Opublikowano 14 lutego 200817 l Na konsolę kupioną w MM jest 12 czy 24 miesiące gwarancji? Nie ważne gdzie kupisz PS3. Gwarancje daje Sony Poland, a nie sklep. W sklepie co najwyżej możesz powołać się na rękojmię. Pamiętaj o podbiciu karty gwarancyjnej. Można grać na PS3 gdy ściągają się dema? Jak grasz w gry z PS2 na 60 GB wersji, to jesteś wylogowany. Jak w gry na PS3, to grać możesz zawsze, gry mają priorytet przed ściąganiem.
Opublikowano 14 lutego 200817 l 1. Mam PS3. Karta gwarancyjna nie jest podbita, ale paragon jest(sklep MM). Gwarancja jest ważna? 2. Mam oprogramowanie w wersji 1.80 - zaktualizować do najnowszego? 3. Chce ściągnąć demo Motorstorma - jak? Muszę sie rejestrować? Edytowane 14 lutego 200817 l przez xenionq
Opublikowano 14 lutego 200817 l Jak chcesz demo Motorstorma, to musisz musisz zrobić aktualizację FW PS3 do najnowszego (System Update w PS3 ) i założyć konto na PSN, wtedy wchodzisz do sklepiku i tam znajdujesz swoją demówkę
Opublikowano 15 lutego 200817 l 1. Mam PS3. Karta gwarancyjna nie jest podbita, ale paragon jest(sklep MM). Gwarancja jest ważna? Podobnie, tylko że z EMPIK'u. Mam jeszcze pytanie od siebie... Jaki polecacie router? Tylko jakis tani w miarę Coś w tym stylu będzie ok? http://www.allegro.pl/item307081250_tp_lin..._wan_4_lan.html Pytam bo niektórzy mówią, że z tanimi mogą być problemy...
Opublikowano 15 lutego 200817 l Sam router może lecieć, może udostępniać połączenie do PS3 bez problemu, ale: - połączenie może być badziewne, np. NAT3 (problemy z niektórymi grami, jak np. Tekken: DR), wyrzucanie z servera, ogólne błędy połączenia (czasem to kwestia odpowiedniej koniguracji) - awaryjność routera - problemy z konfiguracją - łatwość złamania połączenia przez osoby mieszkające w pobliżu Sam mam Linksys'a WRT54G 3.1, który po krótkiej konfiguracji działa jak trzeba (zmieniłem przy okazji oprogramowanie w routerze ) i udostępnia połączenie do 3XPC, PS3 i PSP. Bez problemów, bez włamań na połączenie. Loozik AAAA właśnie zobaczyłem, że ten router, do którego dałeś linka NIE MA WiFi. W takim wypadku nie masz co sie martwić o łamanie połączenia, bo kto może Ci wejść do domu i niezauważalnie podpiąć swój kabel do routera? xD Edytowane 15 lutego 200817 l przez Katana
Opublikowano 15 lutego 200817 l Ściągnąłem dzisiaj demo NFS ProStreet z chamerykańskiego PSStore i nie działa. Włącza się screen z PlayStation 3 i dalej jest czarny ekran. Czy to demo ma jakąś blokadę regionalną?
Opublikowano 15 lutego 200817 l Sam router może lecieć, może udostępniać połączenie do PS3 bez problemu, ale: - połączenie może być badziewne, np. NAT3 (problemy z niektórymi grami, jak np. Tekken: DR), wyrzucanie z servera, ogólne błędy połączenia (czasem to kwestia odpowiedniej koniguracji) - awaryjność routera - problemy z konfiguracją - łatwość złamania połączenia przez osoby mieszkające w pobliżu Sam mam Linksys'a WRT54G 3.1, który po krótkiej konfiguracji działa jak trzeba (zmieniłem przy okazji oprogramowanie w routerze ) i udostępnia połączenie do 3XPC, PS3 i PSP. Bez problemów, bez włamań na połączenie. Loozik AAAA właśnie zobaczyłem, że ten router, do którego dałeś linka NIE MA WiFi. W takim wypadku nie masz co sie martwić o łamanie połączenia, bo kto może Ci wejść do domu i niezauważalnie podpiąć swój kabel do routera? xD XD Właśnie czytam i tak myślę.. o WiFi piszesz heh. Czyli chyba wezmę cos takiego thx Edytowane 15 lutego 200817 l przez Emet
Opublikowano 15 lutego 200817 l Powinno działać jak należy Ale problemy z połączeniem i tak mogą wystąpić, choć nie powinny. Kabel jednak nadal jest uznawany jako bardziej sprawny niż połączenie bezprzewodowe, ale to też zależy od konfiguracji połączenia
Opublikowano 16 lutego 200817 l Mam ogromny problem, a jako że w kwestiach technicznych się zupełnie nie orientuję, muszę prosić Was o pomoc. Wczoraj mój brat "przez przypadek" włączył "Install other OS" z opcji konsoli. Oczywiście nikt nie zamierzał nic instalować. Problem w tym, że włączył się taki błękitny ekran, którego nie da się wyłączyć i za cholerę nie wiem, jak mam wrócić do oryginalnego systemu Sony . Sixaxis w ogóle nie chce się połączyć z konsolą, wyłączanie i odłączanie od sieci też nic nie daje. Jak mogę wrócić do oryginalnego systemu?
Opublikowano 16 lutego 200817 l podczas wylaczanie lub wlaczania (nie pamitam dokladnie) przytrzymaj przycisk ON/OFF. konsolka powinna 3 razy piknac.
Opublikowano 16 lutego 200817 l http://www.allegro.pl/item308016150_z_5500...ane_kable_.html Podłącze te głośniki do PS3? Edytowane 16 lutego 200817 l przez w00t
Opublikowano 16 lutego 200817 l Z tego co pamiętam mają wejście optyczne więc podłączysz(do pewności poszukaj lub się zapytaj czy jest) PS.Zazdroszcze Ci bo ponoć nie ma nic lepszego w tej cenie nie słyszałem na własne uszy ale kopa ponoć mają nieziemskiego Edytowane 16 lutego 200817 l przez Ficuś
Opublikowano 17 lutego 200817 l http://www.allegro.pl/item308016150_z_5500...ane_kable_.html Podłącze te głośniki do PS3? Podłączysz bez problemu. Przy głośnikach jest dekoder cyfrowy z kabelkiem optycznym, co oznacza świetnej jakości, pełny, PRAWDZIWY przestrzenny dźwięk.
Opublikowano 17 lutego 200817 l Witam! Kupiłem konsole ps3 3miesiące temu w sieci media markt ale teraz zauwazylem ze gwarancja dołączona w pudełku jest nie wypisana-pusta kartka...czy paragon liczy się jako gwarancja??kompletnie jestem nie obeznany w wyzej wymienionym przypadku-prosze o pomoc.
Opublikowano 17 lutego 200817 l To jest tak specjalnie zrobione, żebyś mógł z konsolą przyjechać ze sklepu do domu, sprawdzić czy wszystko działa i niczego nie brakuje, a potem (masz na to rok) wrócić do nich z niepodbitą gwarancją i paragonem i ją sobie podbić. Od razu ci radzę, że mimo że masz na to aż 12 miesięcy, to nie zwlekaj, bo paragony z supermarketów lubią szybko blaknąć (po prostu znikną nadrukowane literki) i mogą ci go nie uznać.
Opublikowano 17 lutego 200817 l Mam taki problem gram sobie a tu nagle mój sixaxis zaczyna świecić wszystkimi diodkami od komunikacji, jest naładowany, podpinam go pod kabel chwilę się naładuje i działa potem dobrze aż do następnego razu. Oczywiście za każdym razem ustawia się na inną częstotliwość. W czym może być problem??
Opublikowano 17 lutego 200817 l Witam ponownie, pytałem już kiedyś w tym wątku o podłączenie PS3 do telewizora Grundig Lenaro 19`49-7710 bs, który nie posiada złącza HDMI a żeby obraz miał "ręce i nogi" czyli, żeby wygladał dobrze mimo, że nie jest to telewizor HD. Mam różne złącza i m.in. złącze VGA. Polecono mi jako najlepsze rozwiązanie VGA Box`a. Znalazłem go tutaj http://www.swiat-gier.com/product_info.php...919e1c54bb36f0f . I od razu mam pytanie. Czy to bedzie współpracowało z PS3 (wiem, że tam pisze taka kompatybilnośc ale chce być pewny). I ostatnie pytanie. W instrukcji pisze, że to złącze VGA jest do podłączenia z PC`tem. Mam się tym przejmować? Z góry dziękuję, ża odpowiedzi.
Opublikowano 18 lutego 200817 l Skoro to nie jest HDTV, to nie wiem po co koszty mnożyć. Zapodaj sobie kabelek, który dołączony masz do konsoli [audio, prawy, lewy, video], po czym masz 576i [rozdziałka]. Pozdrawiam
Opublikowano 18 lutego 200817 l To jest tak specjalnie zrobione, żebyś mógł z konsolą przyjechać ze sklepu do domu, sprawdzić czy wszystko działa i niczego nie brakuje, a potem (masz na to rok) wrócić do nich z niepodbitą gwarancją i paragonem i ją sobie podbić. Od razu ci radzę, że mimo że masz na to aż 12 miesięcy, to nie zwlekaj, bo paragony z supermarketów lubią szybko blaknąć (po prostu znikną nadrukowane literki) i mogą ci go nie uznać. dlatego ja zrobiłem ksero paragonu :-)
Opublikowano 19 lutego 200817 l Skoro to nie jest HDTV, to nie wiem po co koszty mnożyć. Zapodaj sobie kabelek, który dołączony masz do konsoli [audio, prawy, lewy, video], po czym masz 576i [rozdziałka]. Pozdrawiam Hysz tak się składa, że koszty nie grają roli. Ale czy po podłączeniu VGA Box`a obraz będzie dużo lepszy (wizualnie) niż gdybym go poprostu nie miał?
Opublikowano 19 lutego 200817 l Skoro nie grają roli, to spraw sobie chociaż telewizor HD ready . Według mnie nie ma różnicy, sprawdzałem na swoim TV w 576 [przez RGB i HDMI] i obraz wydaje się taki sam. Może się nie znam, ale według mnie nie ma sensu inwestować w coś, co i tak wyświetli w 576i [nawet jeśli skaluje z wyższych rozdziałek]
Opublikowano 19 lutego 200817 l VGA Box nie ma sensu przy twoim telewizorze. To urządzenie służy do przesyłu obrazu na ekrany bez wejścia HDMI czy component (np. monitory komputerowe). Ty na swoim i tak nie osiągniesz wyższej rozdzielczości niż 576. Tak jak mówiłem, jeśli masz w swoim telewizorze wejście component, to zainwestuj we właśnie taki kabel, a uzyskasz Progressive Scan - krótko mówiąc, znacznie lepszą poprawę obrazu. Jeśli nie masz takiego gniazdka, to najlepszym rozwiązaniem pozostaje użycie kabelka RGB z koncówką Euro. Teraz pewnie jesteś podłączony właśnie tą wtyczką, tyle że używając kabelków cinch i kostki-przejściówki z zestawu, tak? W takim razie to jest najgorsza możliwość, kup kabel, który od razu ma wyjście Euro. Mogą być te z PS2, cena - ok. 20 zł.