Lucek 4 417 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Kupiłem dziś w Auchan gotowe ciasto na pizzę, ale nie takie paczkowane tylko wyrabiane u nich, na miejscu - właśnie się piecze, zobaczymy co z tego wyjdzie i czy dobre. Przy układaniu na blasze dało się zauważyć, że jest bardzo dobrze wyrobione (maszynowo, wiadomo), więc jestem dobrej myśli. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Jak ono wygląda? W sensie, to surowa plastelina do rozwałkowania samemu, czy taka gotowa płaska i sztywna bułka?Jaka gramatura i cena? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Kulka z ciasta, 300g za 1,49 - jest tylko w Auchan Bronowice, bo tam mają wielką piekarnię, w Bonarce nigdy nie widziałem wyszło rewelacyjnie, jak dla mnie idealne na szybką pizzę, miliard razy lepsze od każdej mrożonki Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Tanio:) Tylko do bonarki mam daleko:( Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Tfu, mialem pisac ze do Auchan Bronowice mam daleko. Zmeczenie. Zreszta tu i tu mam daleko;) Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 guseppe w żabce po 5zł, zrobiłem mały zapas. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 o a w lidlu sa czteropaki alfredo margerita za 9,99. Nawet niezle jako podkłady. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kubson 3 189 Opublikowano 29 stycznia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 stycznia 2014 pizza własnej produkcji GOTY 13 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 (edytowane) Wczoraj zrobiłem swoją pierwszą pizze w życiu. Przeglądałem przepisy na przepisy.pl i padło na pizze wiejską. Ruszyłem do sklepu po składniki i wydałem jakieś 70 złotych (no, jeszcze wziąłem dwa piwka:), co trochę mnie wkurzyło, bo za tą cenę bym miał 3 pizze + zero syfu w kuchni. No, ale swojskiej pizzy nigdy nie robiłem i chciałem mieć to za sobą. Dziwny ten przepis: kilo mąki, pół litra wody + inne duperele i z tego ma być jedna pizza? Tak samo w składnikach jest cebula, czy oliwa extra virgin, a w przepisie nic o tym nie ma. Albo w składnikach piszą o startym parmezanie, a w "krok po kroku" piszą o mozzarelli. Albo sos - 100g (pół słoiczka) i do tego dwie łyżeczki soli? Koniec końców, wyszły dwa placki, z czego ten drugi był improwizacją. Nie wiem, dlaczego ten drugi placek podrósł w piekarniku? Za słabo był wałkowany? Ogólnie 4/5, ale jako że była to moja pierwsza pizza - 5/5 PS. Aplikacja przepisy.pl dostępna jest na Androidzie/iOS. Jest to sponsorowana przez Knorra appka, którą po tym przepisie, odinstalowałem. Edytowane 2 lutego 2014 przez grzybiarz Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 No jak dlaczego podrósł? A drożdże to pies? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 (edytowane) Ja tydzień temu robiłem z pół kilograma mąki to mi dwie całe blachy na cieniutkim cieście wyszły. Pizza była bardzo dobra, jedyny minus, że nie udało mi się zrobić okrągłego placka i wyszły dwa kwadraty Edytowane 2 lutego 2014 przez Yakubu Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 No jak dlaczego podrósł? A drożdże to pies? Ciasto podrosło już wcześniej, z czego jeden placek w piekarniku wyszedł taki cieniutki (jak chciałem), a drugi to taka bulwa na chyba 2/3cm. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 No widocznie źle rozmieszałeś po prostu i większość drożdży wylądowała w tym drugim. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 Ja tydzień temu robiłem z pół kilograma mąki to mi dwie całe blachy na cieniutkim cieście wyszły. Pizza była bardzo dobra, jedyny minus, że nie udało mi się zrobić okrągłego placka i wyszły dwa kwadraty okrągła pizza to wymysł generalnie, pizza zazwyczaj jest nieregularnego kształtu tylko u nas w pizzeriach tak się do tego czepili Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 W Turtleasch też była okrągła! Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 W Turtleasch też była okrągła! no bo oryginalnie robili ją zaokrągloną, ale nie idealnie równą c'nie Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 Dziwny ten przepis: kilo mąki, pół litra wody + inne duperele i z tego ma być jedna pizza? Dobra proporcja. Ale jedna pizza z tego to nie wiem jak duza by musiala byc. Tylne kolo od traktora. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 Mi wyszły dwie ale takie spore, że chwilowo mam dość pizz (?) i na razie nie będę tu zaglądał. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 W Turtleasch też była okrągła! no bo oryginalnie robili ją zaokrągloną, ale nie idealnie równą c'nie Mi nie wychodziła nawet zaokrąglona. Prędzej to amebę przypominało niż okrąg Cytuj
Kosmos 2 742 Opublikowano 3 lutego 2014 Opublikowano 3 lutego 2014 Kupiłem w biedronce pizzę z pieca na cieście pełnoziarnistym z kurczakiem, jutro dam znać jak wrażenia smakowe. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 3 lutego 2014 Opublikowano 3 lutego 2014 Średnie, szamałem już. Powinni znowu przywrócić serię Złoty Smok z ostrymi papryczkami, albo Tex-Mex. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 3 lutego 2014 Opublikowano 3 lutego 2014 Mieszkańców Poznania przestrzegam przed "Pizza nocą". Ja rzyganko, dwóch innych towarzyszy przywitała rano (pipi)zka. Pizza przyjechała zimna. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.