Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Myślałem kiedyś, ze im więcej sera żółtego, to tym lepiej. Zrobiłem kiedys taka pizzę gdzie ser aż sie wylewał i było bardzo grubo. Łeb mnie potem rozbolał i więcej wcale nie znaczy smaczniej.

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 229,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Mam ochotę na pizzę, a idę do biedry - która to była ta dobra? Z lodówek?

Opublikowano

Jo. Imo szalu nie robi, ale na pewno jest lepsza od tej przereklamowanej guseppe. Sam bym sobie wszamal jakas, ale nie wiem jak makrosy sobie wyliczyć ehhh :/

Opublikowano

Pancetta e Pepperoni też ujdzie z biedronkowych :)

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

ej a zostawisz kasjerce napiwek?

Kliknąłem zieloną, uśmiechniętą buźkę. Powinno styknąć, wszak w kasie nie mogą mieć więcej kasy, bo to znaczy, ze gdzieś oszukali klienta.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Przypomniało mi się jak mi babcia pizze robiła. Prostokątna blacha do ciasta. Ciasto grube ale mięciutkie i pyszne. Pomidory zrobione na sos, dużo szynki sera i grzybów z lasu. GOTY

Opublikowano

Moja matka robi identyczna xd

Opublikowano

Przypomniało mi się jak mi babcia pizze robiła. Prostokątna blacha do ciasta. Ciasto grube ale mięciutkie i pyszne. Pomidory zrobione na sos, dużo szynki sera i grzybów z lasu. GOTY

Wpis. :)

Opublikowano

Nigdy nie przepadałem za pizzą na drożdżowym cieście 

Opublikowano

u mnie podobnie, dużo sera, bez grzybów, ale z salami, na wielkiej formie, starczylo jeszcze na kolację.

 

coś pieknego.

 

kolega robil jeszcze bardziej swojska, jego stara dawala ogórka kwaszonego, kukurydze, boczek, itd, ale to było fe.

Opublikowano

pizza z samym salami to najlepsza pizza na świecie. zawsze jak testuję nową pizzerię, to biorę z samym salami, bo raz, że ciężko to spier,dolić, a dwa, że patrz początek posta

 

a gdy jednak uda im się ją zepsuć, to dla takiego lokalu nie ma ratunku

Opublikowano

ja rowniez tylko salami, czasami  z szynka, albo  rzeznicka, ale ogolnie to mysle pizza, i  mysle  o placuszku  z pieknymi czerwonymi kólkami.

 

to przez zolwie ninja pewnie

Opublikowano

Nigdy nie przepadałem za pizzą na drożdżowym cieście 

 

Jest pizza na innym ciescie niz drozdzowe?

Opublikowano

A ja mam tak ze np. w jakiejś pizzerii wiem ze pizza dobra ale sos czosnkowy jaki tam daja jest nie do ujedznia i jest problem

Opublikowano

 

Nigdy nie przepadałem za pizzą na drożdżowym cieście 

 

Jest pizza na innym ciescie niz drozdzowe?

 

Pizza na spodzie z kalafiora.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

trzy nowe smaki giuseppe, jadl juz ktos?

Opublikowano

Znaczy inne kolory pudełek?

 

Bo jak to kiedyś żarłem to żadna się niczym od siebie nie wyróżniała 

Opublikowano

Znaczy ta turecka, francuska, włoska i grecka?

 

 

Ale sobie dziś opierniczę pizzę z oliwkami i ananasem, aj aj aj!

Opublikowano

Byłem dziś mocno głodny jak wracałem no to kupiłem pierwszą lepszą pizzę mrożoną z biedry która się nawinęła, papa pedro czy jakoś tak. Wlozylem do piekarnika, biorę gryza i trochę szok.

 

czemu ja w tej pizzy czuję parówkę :wujaszek:

 

Spojrzałem na opakowanie i rzeczywiście było napisane że brzegi są wypełnione parówką. Kurde, niesamowicie to zepsuło smak, potem już odkrajałem brzegi, ch'ujowe połączenie.

 

Więc ogólnie polecam czytać opakowania żeby się niemiło nie zaskoczyć. Nawet tak błaha rzecz jak mrożona pizza kryje w sobie tyle pułapek :lapka:

Opublikowano

Byłem dziś mocno głodny jak wracałem no to kupiłem pierwszą lepszą pizzę mrożoną z biedry która się nawinęła, papa pedro czy jakoś tak. Wlozylem do piekarnika, biorę gryza i trochę szok.

 

czemu ja w tej pizzy czuję parówkę :wujaszek:

 

Spojrzałem na opakowanie i rzeczywiście było napisane że brzegi są wypełnione parówką. Kurde, niesamowicie to zepsuło smak, potem już odkrajałem brzegi, ch'ujowe połączenie.

 

Więc ogólnie polecam czytać opakowania żeby się niemiło nie zaskoczyć. Nawet tak błaha rzecz jak mrożona pizza kryje w sobie tyle pułapek :lapka:

 

o_O

 

o_O

 

 

o__O'

Opublikowano

No to faktycznie niemiłe uczucie tak z partyzanta poczuć parówkę w ustach.


Zaraz oszamię Donatello z biedry z peperoni i boczkiem. 400g, 1000 kcal, akurat wbiję się w makrosy :notbad:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.