Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam takie pytanko. mianowicie czy po podlaczeniu do standardowego tv czy tez do monitora przez konwerter hdtv2vga, kablem vga (ogolnie po analogu) i w uzyciu jest jesio kabel komponent (na monitorze 720p) na ekranie sa takie ja wiem.... falujace paski. cos jakby takie jakies zaklocenia ktore sobie lataja w gore. ogolnie jak juz gra jest w ruchu to nie przeszkadza jakos specjalnie, wlasciwie jest niewidoczne, ale jak akcja zwolni tudziez nic nie robie to jest to widoczne. to tak jest jak sie uzywa polaczenia przez analog a nie cyfrowo? na tv u ziomka przez hdmi jest wszystko ok.

Opublikowano
  Strife napisał(a):
Telewizor 40 LCD SONY Bravia KDL-40 V 3000 Full HD Cena 4 159,00 zł opłaca sie kupowac taki tv?

Bravie to bardzo solidne sprzety. Bardzo dopracowane sterowniki przez co kolory sa zywe i bardzo kontrastowe.

Konkurencje pokonuja jakoscia dzwieku (jak telewizory Sony w ogole).

U konkurencji mozna znalezc tansze i jakosciowo (jesli chodzi o obraz) rownie dobre telewizory (np. Sharp Aquos) jednak dzwiekowo juz ciezej.

Generalnie warto.

Opublikowano
  Peacemaker napisał(a):
ja mam takie pytanko. mianowicie czy po podlaczeniu do standardowego tv czy tez do monitora przez konwerter hdtv2vga, kablem vga (ogolnie po analogu) i w uzyciu jest jesio kabel komponent (na monitorze 720p) na ekranie sa takie ja wiem.... falujace paski. cos jakby takie jakies zaklocenia ktore sobie lataja w gore. ogolnie jak juz gra jest w ruchu to nie przeszkadza jakos specjalnie, wlasciwie jest niewidoczne, ale jak akcja zwolni tudziez nic nie robie to jest to widoczne. to tak jest jak sie uzywa polaczenia przez analog a nie cyfrowo? na tv u ziomka przez hdmi jest wszystko ok.

Masz podłączoną PS3 do TV i monitora jednocześnie :?:

Czy do TV 2 kablami :?:

Może to głupie pytanie, ale po co?

Kiedyś miałem podłączone do TV PS3 - chinche, DC - RGB, i jeszcze coś tam i zauważyłem, że obraz jest gorszy niż gdy był podłączony tylko 1 kabel. Oczywiście konsole używałem na zmianę, nie jednocześnie. :(

Opublikowano
  BQG napisał(a):
  Peacemaker napisał(a):

Kiedyś miałem podłączone do TV PS3 - chinche, DC - RGB, i jeszcze coś tam i zauważyłem, że obraz jest gorszy niż gdy był podłączony tylko 1 kabel. Oczywiście konsole używałem na zmianę, nie jednocześnie. :lol:

nie glupie pytanie tylko glupi pomysl :(

aktualnie mam podlaczone tylko do monitora (kabel komponent, konwerter hdtv2vga, kabel vga) i sobie lataja te paski :P wczesniej byl podlaczony do zwyklego tv przez kabel chinche i bylo to samo chociaz mniej rzucalo sie w oczy. zastanawiam sie czy np nie amm uwalonego wyjscia av z konsoli... czy moze faktycznie tak po prostu jest (ale to raczej niemozliwe). wykluczam tez kable, bo to przeciez dwa rozne.

pytanie brzmi: co teraz? serwis (i dwa tygodnie bez konsoli - kupiona tydzien temu :lol: ) czy musze z tym zyc ehhh

Opublikowano
  Peacemaker napisał(a):
  BQG napisał(a):
  Peacemaker napisał(a):

Kiedyś miałem podłączone do TV PS3 - chinche, DC - RGB, i jeszcze coś tam i zauważyłem, że obraz jest gorszy niż gdy był podłączony tylko 1 kabel. Oczywiście konsole używałem na zmianę, nie jednocześnie. :)

nie glupie pytanie tylko glupi pomysl :)

aktualnie mam podlaczone tylko do monitora (kabel komponent, konwerter hdtv2vga, kabel vga) i sobie lataja te paski :) wczesniej byl podlaczony do zwyklego tv przez kabel chinche i bylo to samo chociaz mniej rzucalo sie w oczy. zastanawiam sie czy np nie amm uwalonego wyjscia av z konsoli... czy moze faktycznie tak po prostu jest (ale to raczej niemozliwe). wykluczam tez kable, bo to przeciez dwa rozne.

pytanie brzmi: co teraz? serwis (i dwa tygodnie bez konsoli - kupiona tydzien temu :P ) czy musze z tym zyc ehhh

prawdopodobnie to przez konwersje 50hz - 60 hz. masz konsole PAL, wiec w analogowych kablach nadaje ona w 50 hz, a tv i monitor przyjmuja 60 hz - uklad musi dorobic te dodatkowe klatki, czego efektem sa wlasnie te paski. oczywiscie to tylko domysl, ale tak samo mialem gdy kupilem sobie hdtv i nie dostalem jeszcze hdmi - po podlaczeniu przez rgb lataly te paski (hdtv ma 60 hz), a na starszym tv 50hz ani nowszym 100hz ich nie bylo (co by sie zgadzalo, bo przy 100hz wystarczy kazda klatke wyswietlac 2 razy). po podlaczeniu konsoli przez hdmi konsola sie przelacza w 60 hz i paskow oczywiscie tez nie ma.

oczywiscie cala teoria to tylko domysly - moze to byc zupelnie inny powod. ale u mnie tez paski bylo widac bardzo wyraznie, wiec raczej nie byla to wina uszkodzonego sprzetu.

Opublikowano

hmm dzieki. czyli mowisz, zeby dac sobie spokoj z lataniem po serwisach i przywyknac oczy do tych paskow :) w sumie specjalnie to drazniace nie jest chociaz nie jest to szczyt marzen hehehe. w sumie nie chcialbym zostawac bez konsolki... zwlaszcza, ze gta 4 juz tuz tuz :)

Opublikowano

Elo, mam problem

Kupilem Tv Samsung LE23 i chce go podlaczyc przez kabel HDMI do PS3. Kiedy biore w display settings < video output < HDMI < obraz robi sie czarny i tyle :P O co kaman??? Moze mi ktos napisac, krok po kroku, co zrobic?? :bow:

Opublikowano
  XM16E1 napisał(a):
Elo, mam problem

Kupilem Tv Samsung LE23 i chce go podlaczyc przez kabel HDMI do PS3. Kiedy biore w display settings < video output < HDMI < obraz robi sie czarny i tyle ;) O co kaman??? Moze mi ktos napisac, krok po kroku, co zrobic?? :bow:

w tym momencie musisz z pilota tv przelaczyc sie na zrodlo hdmi... :P

Opublikowano

W jaki sposób mogę streamować filmy z pc'ta do ps3? Mam viste i 2.20 i chciałbym oglądać filmiki nie musząc ich przenosić za pomocą psp/cd/pentdrive..

Opublikowano

a próbowałeś to odpalić na mojej 40stce działa, na 60 też pewnie, wystarczy ze wyłączysz tylnym wyłącznikiem i włączysz przytrzymująć jednocześnie przycisk wysuwania płytki

Opublikowano
  hetros napisał(a):
a próbowałeś to odpalić na mojej 40stce działa, na 60 też pewnie, wystarczy ze wyłączysz tylnym wyłącznikiem i włączysz przytrzymująć jednocześnie przycisk wysuwania płytki

gdyby działało na 60g nie pytałbym:)

Opublikowano
  konstant napisał(a):
Moze ktos z odwaznych userow sprobuje? :nonie:

Może mi się wydaje, ale w PS3 60GB u mnie te najwyższe obroty wiatraka włączają się co jakiś czas. Nie co dziennie, ale +/- co m-c.

Opublikowano

pytanko

mam wersje 40gb, kupilem dysk 120gb i dzis go zamontuje

w razie reklamacji odsyłam a raczej odnoszę, bo mam punkt w Poznaniu, z dyskiem 120 czy musze z 40?

Gość konstant
Opublikowano

Na tym filmiku koles trzyma reke pod wlotami, robilem tak samo i zero efektu.

Opublikowano (edytowane)
  atom3k napisał(a):
pytanko

mam wersje 40gb, kupilem dysk 120gb i dzis go zamontuje

w razie reklamacji odsyłam a raczej odnoszę, bo mam punkt w Poznaniu, z dyskiem 120 czy musze z 40?

Możesz i bez dysku jeżeli zgłaszasz reklamację u gwaranta ... przeczytaj warunki gwarancji.

Edytowane przez Incognitos
Opublikowano
  SM1 napisał(a):
  konstant napisał(a):
  SM1 napisał(a):
filmik jak przeczyścić 60g http://crackle.com/c/How_To/PS3_60_Gig_Fan...%26fu%3D2383613

raczej nie będę testował:)...wydaje się ok, ale po co ryzykować;)

Dziwne, trzymalem moja Ps3 w takiej pozycji chyba ze 3 min i nic.

tu raczej chodzi o zatkanie wlotów powietrza aby zagotować konsole a nie o "pozycje";)

Zagotować konsole? Ciekawe jak może się zagotować przez 15 - 20 sekund...