigga mrożoną to o wiele lepiej ją wspominam od guseppe. serio nie warto sie nacinać... a jak już ktoś musi to niech próbuje, ale zostaliście ostrzeżeni

a z prawdziwych pizz - to rzeczywiscie dominos jest naprawde dobra, byłem pozytywnie zaskoczony, bo spodziewalem sie klona PH, ale bylo naprawde dobre, soczyste, bardzo dużo smaku, o wiele lepsze niż inne popularne sieciówki 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Obczaje z ciekawosci bo juz sporo pozytywnych opinii czytalem na jej temat.

Odkad ciotka mi dala za(pipi)isty przepis na ciasto nie zamawialem ani razu pizzy do domu.

podziell się wiedzą, bo nie wiem co dziś zrobić sobie na obiad  :)

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

5.99zł kosztowała w PoloMarkecie

Widzę, że co druga osoba na forum, to koneser i burżuj, "afeeeeeee", nie dobre, bo chemia, itd.

Yano, jeżeli ta pizza nie ma smaku, to prawdopodobnie w dzieciństwie wytarły ci się kubeczki smakowe(prawdopodobnie przy użyciu żylastego narzędzia).
Pewnie robiłeś ją w mikrofali.

Ręce opadają.

Opublikowano

proporcje? ;)

1 kg mąki tortowej

60 g drożdży świeżych

2 łyżeczki cukru

1 łyżeczka oliwy

3 łyżeczki soli

0,5 l wody

drożdże z cukrem w miseczce + trochę mąki

To jest najlepsza proporcja jaką wypróbowałem na ciasto w stylu włoskim, czyli cienkie. Z tych ilości wychodzi 5 dużych placków, można zamrozić na później. Ja sobie właśnie jednego rozmrażam; mam tydzień pizzy, bo nagotowałem sosu pomidorowego.

Opublikowano (edytowane)

150ml wody

150ml mleka

3 lyzki oleju

1/2 lyzeczki soli

2 lyzeczki cukru

1/2 kostki drozdzy

5 szklanek maki

dwie blachy takie prostokatne do ciasta mi z tego wychodza.

Edytowane przez Traktorzysta
  • Plusik 1
Opublikowano

Giuseppe jest zayebista i dużo smaczniejsza niż pizze z niektórych 'pizzerii'. Jadłem chyba wszystko smaki. Najlepsza samali, kukurydza i cebula chyba, ale rzadko można ją dostać. Ciasto jest grube, fajne, składników dużo. W d(pipi)e wam się poprzewracało jak wam nie smakuje ;/

Opublikowano

Zdunek, mam pytanie, zupełnie nie związane z tematem, ale muszę zapytać - czy Ty specjalnie wybierasz, żeby pisać ciemnym kolorem czcionki, czy forum ustawia takie kolor automatycznie? Bo jak malujesz tekst, to KUR.WA przestań, bo niektórzy mają ciemnego skina i nic nie widać!

Gość _Milan_
Opublikowano

mam dobry przepis na sos, polecam.

miksujemy:

- 1 puszke pomidorów całych, odcedzonych bo ble

- troche pieprzu cayenne - nie musi być

- i najważniejszy składnik: wsypujemy do oddzielnej miseczki 1 lyzke stołową bazylii i oregano, i zalewamy kapka wrzątku, by całe było zalane, polecam kieliszek do jajka, po paru minutach dodajemy całośc do pomidorów

- chili i słodka papryka jak kto lubi

- mój faworyt troche curry

miksujemy i wuala, bardzo dobry sos.

Opublikowano

One takie już są. Zakładam, że robiłeś w piekaniku. Plus tego jest taki, że są chrupiące. Najgorsze wychodzą z mikrofali bo są gumowate. Spróbuj może Guseppe bo tam wydaje się być grubsze ciasto.

Opublikowano

Otworzyli u nas Telepizzę na wiosce, to się skusiłem. No co za suche gó.wno bez smaku, pierwszy i ostatni raz kupiłem

Opublikowano

Z Telepizzą jest ten problem, że nawet w tym samym lokalu można jednego dnia dostać za(pipi)istą a drugiego (pipi)ową. Ogólnie tak sobie.