Ukukuki 7 398 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 Wiadomo ,że mrożonki to jedzenie ostateczne i awaryjne ale jak już trzeba to polecam Italiamo z lidla. O te: Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 OPy, jakieś dobre przpeisy na Neapolitane? Mam jeden swój, stały ale bym poekepryementowal trochę. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 9 czerwca 2023 Opublikowano 9 czerwca 2023 https://www.klubmilosnikowpizzy.pl/kalkulator-pizzy/ Cytuj
Figaro 8 388 Opublikowano 10 czerwca 2023 Opublikowano 10 czerwca 2023 Spoiler tu ze stworami 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Dzisiejsza wizyta w Olio, jak zawsze 10/10. Wersja z guanciale i kurkami smażonymi z tymiankiem obłędna: Cytuj
_Red_ 12 100 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Dziś ulepię taką biancę (bez pomidorów) z kurkami - mam od teściowej zapas kurek usmażonych w maśle i zamkniętych w słoiku Tylko idę na łatwiznę z ciastem i użyję to chłodzone Donatello z biedry, a tak reszta to: śmietana 18%, czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie, cebulka szalotka, tarta mozzarella, świeże zielsko (koper, bazylia), trochę boczusia wędzonego w kostce. Cytuj
_Red_ 12 100 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Prowokowałeś tak samo kiedyś chyba z burgerkiem, a potem było zdziwko, więc uważaj sobie Rozeszła się w 5 minut, więc tylko ostatni kawałek uchwyciłem. Bardzo spoko (bo grzyby były przygotowane rewelacyjnie już wcześniej), ale chyba wolę klasykę z sosem pomidorowym. Te pizze na białym sosie są dość męczące przy większej ilości kawałków, przychodzi mi do głowy np. jeszcze carbonara, jaką ostatnio brałem w Dominos. Dobra, ale zamulająca od tej kremowości. 2 Cytuj
Mejm 15 489 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Fajny podplomyk. Robil by furore na bozonarodzeniowym wroclawskim rynku jako wariant "na grubym ciescie". Cytuj
Ukukuki 7 398 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Opublikowano 27 sierpnia 2023 Ja ostatnio robiłem pizzę z resztek w lodówce, wyszła jak opalana drewnem. Papier do pieczenie dotykał grzałek. 1 Cytuj
Rudiok 3 396 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Było trochę kręcone w weekend. Ciasto krótkie bo kilka godzin jedynie (tak to jest jak się ma nieplanowaną ochotę na pizzunie), ale wyszło ładne. I to z bieda-piekarnika, który de facto rozgrzał się na dobre dopiero po którymś placku. Do tego trochę składników prosto z Italii i domowa rukola. Z salami i z marynowaną cebulką; z serem gorgonzola, gruszką, orzechami włoskimi i miodem; z tuńczykiem, owocami morza i cebulką i jeszcze była capriciosa, ale tę to wpierdolili zanim zdjęcie zrobione 4 1 1 Cytuj
mcp 2 062 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 ta gruszka to coś jak ananas, tylko dla szukających dodatkowych wrażeń? Cytuj
Mejm 15 489 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Gruszka bo ser plesniowy. Z sama to bylby kek. 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 859 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Plus orzechy i miód? No nie wiem, nie wiem... Ale chętnie bym spróbował. Cytuj
_Red_ 12 100 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Gruszka i ser spoko. Niedawno jadłem lody gorgonzola & gruszka. Pleśniawa ze słodkim owocem, miodzio. Cytuj
Ukukuki 7 398 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Gruszka na pizzy bardzo spoko. Ja raz jadłem z bananem i kurczakiem na festiwalu pizzy w Krakowie i była sztos. Cytuj
Okie from Muskogee 2 859 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 W Malechowie, wiosce między Słupskiem, a Koszalinem jest taka spoko karczma Malchow, w której od dłuższego czasu na trendzie jest pizza z kaszanką. Nie jadłem, bo to trasa do roboty, średnio staniesz, ale kurwa, z kaszanką? Ciekawe jaki sos do tego. Chyba smalec Cytuj
Rudiok 3 396 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Godzinę temu, Okie from Muskogee napisał: Plus orzechy i miód? No nie wiem, nie wiem... Ale chętnie bym spróbował. Ser pleśniowy plus orzechy włoskie, gruszką i miód do kompozycja wręcz książkowa na deskę serów. A na pizzuni niewiele gorzej. Oczywiście miodem polewam na samym końcu i tylko odrobinę. Na wierzch jeszcze zielenina i jest goty. 1 Cytuj
Harbuz 956 Opublikowano 6 września 2023 Autor Opublikowano 6 września 2023 Z ziół rozmaryn super pasuje. Cytuj
michal 573 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 ostatnio jadlem z sasiadem meksykanska z pepperoni i mam do siebie zal ze zostawilem 2 kawalki Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 listopada 2023 Opublikowano 9 listopada 2023 Pisz lepiej jak się randka skończyła Ty ogierze. Cytuj
Plugawy 3 733 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Sąsiadowi trudno było jeść będąc przywiązanym do krzesła. Cytuj
Shen 10 037 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Legendarna Gdynianka musi wjechać raz na jakiś czas, klasycznie kolejka aż na zewnątrz 1 2 Cytuj
_Red_ 12 100 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 Nadal mam traumę po wizycie. Cytuj
Ma_niek 881 Opublikowano 10 listopada 2023 Opublikowano 10 listopada 2023 To smakuje tak jak wyglada? 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.