Yano 3 697 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 (edytowane) Dwie duże spoko ale jak kupuje tylko dla siebie to nie potrzebuje dwóch a jedna wychodzi drogawo Edytowane 12 sierpnia 2015 przez Yano Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 (edytowane) Z dagrasso ostatnio jadłem z 10 lat temu i nie pamiętam już jaka była, ale na pewno nie jest choć w połowie takim niezjadliwym gunwem jak telepizza. Ja się dziwię czemu robiąc taką kupę oni jeszcze istnieją.Telepizza istneje u mnie w mieście tylko dlatego że jest praktycznie 24 h otwarta i także 24 h dowożą. Jednak nie zmienia to faktu że straszne są to rzygi. Edytowane 12 sierpnia 2015 przez balon Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 12 sierpnia 2015 Opublikowano 12 sierpnia 2015 no i jesli chodzi o standardy sanitarne to tez jest podobno najgorzej. Znajomy mi opowiadal, ze np. codziennie wyjmuja w chuy ciasta z zamrazarki, a to co zostanie ponownie zamrazaja na noc i tak w kolko. Z wierzchu robi sie w koncu szaro-zielone. Odcinaja to i jada dalej. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Takie robimy u siebie w domku: Te akurat to moje, bo ja malo warzywny jestem. Zapodaj przepis na ciasto z tej drugiej Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Ciasto z tej drugiej jest takie samo. Ale moge ci zapodac przepis na zrobienie zdjecia pod ostre slonce, oto on: 1. Bierzemy do reki smartfon HTC One, model M7. W zaleznosci od sprawnosci fizycznej, zajmuje to kilka sekund. 2. Wlaczamy aplikacje aparatu fotograficznego. Czas tej operacji wynosi zwykle mniej niż 1s. 3. Patrzac na wyswietlany obraz na ekranie smartfonu, poruszamy tak aparatem aby na srodku jego ekranu pojawi sie obiekt, ktory chcemy sfotografowac, np wyjeta z piekarnika pizze na talerzu po pokrojeniu nozem. 4. Staramy sie ustawic razem ze smartfonem tak, aby z okna po lewej stronie wpadalo duzo slonca, co pozwoli uzyskac efekt rozjasnionej, i wyblaknietego zdjecia. 4. Gdy juz namierzylismy obiekt, naciskamy an ekranie smartfonu przycisk wykonania zdjecia, aparat zrobi zdjecie i je zapisze w pamieci smartfonu. 5. Publikujemy zdjecie w internecie lub dokonujemy prostych czynnosci korygujacych w aplikacji Galeria w smartfonie HTC One. Opcjonalnie, mozemy sie ku rwa zastanowic jakim cudem ktos pomyslal ze do kazdej z pizz byly robione rozne ciasta. Moze na podstawie koloru pieczarek lub ilosci uzytego sosu ? -_- 3 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Ja tam zjadłbym obie. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opcjonalnie, mozemy sie ku rwa zastanowic jakim cudem ktos pomyslal ze do kazdej z pizz byly robione rozne ciasta. Moze na podstawie koloru pieczarek lub ilosci uzytego sosu ? -_- Raczej ku.rwa na zasadzie ze to mogly byc zdjecia z 2ch roznych sesji robienia pizzy Niektorzy nie robia w kuchni za kazdym razem przepisow w identyczny sposob, a noz wyjdzie cos lepszego Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 (edytowane) korzysta ktoś z was z kamienia do pizzy, albo z blaszki z dziurkami? duża jest różnica w smaku? robiłem kiedyś z przepisu typka z kocham gotować na zwykłej blaszce i mimo, że była nawet nawet to jednak nie miało tego czegoś co pizza z pizzerii Edytowane 13 sierpnia 2015 przez Yakubu Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opcjonalnie, mozemy sie ku rwa zastanowic jakim cudem ktos pomyslal ze do kazdej z pizz byly robione rozne ciasta. Moze na podstawie koloru pieczarek lub ilosci uzytego sosu ? -_- Raczej ku.rwa na zasadzie ze to mogly byc zdjecia z 2ch roznych sesji robienia pizzy Niektorzy nie robia w kuchni za kazdym razem przepisow w identyczny sposob, a noz wyjdzie cos lepszego Raczej ku rwa mam juz tyle sprawdzonych kombinacje, ze robie juz jedna i od lat sprawdzona, ktora nam najbardziej smakuje. korzysta ktoś z was z kamienia do pizzy, albo z blaszki z dziurkami? duża jest różnica w smaku? robiłem kiedyś z przepisu typka z kocham gotować na zwykłej blaszce i mimo, że była nawet nawet to jednak nie miało tego czegoś co pizza z pizzerii Kupilem kiedys blaszke z dziurkami, nie widze w niej niczego super, wole piec na papierze polozym na druty w pierkarniku. Blaszka niczego mi nie poprawila. Generalnie to musiałby być teflonowy talerz z lekkim rantem, wtedy łatwiej by się robiło kółko ale znowu po co sie spuszczac nad idealnym kolkiem jak i tak zaraz mam to zjesc. 1 Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 korzysta ktoś z was z kamienia do pizzy, albo z blaszki z dziurkami? duża jest różnica w smaku? robiłem kiedyś z przepisu typka z kocham gotować na zwykłej blaszce i mimo, że była nawet nawet to jednak nie miało tego czegoś co pizza z pizzerii Na kamieniu wychodzi bardzo dobra, ale jest więcej roboty, bo kamień trzeba wcześniej mocno nagrzać. Alternatywą są piekarniki z funkcją specjalnie do pizzy, które mają właśnie bardzo mocne grzanie dolne (np. Ikeowskie się dobrze sprawdzają) i wychodzi tip top. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Moim zdaniem najlepsza wychodzi jak ciasto polezy w lodowce 24h. Nazywa sie to cold fermentation,macie wiecej info jezeli chcecie wiedziec: http://slice.seriouseats.com/archives/2010/09/the-pizza-lab-how-long-should-i-let-my-dough-cold-ferment.html Cytuj
Daffy 10 575 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 ogolnie to nigdy nie wkladajcie pizzy na srodkowy poziom w piekarniku - maksymalnie na sam dol ja dawajcie by minimalizowac czas jaki spedza w piekarniku - wtedy ciasto jest kruche, a gora nie zdarzy sie zesuszyc i jest soczyta, ser tez od stu lat wale na poczatek, zaraz po sosie, a dopiero potem skladniki na gore Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 No chyab tylko nieogary przykrywaja wszystkie skladniki serem, no chyab ze to tak specjalnie, wola duszone warzywa, pieczarki, wedliny etc. ? U mnie na dole za szybko spieka sie spod, mam termoobieg i na srodkowym, troche wyzszym piecze mi sie najlepiej. Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 korzysta ktoś z was z kamienia do pizzy, albo z blaszki z dziurkami? duża jest różnica w smaku? robiłem kiedyś z przepisu typka z kocham gotować na zwykłej blaszce i mimo, że była nawet nawet to jednak nie miało tego czegoś co pizza z pizzerii Mam to i to. Blaszka jest ok bo jest troche zaglebiona i lepiej mi sie boki ciasta wywija. Jej uzywam najczesciej. Z kamieniem jest wiecej pier.dolenia. Ogolnie kamien ma sens jak masz taka duza szpatule do wkladania pizzy do pieca (a podejrzewam, ze nikt tego nie ma w domu). W innym przypadku trzeba sie sr.ac z jakimis uchwytami rozgrzanymi (bo kamien najpierw siedzi w piekarniku), szybko rozlozyc ciasto i skladniki, uwazac zeby sie nie poparzyc itd. Nie jest to warte tej niewielkiej roznicy w jakosci pizzy miedzy blaszka a kamieniem. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 jak to nie ma jak kazdy chyba ma prawdziwy polak sobie radzi z kamieniami a nie na latwizne idzie Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Ku.rwa jakby to sparowac z tym kamieniem to by pewnie powstala rzezba idealnie do muzeum artdeco czy innej sztuki nowoczesnej. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Moglbys wyciagnac kamien trzymajac za niebieską rączke! Cytuj
Mejm 15 308 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 W pierwszej chwili dokladnie o tym samym pomyslalem xD. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Albo isc juz grubo, zainwestowac jak na typowego polaka mieszkajacego poza miastem, szufla do pizzy i szufeleczka do pizzerek: Osoby opalajace weglem piec CO moga zaoszczedzic dodatkowo. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 13 sierpnia 2015 Opublikowano 13 sierpnia 2015 mam blaszki z dziurkami i bardzo je lubię, wygodne są i spoko się wszystko dopieka Cytuj
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Opublikowano 16 sierpnia 2015 Słyszałem że ludzie potrafią zamiast kamienia używać kafla podlogowego lol Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 sierpnia 2015 Opublikowano 24 sierpnia 2015 (edytowane) Jakiś dobry lokal z pizzą i makaronami na ulicy Długiej albo w okolicy w Gdańsku. Możecie coś polecić? Edytowane 24 sierpnia 2015 przez ragus Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 25 sierpnia 2015 Opublikowano 25 sierpnia 2015 Sempre jest całkiem niezłe, jeśli chodzi o włoskie pizze. Nie wiem jak stoją z makaronami. Masz jeden lokal przy Długiej, drugi nad Motławą. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 3 października 2015 Opublikowano 3 października 2015 Przeczytawszy wiele pozytywnych opinii, oszamałem dziś pizzę w Garden Pizza (45cm na dwie osoby):Plusy: - cienkie ciasto, świetnie wypieczone (piec kamienny) - sos pomidorowy interesujący, raczej nie zwykły koncentrat - mozarella, a nie jakieś odpady - ogółem wrażenia smakowe dobre, a po polaniu oliwą z oliwek i dupki od ciasta wchodzą jak masło Minusy: - cena. Wychodzi ok 45 zł z 3 składnikami Tyle za mącznego placka maźniętego sosem to dam najwyżej od święta. Pizza to danie wywodzące się z biedoty, dlatego nadal preferuję januszową studencką knajpę Leoni przy akademikach polibudy, gdzie rozmiar 42cm wychodzi średnio ~20 zł i ser z niej można łopatą jeść, tyle tego nakładają. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 24 listopada 2015 Opublikowano 24 listopada 2015 JAdłem ostatnio w 2 pizzeriach. Telepizza w Opolu i Pizza4you w Poznaniu. O dziwo telepizza smakowała naprawdę nieźle, wziąłem pizze kebab oraz capriciosse. Naprawde wchodzila niezle, ta kebabowa dużo lepsza jednak była, bardziej aromatyczna i smiaczniejsza. w Pizzeri4you natomiast za 29 zł zjadłem ogromną Pizze rowniez kebab, zje.bla,em bo cala byla polana sosem czosnkowym który był niestety niesmaczny i troszkę popsuła smak pizzy. Ale jak ktoś chce sie tanio najeść to polecam, 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.