Skocz do zawartości

God of War 3

Don_Pedro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tą gre kupuje się dla grafiki . gow nie robiłby wrażenia na game boy'u , ale po jaką cholere tak płaczecie że jest źle maja jeszcze troche czasu i wszystkim wam wyrwie gały. W uncharted bardziej będa pracowali nad multi bo narazie udoskonalali grafike i jest powalająca to prawda a w GoW skupili się narazie nad brutalnością bronią ciosami i fabułą a w to wątpić nie możemy ze historia 3 cześci powali na kolana . teraz przysiądą nad oprawą i będzie miodnie. Kurcze mnie sama myśl że kolejna częśc wychodzi napawa wielkim optymizmem a tu ludzie płaczą. Nie chcesz nie kupisz gry. pozatym nie porównujcie ciągle uncharted do Gow bo są to gry umieszczone w troche innym klimacie ( tak dla tych co chyba o tym zapomnieli ) a postać z jednej i drugiej gry są na porównywalnym poziomie :)

Opublikowano

misiek - Ty chyba nie rozumiesz o czym my tutaj piszemy? :D

Grafikę staramy się oceniać, bo nie ma nic innego do roboty przed premierą. I tak każdy z nas GOW III kupi. Narzekania na grafikę w żadnym stopniu nie przysłaniają nam odbioru gry. Tak sobie po prostu pierdo.limy dla zabicia czasu :). Jak grafika jest słaba, to chyba można o tym powiedzieć? Ale jak powiedziałem i tak każdy z nas kupi.

Opublikowano (edytowane)

Jak już pisałem nie raz, walić grafę, oby tylko gameplay nadrabiał, szkoda, że z tego co widzę na filmikach po raz trzeci dostaniemy to samo + jakieś małe bonusy. Walka dalej wygląda tak samo, czemu nie skusili się o lekką zmianę mechaniki gry......Kratos biega rusza się cały czas tak samo...... :down:

Edytowane przez Soul
Opublikowano (edytowane)

Ja niektórych nie rozumiem. To nie jest NOWY tytuł, a kontynuacja! Kratos nie odstawi baletu i 35 kroków break'a, oraz nie wyrecytuje Szekspira... Sama postać też NIE może się zmienić i zacząć biegać w inny sposób, bo to CIĄGLE ta sama postać (nagle nauczyłby się poruszać w zupełnie inny sposób? To nie pasuje do takiego pakera, jakim jest Kratos). Podobnie jak jego umiejętności! Nowe otrzyma na pewno, ale twórcy nie mogą nagle zmodyfikować całości i wrzucić SAMYCH nowości, bo to przecież kontynuacja...

Niektórzy chyba czepiają się na siłę.

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano

Dla mnie statyczna kamera, a przede wszystkim jej niektóre ujęcia, szczególnie taki majestatyczne jak pokazuje gigantyczne, scenerie i gdzieś tam malutkiego Kratosa to jedna z rzeczy przez którą pokochałem tą serię.

Opublikowano

Nie jestem specjalistą. Dla mnie kombos, który się wykonuje poprzez czterokrotne naciśnięcie kwadratu wygląda tak samo w GoW: CoO, GoW1, GoW2 i tak samo wygląda na filmikach w GoW3. Jasne, grafika się zmienia, ale sposób w jaki Kratos macha tymi swoimi łańcuchami już nie. No chyba, że chcesz się kłócić o to, że w 2 części napina bardziej prawą rękę, a w 1 przenosi ciężar ciała na lewą stopę. W takim razie nie mamy o czym rozmawiać, bo ja takich szczegółów nie wychwytuję.

Opublikowano

Np. tego, żeby Kratos nauczył się inaczej machać. Np. cięcie jak X, potem zamach od prawej, mocarne cięcie w dół, a drugim łańcuchem do góry. Cokolwiek nowego. Po prostu trochę nudne te kratosowe ataki. Pewnie w delektowaniu się gierką nie będzie to przeszkadzać, więc może trochę narzekam, żeby ponarzekać, ale lubię gdy twórcy wprowadzają do swoich gier coś więcej niż 2 nowe ciosy, jeżeli chodzi o możliwości głównego bohatera.

Opublikowano

nie wiem ja wy ale z tego co widzialem to sporo ciosów jest odswierzonych (czyt. taki sam efekt a inne animacje). apropo ciosu pod kwadraem to jest on jak najbardziej na miejscu i wydaje mi sie ze nie ma co narzekac!!

Do cholery przeciez tam beda 4 różne bronie wiec mala odtworczosc nie zaczkodzi a w dodatku w najlepszym wydanie moze sie tylko podobac nic wiecej!

Opublikowano (edytowane)

no wlasnie - bedzie kilka nowych broni wiec nawet jak komus sie znudzily ciosy blade'ami to bedzie mial i tak nowosci jesli chodzi o walke

a tworcy mowią że chcą zeby wszystkie broni byly fajne i przydatne, a sądząc po rękawicy z COO to mysle ze maja szanse zrobic nowe fajne bronie ktorych sie bedzie chcialo uzywac

Edytowane przez Yano
Opublikowano

no ja mam cicha nadzieje ze pomachamy Blades of Olympus!!

a tak swoja droga to co sie z ta bronia stalo przeciez na koncowym filmiku z 2 czesci kratos szarrzuje trzymajac ja w reku??

Opublikowano

nie wiadomo co sie stalo, i czy cos sie stalo, bo gameplay z E3 to nie był poczatek gry tylko wycinek ze srodka, a wczesniejszy trailer mogł byc poczatkiem sądzac po miejscówce i filmiku koncowym dwojki, ale mogl nie oddawac rzeczywistości

Opublikowano
Np. tego, żeby Kratos nauczył się inaczej machać. Np. cięcie jak X, potem zamach od prawej, mocarne cięcie w dół, a drugim łańcuchem do góry. Cokolwiek nowego. Po prostu trochę nudne te kratosowe ataki. Pewnie w delektowaniu się gierką nie będzie to przeszkadzać, więc może trochę narzekam, żeby ponarzekać, ale lubię gdy twórcy wprowadzają do swoich gier coś więcej niż 2 nowe ciosy, jeżeli chodzi o możliwości głównego bohatera.

no kerwa przecież to jest trylogia - jednolita historia, jednolity wojownik teraz już ją powoli kończymy więc jak nagle, ma się nauczyć inaczej ciąc przy flagowym combosie? dla mnie to był by bez sens totalny, może w szkólce walki na plechach jednego z tytanów nauczył by się tych cięć?

pozdro

Opublikowano

Raczej sam Kratos by pomyślał: "kurczę jak wałczyłem z hydra to robiłem to samo, jak wałczyłem z kimstam to robiłem to samo, o i nawet jak byłem swoją miniaturową wersją to też machałem tak samo, spróbujmy czegoś innego" :)

No ale skończmy już ten temat, bo do niczego nie prowadzi.

Opublikowano

w sumie balon ma racje - gry praktycznie odpalają sie jedna od drugiej, zwłaszcza 2 czesc skonczyla sie tak ze trójka zacznie sie kilka chwil pozniej - czyli historia maksymalnie ze sobą powiązana i przechodzi jedna w drugą, wiec przesadne zmiany byly by ciezkie do wyjasnienia (nie tak jak w mgsie gdzie ejdna cześć sie dzieje okolo 2000 roku inna w 1960 a nastepna w 2020, tam gdy by ktoś mial "nowe ciosy" to by mozna bylo to wyjasnic na setki sposobow bo bylo duzo czasu na wszystko), a kratos jest w biegu do zabijania bogów, i mimo ze my czekalismy az pobiegnie dalej on fabularnie nie zatrzymał sie nawet na siku XD

Opublikowano

Ja się założę, że w pierwszej części jak się wspinał na tego Tytana gdzie była świątynia(trzy dni!), w drodze mu ściekało na dół xD.

A jeśli chodzi o te ataki, uważam że powinny zostać te same i zamiast je zmieniać, powinni coś dołożyć, ale chyba już to zrobili ;)

Opublikowano

Mi sie wydaje, ze GoW 3 to bedzie zwykly odgrzewany kotlet, a tym ze.......bardzo smaczny odgrzewany kotlet :P Ciekawe jaka bedzie nastepna gra od tego studia (jak juz skoncza z God of War). Zeby do GoW dolozyli jeszcze split screen.........ehh, to by bylo wypas (odrazu mowie do malkontentow - mogliby zrobic na potrzeby split screena / coopa online dodatkowe plansze, co by tacy gracze jak wy nie grymasili, ze im klimat jest psuty).

Opublikowano

w jakims wywiadzie mowili ze nie pozuca serii God of War tylko moze sie zmienic bohateri historia lub jedno z tych.Natomiest w 3 czesci bedzie to definitywny koniec jedynie fabularny zapoczatkowany w 1 czeci.

Opublikowano

Grzebać przy każdej serii można bez końca.

Teraz GOW III. Potem jakieś dodatki do niego, później znowu jakaś wersja na PSP. A kiedy już się wszystko wyczerpie i wyjdzie PS4, to zawsze można zrobić remake dwóch pierwszych części i cała zabawa od nowa :D. W końcu kto by nie chciał zagrać w ulepszone, stare dobre dwie pierwsze części na mocarnym cacku, jakim zapewne PS4 będzie.

Opublikowano

Jak dla mnie GoW ]I[ może być dwójką z podrasowaną grafiką, a i tak nic i nikt mnie nie oderwie od pada. Pozostałe części rządziły i na trójkę czekam z wywieszonym jęzorem. To jedna z najlepszych serii growych ever :wub: Tylko czego ten marzec tak daleko :nie_wiem:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rozgrywka zapewne rozpocznie się na grzbiecie Gai ciekawe co się stało z BoO i ciekawe z czyjej perspektywy zobaczymy Kratosa podczas jednej z walk z bossami. Btw ta gra zarządzi nie ma innego wyjścia może grafa ustępuje tej z U2 ale to najwyzsza półka ,ale walić to ważna jest fabuła oraz miodność, Kratos to moja ulubiona postać ,a to co robi z przeciwnikami... już demo było mega, fajny efekt dali dodając wnętrzności ;p

(nerw wzrokowy u cyklopa, flaki po rozpruciu centaura czy w końcu oderwana głowa Heliosa)

nie jestem chorym zbokiem ,po prostu lubię takie rzeczy, czy to w grach czy horrorach ;)

• 1 miesiąc temu...