_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Trochę się tego obawiam, dlatego red-quattro-formaggi dałem do głębszej blachy. A miałem jeszcze dwie kulki mozarelki, lecz już odpuściłem bo zabrakło miejsca na cieście ;DOstatnim razem dałem za dużo sosu pomidorowego i faktycznie była zupa, teraz tylko pomaziałem, a reszta zostanie do makaronu na jutro. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 1 zdanie - wow jaki rozrzutny! 2 zdanie - stary dobry red :) smacznego! Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Za duzo skladnikow, w sensie ilosci nie roznorodnosci. Ta pierwsza bedziecie jesc lyzkami. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 (edytowane) 1 zdanie - wow jaki rozrzutny! 2 zdanie - stary dobry red :) smacznego! Mogę Ci oddać resztę sosu by pokazać gest, po prostu ostatnio cały się rozlał i nie było to najlepsze, bo ciasto zmiękło. Opakowanie 500g przecieru to jednak za dużo na kilogram mąki. Ustawię piekarnik na grzanie górne i dolne w 230 stopniach, nie termoobieg. Serek winien wtedy zamienić się w delikatną skorupkę z zewnątrz, z wulkanem tłuszczu w środku. edit: a czekaj, drugie zdanie to o mozarelli było a nie o sosie :( Edytowane 8 września 2017 przez _Red_ Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Oby, bo mozarella to też raczej się upłynni... gorgonzola chyba też popłynie, gdyby to była mieszanka zwiazana spoiwem hydraulicznym doradziłbym pewnie dosypanie piasku. Zastanów się czy nie lepiej zdjąc ser i zrobić te no, coś tam nabite na wykałaczki. Btw, pare razy jak przesadziłem z ilością mokrego na górze to ciasto nie chciało się upiec, wyszedł taki lekki zakalec, ostro się w(pipi)iłem, bardzo czesta sytuacja przy tych gotowych ciastach w rolkach, które , uwazam ze są super. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Zdjąć ser z pizzy xD To było zbyt poznańskie."Co tam robisz przy tych pizzach? Zdejmuję ser, będzie więcej na jutro" Zrobię foto potem na gotowo, będzie wynik eksperymentu czy warto tyle dawać, czy nie. 1 Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 mejm ma mnie w ignorach Chcilem tylko wyrazic swoje, takie samo, zdanie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 po poznansku jakbys do sklepu odniosł Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Nie warto, rzekłem ;) Nie no, szacunek za pomysł, ale faktycznie przy takiej ilości robi się zupa :) Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 ludzie będą siorbać pizze Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 (edytowane) Red, ale masz najebane. Edytowane 8 września 2017 przez Okie from Muskogee Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Red, zupa Ci wyjdzie z tej pizzy, bo za dużo składników Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Tak sobie patrzę na tę pizzę i myślę, że wyjdzie mi zupa, bo jest za dużo składników. Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 ludzie będą siorbać pizze Ale mozna kulturalnie, przez slomke. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Kiedyś w sumie rozpuściłem sobie w garnku camemberta, sos knorr 4-sery z paczki i zalałem tym makaron. Jadłem całość łyżką i całkiem dobre, chociaż trzeba było robić przerwy na mikrozawały. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 I weź to teraz powybieraj, panie! Milan dobrze mówił, zrób z połowy koreczki. Też imprezowe. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Sami jesteście koreczki. Będziemy żreć picę chochlą. 2 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Nie mogę się doczekać fotki "po" Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 W razie czego od razu dam znać czym najlepiej wycierać przypalony ser z dna piekarnika. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Ile jeszcze ma się piec? 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 W razie czego od razu dam znać czym najlepiej wycierać przypalony ser z dna piekarnika. podłuż talerz, będzie do fondue Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Nie mogę się doczekać fotki "po" A ja fotki jutro w owocach egzystencji. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Dopiero włożę.HE HE włożę. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 8 września 2017 Opublikowano 8 września 2017 Red, jak będzie sklejona serem, to nie włożysz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.