Gość Soul Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Najlepsza na telefon jaka teraz jest w pl to oczywiście dominos pizza n1! Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 nie dajcie sie nabrać na pizze gusseppe, ja sie nabrałem bo tak ją niby zachwalają i dawno takiego gówna nie jadłem, zero smaku!! musialem polacz keczupem żeby jakikolwiek smak uzyskac (smak keczupu) , byłem srogo zawiedziony kiedyś kupowalem pizze rigga mrożoną to o wiele lepiej ją wspominam od guseppe. serio nie warto sie nacinać... a jak już ktoś musi to niech próbuje, ale zostaliście ostrzeżeni a z prawdziwych pizz - to rzeczywiscie dominos jest naprawde dobra, byłem pozytywnie zaskoczony, bo spodziewalem sie klona PH, ale bylo naprawde dobre, soczyste, bardzo dużo smaku, o wiele lepsze niż inne popularne sieciówki 1 1 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 (edytowane) Obczaje z ciekawosci bo juz sporo pozytywnych opinii czytalem na jej temat. Odkad ciotka mi dala za(pipi)isty przepis na ciasto nie zamawialem ani razu pizzy do domu. podziell się wiedzą, bo nie wiem co dziś zrobić sobie na obiad Edytowane 15 marca 2013 przez Yakubu Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 (edytowane) woda, maka, oliwa z oliwek i drozdze Edytowane 15 marca 2013 przez Lucek Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 no ja zawsze robie 'na oko' zeby ladne ciasto z tego wyszlo po prostu Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 proporcje moge podac dopiero jak wroce z roboty, mam to na kartce zapisane ;p Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 ostatnio w żabce były te pizza riga bodajże, 2 za 7 zł ale sra,nie po tym było, nigdy więcej choć fakt, naprawdę smaczne, jak na 3,50 zł za pizzę zaje,biste Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 5.99zł kosztowała w PoloMarkecieWidzę, że co druga osoba na forum, to koneser i burżuj, "afeeeeeee", nie dobre, bo chemia, itd.Yano, jeżeli ta pizza nie ma smaku, to prawdopodobnie w dzieciństwie wytarły ci się kubeczki smakowe(prawdopodobnie przy użyciu żylastego narzędzia).Pewnie robiłeś ją w mikrofali.Ręce opadają. Cytuj
Gość Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 proporcje? 1 kg mąki tortowej 60 g drożdży świeżych 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka oliwy 3 łyżeczki soli 0,5 l wody drożdże z cukrem w miseczce + trochę mąki To jest najlepsza proporcja jaką wypróbowałem na ciasto w stylu włoskim, czyli cienkie. Z tych ilości wychodzi 5 dużych placków, można zamrozić na później. Ja sobie właśnie jednego rozmrażam; mam tydzień pizzy, bo nagotowałem sosu pomidorowego. Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 (edytowane) 150ml wody 150ml mleka 3 lyzki oleju 1/2 lyzeczki soli 2 lyzeczki cukru 1/2 kostki drozdzy 5 szklanek maki dwie blachy takie prostokatne do ciasta mi z tego wychodza. Edytowane 15 marca 2013 przez Traktorzysta 1 Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Giuseppe jest zayebista i dużo smaczniejsza niż pizze z niektórych 'pizzerii'. Jadłem chyba wszystko smaki. Najlepsza samali, kukurydza i cebula chyba, ale rzadko można ją dostać. Ciasto jest grube, fajne, składników dużo. W d(pipi)e wam się poprzewracało jak wam nie smakuje ;/ Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Mrozone jak nie sa robione w mikrofali to sa zjadliwe. Tylko nie te (pipi) tanie gdzie jest jedna pieczarka i szczypta sera. Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Giuseppe nie może być robione w mikrofali, właśnie ze względu na składniki na pizzy i same ciasto.Wystarczy przeczytać Cytuj
Gość Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Zdunek, mam pytanie, zupełnie nie związane z tematem, ale muszę zapytać - czy Ty specjalnie wybierasz, żeby pisać ciemnym kolorem czcionki, czy forum ustawia takie kolor automatycznie? Bo jak malujesz tekst, to KUR.WA przestań, bo niektórzy mają ciemnego skina i nic nie widać! Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 mam dobry przepis na sos, polecam. miksujemy: - 1 puszke pomidorów całych, odcedzonych bo ble - troche pieprzu cayenne - nie musi być - i najważniejszy składnik: wsypujemy do oddzielnej miseczki 1 lyzke stołową bazylii i oregano, i zalewamy kapka wrzątku, by całe było zalane, polecam kieliszek do jajka, po paru minutach dodajemy całośc do pomidorów - chili i słodka papryka jak kto lubi - mój faworyt troche curry miksujemy i wuala, bardzo dobry sos. Cytuj
Traktorzysta 18 Opublikowano 15 marca 2013 Opublikowano 15 marca 2013 Dla wiekszosci to moze byc profanacja ale mi wchodzi najlepiej ketchup pikantny włocławek i do niego dodana bazylia, oregano i pieprze cayenne ;p Cytuj
cwieri 92 Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 Ja polecam ten przepis http://www.video-kuchnia.pl/video/6200e5438be05f5/Pizza-przepis Nie używam kafelka tak jak na filmiku ale pizza i bez tego wychodzi bardzo smaczna. Sosu nie chcę mi się robić więc daje pomidorowy z pieczarkami z Pudliszek. Lepszej pizzy nie jadłem. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 marca 2013 Opublikowano 16 marca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=c7Zw7nm6jJg Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 24 marca 2013 Opublikowano 24 marca 2013 Mam pytanie co do mrożonych ciast do pizzy ? kupowałem już dwa rodzaje i za każdym razem wychodzi mi twarda, co robię źle ? Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 24 marca 2013 Autor Opublikowano 24 marca 2013 One takie już są. Zakładam, że robiłeś w piekaniku. Plus tego jest taki, że są chrupiące. Najgorsze wychodzą z mikrofali bo są gumowate. Spróbuj może Guseppe bo tam wydaje się być grubsze ciasto. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 24 marca 2013 Opublikowano 24 marca 2013 Zgadza się w piekarniku, i niestety nie raz można co najwyżej zabić takim podkładem pod pizze niż to zjeść. Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 Otworzyli u nas Telepizzę na wiosce, to się skusiłem. No co za suche gó.wno bez smaku, pierwszy i ostatni raz kupiłem Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 Z Telepizzą jest ten problem, że nawet w tym samym lokalu można jednego dnia dostać za(pipi)istą a drugiego (pipi)ową. Ogólnie tak sobie. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 marca 2013 Opublikowano 28 marca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=c7Zw7nm6jJg Robiłem 3Bita według przepisu tego gościa, brytfanka poszła w jeden dzień. Ogólnie polecam gościa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.