Gość Rozi Opublikowano 21 lipca 2019 Opublikowano 21 lipca 2019 Express Pizza jest również w Warszawie, przy Pancera 6A na Tarchominie. Cytuj
Tynio 1 020 Opublikowano 23 lipca 2019 Opublikowano 23 lipca 2019 (edytowane) Mało Pizzy ostatnio było wiec dają to co ja w zeszłym tygodniu jadłem przez dwa dni Dwie fotki ciasta i sosu pomidorowego z czosnkiem, cebulą i ziołami. Ale przejdźmy do meritum czyli do We wtorek zwykła z salami i 3 rodzaje sera. (ciasto 24h w lodówce) Środa z surowymi krewetkami (ciasto 48h w lodówce) U mnie na takim cieście była Cienkie, ale na brzegi ładnie wyrośnięte i chrupiące. Poniżej kilka dodatkowych fotek Z końcówki ciasta zrobiłem jedną mniejszą Edytowane 23 lipca 2019 przez Tynio 4 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 23 lipca 2019 Opublikowano 23 lipca 2019 Tynio Król Pitcy <3 1 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 23 lipca 2019 Opublikowano 23 lipca 2019 Do Reda mu jeszcze daleko, ale jest spoko. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Hihi a grzybi mowil ze to ja naduzywam motywu z redpicca. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Giuseppe Chicken Curry - no chyba najlepsza go.wnomrozona pizza. Weszlo bez keczupu. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 pitca z kurczakiem Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 U mnie otworzyli sieciówkę Tutti Santi, czy jakoś tak. Ale kurła dobra, w Top1 pizz, jakie jadłem. Cena 3 dychy więc nieco drożej niż inne, ale czuć że te składniki to są klasy premium To foto z neta. Ja jadłem jakąś z serem pleśniowym... co prawda sera było mało, ale był tak intensywny w smaku. A pizza cieniutka i chrupiąca. Jeno dłuuuuuugo się czeka i na żarcie i rachunek. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 a może jakieś dokładniejsze namiary? nieźle to wygląda Ja ostatnio jestem oczarowany pizzą Tesoro z Gdyni. No niech mnie (pipi), składników na tych plackach tyle, że spokojnie na trzy pizze z innych pitcerni. Zastanawiam się nawet czy to nie jest jakaś firma krzak, gdzie piorą grube hajsy, bo nie wiem jak im się to opłaca. Czuję, że dzisiaj będzie zamawiana, więc jak nie zapomnę to wrzucę zdjęcie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 (edytowane) @Paolo de Vesir jest w kilku miastach http://tuttisanti.pl/restauracje Ceny nieco się różnią, wiadomo w Wawie drożej, ale chyba średnio o piątaka. A tu filmik jak koleś wymiata: I artykuł sponsorowany: https://myglogow.pl/pizza-od-mistrza-juz-w-glogowie-warto-odwiedzic-tutti-santi/ to jest sieciówka, czyli gość od kręcenia ciasta pewnie dogląda raz na ruski rok. A głównie pizzę lepią młodziki. Do tego mam właśnie mieszane odczucia, tak jak np. jest już u nas pizza od Włocha, gdzie prawdziwy Włoch z żoną prowadzi pizzerię i pizza może ciut gorsza, ale tworzą świetny klimat. Póki co, w tej "sieciówce" byłem raz i zapewne znowu zawitam, bo po prostu czuć że chorizo to chorizo, a ser na pewno nie jest z biedry. Edytowane 5 sierpnia 2019 przez grzybiarz 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 (edytowane) W kontekscie pralni pieniedzy mam takie samo odczucie do jednej z sushiarni w Krk. 100 zl za set 100 kawalkow. Panie, 1zl za kawalek nawet w zestawach z lodowek Biedronki sie nie znajdzie. Edytowane 5 sierpnia 2019 przez _Red_ Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Zastanawiam się nawet czy to nie jest jakaś firma krzak, gdzie piorą grube hajsy, bo nie wiem jak im się to opłaca. Znajomi otworzyli pizzerię w Środzie Śląskiej i póki co też walą grubo serem i nie tylko. Aż się zdziwiłem jak zobaczyłem tyle składników... ale to zapewne, że sami zaczynają, sami pracują tam po 12h, a nie robią dla prywaciarza za najniższą krajową. Chociaż słyszałem, że w gastronomii można robić wały (jak wszędzie), bo sporo składników możesz odliczyć w koszty, jako przeterminowane... no ale to naprawdę by musiały być kilogramy sera koziego, by się opłacało:) I znowu ta godzina, a ja jeszcze przed obiadem i znowu zbłądziłem do tego tematu Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: a może jakieś dokładniejsze namiary? nieźle to wygląda Ja ostatnio jestem oczarowany pizzą Tesoro z Gdyni. No niech mnie (pipi), składników na tych plackach tyle, że spokojnie na trzy pizze z innych pitcerni. Zastanawiam się nawet czy to nie jest jakaś firma krzak, gdzie piorą grube hajsy, bo nie wiem jak im się to opłaca. Czuję, że dzisiaj będzie zamawiana, więc jak nie zapomnę to wrzucę zdjęcie. gdzie to jest? Wiem, że taki lokal jest w Sopocie. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 (edytowane) Dobrze mówisz @Shen. Lokal jest w Sopocie, ale zawsze brałem na dowóz stad pomyłka. Tak czy inaczej dzisiaj trzeci placek leci na testa. Edytowane 5 sierpnia 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 To bede sie musiał przejść, w Sopocie jak jestem to głównie do mojej ulubionej tajskiej knajpy chodze na monciaku. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 24 minuty temu, krupek napisał: Co to za knajpa? @Shen Panaya 1 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Nawet nie słyszałem, sprawdzę. W Sopocie polecam kuchnię wietnamską: https://www.wietnamskasopot.pl/ a w Gdańsku: http://www.azjakuchniawietnamska.pl/jak-nas-znalezc.html Obydwa lokale wyglądają tak, że nie chce tam się zachodzić, wręcz bardzo słabo, nie można płacić kartę... a jedzenie mega, porcje w sam raz i co ciekawe, bardzo przypominają w smaku prawdziwe azjatyckie żarcie, tak solidnie doprawione, głęboki smak. Nie wiem, czy byłeś w Liu w Sopocie, tam z kolei żarcie jest ok, ale jakieś takie nijakie. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 7 września 2019 Opublikowano 7 września 2019 pizza zawsze spoko, ale jednak moje ciasto najlepsze 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 września 2019 Opublikowano 7 września 2019 Ta pierwsza chyba za słabo wypieczona Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 7 września 2019 Opublikowano 7 września 2019 Nie no obie to chyba dopiero przed wlozeniem do pieca. Cytuj
Boomcio 4 055 Opublikowano 7 września 2019 Opublikowano 7 września 2019 Takie wersje lite plus oszczędność na propan-butanie i zapałce. Sam nie wiem. Jestem p o grubym alko, ale ślinka nie cieknie... Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 18 września 2019 Opublikowano 18 września 2019 (edytowane) Trzymam się z dala od mrożonek typu giuseppe, ale dziś musialem coś na szybko zjeść i padło na pizze eccellente z zabki. Lepsza od tych z biedronki, które dotychczas były dla mnie numerem jeden. Cienkie ciasto, sporo szynki, salami, nawet są okruchy wołowiny (niby). Cena chyba 7zl, polecam sprawdzić. Edytowane 18 września 2019 przez YETI Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Ale dzisiaj kutasy z nieba leciały, jak jadłem deep dish pizzę (dziś premierowo, day one) w katowickim Różowym Kaloryferze (knajpka Daniela Wanke). No jakie to było dobre, tłuściutkie, sycące, ten ser, ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.