Opublikowano 9 czerwca 20231 r Wiadomo ,że mrożonki to jedzenie ostateczne i awaryjne ale jak już trzeba to polecam Italiamo z lidla. O te:
Opublikowano 9 czerwca 20231 r OPy, jakieś dobre przpeisy na Neapolitane? Mam jeden swój, stały ale bym poekepryementowal trochę.
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r Dzisiejsza wizyta w Olio, jak zawsze 10/10. Wersja z guanciale i kurkami smażonymi z tymiankiem obłędna:
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Dziś ulepię taką biancę (bez pomidorów) z kurkami - mam od teściowej zapas kurek usmażonych w maśle i zamkniętych w słoiku Tylko idę na łatwiznę z ciastem i użyję to chłodzone Donatello z biedry, a tak reszta to: śmietana 18%, czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie, cebulka szalotka, tarta mozzarella, świeże zielsko (koper, bazylia), trochę boczusia wędzonego w kostce.
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Prowokowałeś tak samo kiedyś chyba z burgerkiem, a potem było zdziwko, więc uważaj sobie Rozeszła się w 5 minut, więc tylko ostatni kawałek uchwyciłem. Bardzo spoko (bo grzyby były przygotowane rewelacyjnie już wcześniej), ale chyba wolę klasykę z sosem pomidorowym. Te pizze na białym sosie są dość męczące przy większej ilości kawałków, przychodzi mi do głowy np. jeszcze carbonara, jaką ostatnio brałem w Dominos. Dobra, ale zamulająca od tej kremowości.
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Fajny podplomyk. Robil by furore na bozonarodzeniowym wroclawskim rynku jako wariant "na grubym ciescie".
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Ja ostatnio robiłem pizzę z resztek w lodówce, wyszła jak opalana drewnem. Papier do pieczenie dotykał grzałek.
Opublikowano 6 września 20231 r Było trochę kręcone w weekend. Ciasto krótkie bo kilka godzin jedynie (tak to jest jak się ma nieplanowaną ochotę na pizzunie), ale wyszło ładne. I to z bieda-piekarnika, który de facto rozgrzał się na dobre dopiero po którymś placku. Do tego trochę składników prosto z Italii i domowa rukola. Z salami i z marynowaną cebulką; z serem gorgonzola, gruszką, orzechami włoskimi i miodem; z tuńczykiem, owocami morza i cebulką i jeszcze była capriciosa, ale tę to wpierdolili zanim zdjęcie zrobione
Opublikowano 6 września 20231 r ta gruszka to coś jak ananas, tylko dla szukających dodatkowych wrażeń?
Opublikowano 6 września 20231 r Plus orzechy i miód? No nie wiem, nie wiem... Ale chętnie bym spróbował.
Opublikowano 6 września 20231 r Gruszka i ser spoko. Niedawno jadłem lody gorgonzola & gruszka. Pleśniawa ze słodkim owocem, miodzio.
Opublikowano 6 września 20231 r Gruszka na pizzy bardzo spoko. Ja raz jadłem z bananem i kurczakiem na festiwalu pizzy w Krakowie i była sztos.
Opublikowano 6 września 20231 r W Malechowie, wiosce między Słupskiem, a Koszalinem jest taka spoko karczma Malchow, w której od dłuższego czasu na trendzie jest pizza z kaszanką. Nie jadłem, bo to trasa do roboty, średnio staniesz, ale kurwa, z kaszanką? Ciekawe jaki sos do tego. Chyba smalec
Opublikowano 6 września 20231 r Godzinę temu, Okie from Muskogee napisał: Plus orzechy i miód? No nie wiem, nie wiem... Ale chętnie bym spróbował. Ser pleśniowy plus orzechy włoskie, gruszką i miód do kompozycja wręcz książkowa na deskę serów. A na pizzuni niewiele gorzej. Oczywiście miodem polewam na samym końcu i tylko odrobinę. Na wierzch jeszcze zielenina i jest goty.
Opublikowano 9 listopada 20231 r ostatnio jadlem z sasiadem meksykanska z pepperoni i mam do siebie zal ze zostawilem 2 kawalki
Opublikowano 10 listopada 20231 r Legendarna Gdynianka musi wjechać raz na jakiś czas, klasycznie kolejka aż na zewnątrz
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.