Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Pizza Hut jest najlepsza pizza jaką w życiu jadłem. Cholera wie jak się nazywała, ale miała dużo sosu BBQ nawalonego, poza tym oczywiście kurczak, kukurydza, cebula i nie wiem czy coś jeszcze. No ale była wyśmienita.

Opublikowano

W Pizza Hut jest najlepsza pizza jaką w życiu jadłem. Cholera wie jak się nazywała, ale miała dużo sosu BBQ nawalonego, poza tym oczywiście kurczak, kukurydza, cebula i nie wiem czy coś jeszcze. No ale była wyśmienita.

Teksas

Opublikowano

kurczak i duzo sosu - pizza idealna stereotypowego polaka 

jeszcze ciasto najlepiej by bylo najgrubsze bo przeciez janina i andrzej musi sie najesc na dwa dni do przodu jak juz wydaja ciezko zarobione 30zl 

Opublikowano

Ale dobrze mówi, dużo ciasta, mega ilość składników i litry sosu to pizza typowego polaczka. Wincyj ciasta, wincyj syra, wincyj kiełbosy. Dasz takiemu cienki placek to w mordę jeszcze ci walnie.

Opublikowano

skladniki ok - przesadzilem, sam lubie kuraka na pizzy ale jak pisze rudiok polaczek chce jak najwiecej

ale co do turbo ilosci sosu (najlepiej jeszcze cala gore nim polac) i grubosci (najlepiej by to z przekroju zapiekanke przypominalo) to stereotypowi polacy sa turbo przewrazliwieni

tu taka idealna pizza polaczka, jeszcze brakuje tylko litrowego sloika sosu

domowa_pizza_margherita.JPG2013-09-17+20.35.31.jpg

Opublikowano

Ale dobrze mówi, dużo ciasta, mega ilość składników i litry sosu to pizza typowego polaczka. Wincyj ciasta, wincyj syra, wincyj kiełbosy. Dasz takiemu cienki placek to w mordę jeszcze ci walnie.

Właśnie ostatnio byłem w pizzeri, zamówiłem 40 cm z kiełbasą, cebulą, kukurydzą, dodatkowym serem i krewetkami, bo po wypłacie byłem, sos czosnkowy. Babka mi przynosi, ciasto cienkie na 2,741 cm (noszę suwmiarkę elektroniczną do pizzeri), a sos w pojemniczku. Patrzę na to, na nią i się pytam co to kur.wa jest? Nie po to wybuliłem 14,90 i zmarnowałem kupon, żeby takie placka dla biedoty dostać. Zaje.bałem jej luja pysk, wybiegł kucharz to jeszcze donicą z parapetu dostał. Pizzę wziąłem na wynos, jeszcze chcieli mi doliczyć 50gr z karton, ale, że mi się należał jako klientowi, to wziąłem za darmo.

• Plusik 4
Opublikowano

Właśnie ostatnio byłem w pizzeri, zamówiłem 40 cm z kiełbasą, cebulą, kukurydzą, dodatkowym serem i krewetkami, bo po wypłacie byłem, sos czosnkowy. Babka mi przynosi, ciasto cienkie na 2,741 cm (noszę suwmiarkę elektroniczną do pizzeri), a sos w pojemniczku. Patrzę na to, na nią i się pytam co to kur.wa jest? Nie po to wybuliłem 14,90 i zmarnowałem kupon, żeby takie placka dla biedoty dostać. Zaje.bałem jej luja pysk, wybiegł kucharz to jeszcze donicą z parapetu dostał. Pizzę wziąłem na wynos, jeszcze chcieli mi doliczyć 50gr z karton, ale, że mi się należał jako klientowi, to wziąłem za darmo.

Ju ar maj hiroł.

A polaczkowa pizza (czyt. "pica") to taka duża zapiekanka po prostu. Nawalone składników i posypane serem. Jak teściowej mówiłem, że ser się na spód raczej daje to mnie wyśmiała. Także ten tego.

Opublikowano

No jak z placka z mąki i drożdży, posypanego serem robisz filozofie i boli Cię, że ktoś lubi napie.rdolić na niego to co mu się podoba i uwalić łokcie w sosie, to tak, też bym Cię wyśmiał. Forumowa Gesslerowa pizzy, beka.

• Plusik 1
Opublikowano

Serio używacie tych "sosów" przypominających spermę łysego konia? To chyba głównie polski zwyczaj. Pamiętam, jak dawno temu pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Zamawiam pizzę na wynos, typ pyta się mnie Z JAKIM SOSIKIEM? To mówię, pomidorowym oczywiście, bo myślałem, że chodzi o sos - podkład, czyli coś, co jest na każdej pizzy. Jakie było moje zdziwienie, jak potem odebrałem pudełko z pizzą, zaglądam, a tam prawie każdy centymetr wierzchniej strony polany jest czymś ala keczup. Próbowałem to wytrzeć chusteczką higieniczną, ale się nie dało, więc wy.je.bałem wszystko do kibla :potter:

Pizza Hut to dla mnie najlepsza sieciówka, prawie wszystko dobre i co więcej, nigdy żadnych komplikacji gastrycznych. Najczęściej biorę Supreme, ale inne potrawy też są dobre, np. makarony, a wybredny jestem jak cholera. 

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem ta pizzę na spodzie z sera :).

Ciasto wg tego przepisu. Polecam.

No bajka. Najlepsza jaką jadłem kiedykolwiek. Tłusta ale jestem na diecie ketonowej więc mogę, a nawet powinienem.

Edytowane przez mushabelly