Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

Gość yaczes
Opublikowano (edytowane)

Panowie widzialem telepizze od kuchni i juz chyba nigdy nie zjem nic na miescie :|

(pipi)a, to sie w pale nie miesci, ludzie, ktorzy pracuja w tych lokalach nie maja zadnego sumienia.

Edytowane przez Dave Czezky
Gość yaczes
Opublikowano

ale wiecie, ze ten koles gotuje te potrawy PIERWSZY raz?

Jak sam sie tym pochwalil to olalem.

Opublikowano

Jak pierwszy raz? Nawet w tym filmiku mówi, że pracował w włoskiej pizzerii. W jakimś innym przepisie mówił, że makaron robi tak bo najbardziej taki lubi. To chyba świadczy o tym, że nie zawsze gotuje coś po raz pierwszy. A nawet jak tak to co? Mam go przez to skreślić. Piotrek gotuje proste rzeczy, bez wymyślnego sprzętu, w zwykłej kuchni. Pokazuje różne tricki, robi porównania jedzenia kupowanego w sklepach, domowe sposoby na przygotowanie fastfoodów. Teraz dostał nawet jakiś sprzęt od Youtube na rozwój swojego kanału. Gorąco polecam.

Opublikowano

Właśnie dziwi mnie, bo też nie raz słyszałam, że pracował w restauracji. Z resztą: Nie zdarzało ci się nigdy wrzucić do gara wszystkiego, co uznałeś, że będzie pasować, po czym okazało się, że stworzyłeś kulinarny majstersztyk? Ja w ten sposób bardzo wiele dań wprowadziłam do "domowego menu". Improwizowanie jest fajne i rozwija. 

Gość yaczes
Opublikowano (edytowane)

No mialem takiego sasiada, ktory majac 13 lat zaimprowizowal i kanapke z maslem posypal cukrem. 

Od tego czasu jadl to codziennie, dwa razy dziennie. 

Teraz ma 5 zebow :confused:

Edytowane przez Dave Czezky
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem dzisiaj 2 pizze mrożone od dr Oetkera. Jakie to cholerstwo jest małe i niesycące! Są zupełnie inne niż świeże, prawdziwe pizze ale nie są jakieś dużo gorsze.  . Jedną Guiseppe (w reklamie wydawała się większa) i drugą jakąś mniejsza. Zjadłem najpierw Guseppe a potem tą mniejszą i nadal jestem głodny. Muszę pamiętać na przyszłość żeby następnym razem przynajmniej 3 kupić. BTW Guseppe bardzo dobry ale ta druga to istne mistrzostwo. Była z pieczarkami i czerwoną cebulą ale zamiast standardowego pomidorowego sosu był śmietankowo czosnkowy i wszystko łądnie opruszone zieloniutkimi ziołami. Polecam.

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

no chyba nie za zbytnio

 

jak już mowilem wcześniej kipilem niedawno giuseppe z powodu waszego zachwalania i strasznie sie zawiodłem, z jakiegoś powodu wcale nie czułem smaku!

 

za to przed chwilą zjadłem mrożoną pizze rigga - serową, i po dorzuceniu własnych dodatków (ser, boczek, suszone pomidory, cebula) była to całkiem przyzwoita pizza mrożona

Opublikowano

przez wasze gadanie znowu musze kupic giuseppe, ale jak sie znowu zawiode to sie wkurze

 

 

serio - podchodziłem do niej jak najbardziej pozytywnie bo wszyscy ją chwalili, ale okazało sie że jakoś serio mało ma smaku i pozytywów

Opublikowano

Odkad nauczylem sie robic ciasto to tylko domowa pizza goty.

 

I sos, nawet z najtanszego koncentratu pomidorowego 30%, po dodaniu oliwy z oliwek, czosnku, oregano, wody, soli, pieprzu, staje sie ambrozja.

 

A jakos zaraz bedzie festiwal w pizza hut, to w koncu pojde sprobowac paru smakow.

Opublikowano
I sos, nawet z najtanszego koncentratu pomidorowego 30%, po dodaniu oliwy z oliwek, czosnku, oregano, wody, soli, pieprzu, staje sie ambrozja.

 

polecam też dodać troche cukru, serio

  • Plusik 2
Opublikowano

wczoraj osiągnąłem mistrzostwo domowej pizzy

 

 

smakowała lepiej niż w pizzeri. Ciasto jest łatwe, macie przepisy w netach, chociazb od tej skutecznie.tv. Składniki dowolne, ja wciągnąłem  wczoraj ze 3 w różne kombinacji. 

 

tylko trzeba przestrzegać 3 zasad:

1. Piekarnik musi być wygrzany i to musi być gotowe w ciągu ok 8 minut w 250 stopniach

2. Odpowiedni ser czyli każda tania mozzarela z biedry

3. Nie więcej niż 4 składniki

Opublikowano

no pizza robiona w domu jest zayebista. pelno sera, do tego jakies salami, papryka i pieczarki. w sumie im mniej skladnikow tym lepiej moim zdaniem,

 

do tego domowej roboty sos pomidorowy - pizza z keczupem to zbrodnia.

Opublikowano (edytowane)

właściwie jedyną przeszkadzajką jest piekarnik, no i brak umiejętności zrobienia ciasta, które bedzie  albo za mało, albo za bardzo wyrośnie. Już nigdy nie pojdę do pizzerii 

 

 

ps. sam kiedyś robiłem w pizzeri za małolata jako pizzerman i u nas się mroziło ciasto tylko po to, żeby było na pozniej, kumpel - szef kuchni nieważne gdzie też był u mnie nie raz i mroził ciasto.,żeby "wyrosło" wtf w lodówce? 

Edytowane przez gekon
Gość _Milan_
Opublikowano

Ja lubie swoja pizze ale taka z pizzy hut albo szybkiej nie pogardze bo jest inna.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...