Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 14.06.2024 o 23:51, Shen napisał(a):

Wziąłem dziś na testy gotowca z lidla i chyba najlepsza mrożonka jaką jadłem. Po wyjęciu z piekarnika dowaliłem jeszcze na gore burrate lidlowska i rozsmarowalem, z gotowców chyba wiecej sie nie da wycisnac.

Przechwytywanie.JPG.ea3281f8c7abc824efd581eb6b5314f4.JPG

Przechwytywanie2.JPG.16aaef46c7d79c3b1b30158a76f4e9da.JPG

 Podbijam, też twierdze że to najlepsza mrożona pizza jaką jadłem. Najlepsze ciasto ma ze wszystkich a mozzarella z pomidorami i sosem elegancko zgrywa sie razem

  • 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 228,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

A ja dalej trzaskam swoją pizzę, ale tym razem z warzywami sezonowymi

 

 image.thumb.jpeg.533360d6fc3cc5ec54f95e35abfee46a.jpeg

 

genialna pizza ze szparagami i jajkiem 

 

 

image.thumb.jpeg.99902270faeb80aeacb8f0b94f1719da.jpeg

 

Pizza z serem typu burrata 

 

 

image.thumb.jpeg.68157ba5eb3441d7bbe6046dbaa0dbd1.jpeg

 

klasycznie z łososiem, cebulką oraz serem camembert, bo nie miałem pilśniowego typu blue 

 

image.thumb.jpeg.ead8f4d62d0bb4e0acc8092924d92d31.jpeg

To nie pierogi w wersji XXL :)

 

 

image.thumb.jpeg.4ccacfba9954a04ae839d60cee5594a7.jpeg

 

tylko pizza calzone

 

 

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kto testował Vito Lacopelliego? Po obejrzeniu jego filmu, od razu wjechał sub. Mega sympatyczny Włoch ze świetnym przepisem na pizzę. Aktualnie dobijam do 8/10 w neapolitańskiej.

 

 

Edytowane przez ginn

Opublikowano

Lata temu go ogladalem, wiekszosc filmikow na jedno kopyto no ale nie dziwne z uwagi co robi. Pare miesiecy temu sobie wlaczylem akurat jak postawil te swoja knajpe nazwana od jego onelinera. Lipy pewnie nie ma patrzac po tym jak mu te pizze wychodza.

 

No i zawsze zulil o like i subscribe i przewalil milion.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No bawię się ostatnio trochę i dochodzę już do tego etapu, gdzie raczej więcej nie wycisnę w warunkach domowych z piekarnikiem elektrycznym.

 

Dzisiaj poczyniłem sobie 3 takie same picki. Jest soft and crunchy.

 

 

20241024_203732.jpg

20241024_200456.jpg

20241024_195510.jpg

20241024_200143.jpg

Edytowane przez ginn

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.10.2024 o 20:46, ginn napisał(a):

No bawię się ostatnio trochę i dochodzę już do tego etapu, gdzie raczej więcej nie wycisnę w warunkach domowych z piekarnikiem elektrycznym.

 

Dzisiaj poczyniłem sobie 3 takie same picki. Jest soft and crunchy.

 

 

20241024_203732.jpg

20241024_200456.jpg

20241024_195510.jpg

20241024_200143.jpg

Poproszę o przepis :)

Opublikowano
23 godziny temu, balon napisał(a):

Poproszę o przepis :)

 

 

Zamiast tego wrzucę Ci filmik, w którym jest przepis i cały proces, w tym metoda ubijania ciasta i formowania już samego placka. Wykręcisz z niego 8 kulek, które bardzo łatwo można zamrozić i wykorzystać nawet za miesiąc (ciasto nie traci na jakości)

 

 

 

Przed wstawieniem pizzy, rozgrzewam kamień w piecu przez 40 min w temperaturze 300 stopni. Ważne jest to, żeby pizze piec przez 2-3 minuty z samym sosem, a dopiero później dodać składniki. 

 

Sos - testowałem różne i najlepiej sprawdza mi się gotowy Mutti, do którego dodaje kilka listków świeżej bazylii.

 

Do klasycznej mozarelli dodaje najczęściej gorgonzolę (łagodną - polecam z biedry). Inną moją ulubioną opcją jest dodanie gruszki, gorgnozoli i polanie tego sosem balsamicznym, a na koniec rukola.

 

 

Aa i co mi się fajnie sprawdza - semolina do podsypywania placka w trakcie formowania.

Edytowane przez ginn

Opublikowano

Podjarałeś mnie, że to z piekarnika taka sztos pizza, a potem, że go do 300C nagrzaleś:nosacz2:

Ech trzeba chuya w końcu wymienić na coś lepszego.

Opublikowano

Słyszałem, że przy 250 też da się wyciągnąć dobre ciacho. Grunt to solidnie przypiec kamień. Może wtedy nie 40 min, a 1h?

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam do pieczenia pizzy piec

-tańsza opcja kopułkowy np Ariette g3ferrari średnica pizzy 30cm i rozgrzewa się do 400 czyli do vlassicy starczy cena od 250 do 350

-droższa diavola pro 2 z bissiotto srednica pizzy 32  rozgrzewa sie do ponad 500 stopni i wychodzi legancka neapoletana. Cena od 1200 na promocji do 1550 bez

Szkoda piekarnika, bo żeby nagrzać kamien to min godzinę trzeba na maksa grzać przy kopulkowych zazwyczaj wystarczy 15min

Edytowane przez benito82pl

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.