Mejm 15 296 Opublikowano 11 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2016 Czyli bus jest gdzies przy zamkowej? Ta marynka tam wlasnie sie znajduje, a jesli wejscie jest przez parking to tam obok byl swietny bar pilkarzykowy "drukarnia" [*]. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 042 Opublikowano 11 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2016 Przez rozmowy o Happy Little Truck wczoraj, śniło mi się w nocy że tam byłem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2016 Ja zaraz testuje stadion pizza obok stadionu na Maślicach. Nie jadłem tam a słyszałem, że ich Teksas pizza jest dobra do browara. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 (edytowane) Polecam pizze z kruczej, ale nie kojarzę nazwy pizzerii, a szukac jak jakis lamus nie będę. Edytowane 19 czerwca 2016 przez WiekszyZiemniak Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 Blazej, śniło mi się dzisiaj, że widziałem oceny u ciebie w usosie. Miałeś 2 z anatomii i 7 (siedem) z prawa cywilnego Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 477 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 mi sie snilo ze maciucha nie rucha. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 nie kłam na pewno śniło ci się że wciąż masz włosy na głowie Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 477 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 juz? wyszumiales sie? A, sorry, zapomnialem ze bedziesz mial szumy w uszach juz do konca zycia Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 19 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2016 Chłopaki, nie kłócić się pod moim postem o pizzy. Pizza ma łączyć nie dzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 9 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2016 (edytowane) Do usunięcia. Edytowane 9 lipca 2016 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 9 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2016 (edytowane) Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii. Edytowane 9 lipca 2016 przez Solderowy123 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2016 Mieszkam teraz na terenach leśnych i pizzę dostarczają tu słabą. Ale jak ktoś ma okazję kiedyś niech sprawdzi Palermo na Złotnikach Wrocławskich. Bardzo dobra pizza, lepszej Salami dawno nie jadłem. Klasa. <3 Stołuję się tam od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 10 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2016 Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii. dawaj przepis tej Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 ciasto z carefoura za zeta i jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 też polecam cisto za zeta z carrefoura aczkolwiek ciągle kombinuje jak je dobrze upiec xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii. dawaj przepis tej na co potrzebujesz przepis? na zrobienie ciasta? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 też polecam cisto za zeta z carrefoura aczkolwiek ciągle kombinuje jak je dobrze upiec xd W sensie w mikrofali czy na ognisku? U nas na wsi w piekarniku pieczemy, ale to już prawie Ukraina więc nie wiem czy mogę polecić taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 Piekarnik wiadomo, że kozak. U mnie to samo. Co prawda elektryczny ale pizza wychodzi pierwsza klasa. Uwielbiam puchate, domowe ciasta. BIG italian to ja mogę sobie zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 12 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2016 Ciasto? tylko własnej roboty, 5 minut klepania, 2 h wyrastania, ale za 50 groszy masz 2-3 spore pizze lepsze niż z pizzerii Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 725 Opublikowano 13 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2016 Dziś zrobiłem dwie średnie pizze na cienkim cieście z sosem pomidorowym, serem gouda i edamskim, mocarellą, kiełbasą, cebulą i pomidorem. Zjadłem dziś jedną, i smakowała mi lepiej niż w pizzerii. dawaj przepis tej na co potrzebujesz przepis? na zrobienie ciasta? xD No tak, jakoś proporcji nigdy nie udalo mi sie spoko odmierzyc tak abym ciasto uważał za "kapitalne" Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 13 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2016 Proporcje maka:woda sa zawsze 2:1 czyli na 250g maki 125ml wody. A potem jak wyrabiasz i ciasto masz za suche to dolewasz wody, jak za mokre to dosypujesz maki. Docelowo ciasto musi byc elastyczne jak plastelina i nie lepic sie do rak (pomaga lyka oliwy). Reszta to cukier, sol, drozdze. I to cala tajemnica ciasta na pizze. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2016 najwazniejsza w ciescie do pizzy jest maka, btw polecam zrobic ciasto z zimna woda tzw opozniona fermentacja tylko trzeba ciasto najlepiej dzien przed wlozyc do lodowki i na drugi dzien wyciagnac na ok 2h przed robieniem pizzy zeby nabralo pokojowej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 19 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2016 (edytowane) też polecam cisto za zeta z carrefoura aczkolwiek ciągle kombinuje jak je dobrze upiec xd W sensie w mikrofali czy na ognisku? U nas na wsi w piekarniku pieczemy, ale to już prawie Ukraina więc nie wiem czy mogę polecić taki sposób. HEHHEHEHEHEHHE problem jest z kosrolm ciasta. jest blade, a ja chce mieć zarumienione, próbowałem dodawać masełka na brzegach, mąki kukurydzianej, piec na dwa razy i lipa (pipi)a xd srol= l.o.r.e Edytowane 19 lipca 2016 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 19 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2016 Trzeba piec w max temperaturze, w nagrzanym piekarniku, ile fabryka dała, 250° to minimum. Niektóre piekarniki mają specjalny program do pieczenia pizzy. Beka z ludzi co pieką pizzę w 180° Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 31 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2016 Otworzyli u mnie ostantio pizzerię i ktoś pochwalił się jaką pizzę dostał na otwarciu: Chyba za free powinien to dostać. Ale nie dostał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.