Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No jak z placka z mąki i drożdży, posypanego serem robisz filozofie i boli Cię, że ktoś lubi napie.rdolić na niego to co mu się podoba i uwalić łokcie w sosie, to tak, też bym Cię wyśmiał. Forumowa Gesslerowa pizzy, beka.

Ale nie poleca się tak długo trzymać kołka w odbycie, jeszcze zostanie na zawsze i będziesz tak gwiazdorzyć po kres czasu.

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 229,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

No dokładnie, mądrze gadasz, tylko czemu sambsię tak zachowujesz...

Opublikowano

moze macie wsadzona ta samą miotłe

Opublikowano

Lmao (pipi)a, chwali sie tu piicce z pizzahut, no nie wytrzymie

Opublikowano

No dokładnie, mądrze gadasz, tylko czemu sambsię tak zachowujesz...

To był po prostu ultra zaawansowany sarkazm.

Opublikowano

Dobra, nie kłóćcie się tylko lepiej powiedźcie gdzie mogę dostać dobre salami / pepperoni. Wszystko w sklepach ma jakieś dodatki. Po co glukoza?

Opublikowano

Taku skład w salami to standard, nic lepszego raczej nje znajdziesz. Chyba, że jakieś premium w PiP, czy coś, wątpię.

Opublikowano

Obczaj te z tygodni francuskich i włoskich z Lidla, naprawdę świetne (zarówno te w kawałkach z pleśnią i z dodatkami np. z orzechami, jak i te krojone). I im większe kawałki tłuszczu tym smaczniejsze. Te sklepowe typowe mielonki nawet koło salami nie stały.

Opublikowano

Będą w Lidlu to się obkupię. Mam w mieście dwa dość dobre mięsne. Mogę też bezpośrednio u ubojni brać ale salami tam nie ma. Za to boczek dobry tam jest.

Opublikowano

Ruidok ale chyba nawet te z tygodni w lidlu to w skladzie swinia. A powinien byc osiol. Chyba ze unia zabronila.

Opublikowano

Serio używacie tych "sosów" przypominających spermę łysego konia? To chyba głównie polski zwyczaj. Pamiętam, jak dawno temu pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Zamawiam pizzę na wynos, typ pyta się mnie Z JAKIM SOSIKIEM? To mówię, pomidorowym oczywiście, bo myślałem, że chodzi o sos - podkład, czyli coś, co jest na każdej pizzy. Jakie było moje zdziwienie, jak potem odebrałem pudełko z pizzą, zaglądam, a tam prawie każdy centymetr wierzchniej strony polany jest czymś ala keczup. Próbowałem to wytrzeć chusteczką higieniczną, ale się nie dało, więc wy.je.bałem wszystko do kibla 

Ja chyba nigdy nie wywalam jedzenia, nie wiem, szkoda mi :)

A z drugiej strony, "sos" powinieneś mieć w osobnym pojemniku. Są różne sosy, raz dostałem pomidorowy, ale chyba jakaś passata, z prawdziwych pomidorów. Albo w innej pizzerii dostałem czosnkowy, ale z prawdziwego czosnku, a nie woda + śmietana + czosnek granulowany.

Opublikowano

Pizza bez sosu, herbata z cytryną to tylko earl grey, a na kartkóweczkę z grilla sos barbeque, bo keczup to barbarzyństwo i co najwyżej sobie można nim parówki polać. Się naoglądaliście filmów i teraz (pipi)a światowców udajecie xd

Opublikowano

mam taką zasadę,  ajk pizza nie broni się bez sosu to jej nie jem.

Opublikowano

To jest bardzo dobra zasada. Zaraz sie przeloguje na milana i dam sobie plusa.

Opublikowano

Ruidok ale chyba nawet te z tygodni w lidlu to w skladzie swinia. A powinien byc osiol. Chyba ze unia zabronila.

Oj rzadko się zdarza z osiołka, nawet w zagłębiach salami tj. południe Francji wszędzie głównie świnka. Zresztą osiołek droższy i jakoś niespecjalnie smaczny.

Opublikowano

Ehh czemu Pizza Hut nie ma w Zielonej Górze tylko najbliżej we Wrocławiu. Litości.

Opublikowano

 

Ruidok ale chyba nawet te z tygodni w lidlu to w skladzie swinia. A powinien byc osiol. Chyba ze unia zabronila.

Oj rzadko się zdarza z osiołka, nawet w zagłębiach salami tj. południe Francji wszędzie głównie świnka. Zresztą osiołek droższy i jakoś niespecjalnie smaczny.
Mi sie wydawalo zawsze ze jak salami to tylko osiolek. A salami z innego zwierzaka to tylko taja ekspresja jak smalec veganski czy kebab z warzyw.
Opublikowano

Z tym salami z osiołkiem to tak jak z oscypkiem z mleka owczego. Niby powinno być, niby tak jest przykazane a wiadomo jak to w praktyce wygląda.

Edytowane przez Rudiok

Opublikowano

Pizza Hut > wszystko

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

10-15 lat temu byłem pierwszy i ostatni raz telepizza i mimo dość młodego wieku zapamiętałem to co zjadłem za najgorszą pizzę jaką kiedykolwiek zjadłem i przyszedł dzień 30 kwietnia 2017ad jak polazłem do pizza hut i zastanawiam się czy większe (pipi) jadłem te kilkanaście lat temu czy dziś. O (pipi)a tragedia, prawie godzina czekania na taki syf to oni powinni mi za to co najmniej 100zł dać. Ziomeczku, idziesz do śmietnika, znajdujesz kawałek pieczywa/guwna, szukasz dalej aż znajdziesz kawałek sera/guwna, łączysz te dwa składniki i masz lepszą pizzę niż w pizza hut i to za darmo

Opublikowano

Nie inaczej. Fajnie jak w domu zona umie i lubi gotowac bo nie ma problemu "odwiedzin restauracji" w celu spozycia dobrych posilkow.

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Takie coś bym o(pipi)ał

 

moze sam sprobuje zrobic.

Opublikowano

raz coś takiego jadłem - straszne (pipi)ostwo, środek pływa i nie da się tego złapać, a potem zostaje samo ciasto

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nowo otwarta pizzeria włoska w Zawierciu: https://www.facebook.com/Pizzeria-LAS-109325009732420/

 

Oprócz pizzy są lody, desery, regionalne piwka z Browaru na Jurze. W końcu coś porządnego w moich okolicach:

 

DISBr5n.jpg

 

t7mKILF.jpg

Opublikowano

wygląda smacznie i tak bardzo klasycznie. zazdroszczę bo u mnie w mieście ciężko o dobrą i relatywnie tania pizzerie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.