Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rayos a gdzie jadałeś? Bo ja zwykle wpadałem do Due Torre na slice`a i piwko :) pizza była tam syta, tania i smaczna :) 

A co do pizzy z Bolonii to 1.jpg

Dobre warunki sanitarne muszą tam być, jak zaraz po wyjęciu z pieca tyle pleśni

Opublikowano

No kurde teraz to już nie wiem, ratuj Standby napisz dokładnie jak może a jak nie może wyglądać pizza, bo mieszkasz we Włoszech.

Opublikowano

nie ma to jak polaki się kłócą jak powinna wyglądać potrawa kuchni włoskiej :D

największy grzech pizz w pizzeriach u nas to marnej jakości składniki, wrzucone na kupe jeden na drugi, bez ładu i składu, idziesz do lokalu i zamawiasz pizze z 15 składnikami i oczywiście sosem czosnkowym

Opublikowano

Rayos a gdzie jadałeś?

A bo ja wiem, ja zwykłym turysta na wakacjach byłem i stołowałem się w pobliżu centrum/tych głównych ulic przy rynku :dog: nie zwracałem uwagi na nazwy na szyldach tylko na menu i jakość wystroju i obslugi, żeby nie było ze plebejusze z polonii jedzo tylko w biednych knajpach :kaz: 

Opublikowano

Są ludzie, dla których to jest prawdziwa pizza:

chicago-deep-dish-pizza.jpg

I CO TERAS!?!?

Ale bym takie coś teraz w(pipi)ił. Przypomniało mi się dzieciństwo i pizza jaką nam starzy serwowali; w (pipi) grube ciasto i tona dodatków.

Opublikowano

I żeby się dzieci najadły! Ćwierć wieku takiego czegoś nie jadłem :)

Opublikowano

W sumie raz na jakis czas nie zaszkodzi. Tylko mam wrazenie, ze te polskie pizze z sosami i tona dodatkow, ktore serwowano/serwuje sie w pizzeriach mialy swoje poczatki wlasnie w domowym zaciszu.

Opublikowano

a co jest zlego w pizzy  z ogromem dodatkow? 

sam preferuje pizze na cienkim z raczej skormna iloscia warzyw itd itp, ale nie pogardze tez raz na pol roku (pipi)itna pizza z milionem dodatkow

Opublikowano

jak hejtuja duzo dodatkow, a niech rzuci kamieniem pierwszy ten co nigdy sie nie w(pipi)il jak zamawia pizze np z salami czy szynka, a tam na placku dwa plasterki, pewnie konsolamaniaki wtedy jeszcze napiwek placa

• Plusik 1
Opublikowano

a co jest zlego w pizzy  z ogromem dodatkow?

Nie wiem, moze to ze smakuje jak leczo? Albo bigos? Albo ze ciasto przemaka od sokow? A sosik czosnkowy do tego?

Opublikowano

Najlepsza pizza to taka, która smakuje danej osobie, Jedni wolą neapolitańskie z pieca opalanego drewnem, innym smakuje Ristorante z mikrofalówki. To, że takim nie podaje się ręki to inna sprawa.

• Plusik 1
Opublikowano

Jakies 10 dni temu zostalo mi polowa pizzy. Zamrozilem. Wczoraj zrobilem ja w piekarniku. Rewelacja, obiad z glowy mialem. 1 raz tak robilem bo kiedys jakiś znajomy mowil, ze zawsze jak im zostanie to mrozi. Polecam